Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Få tillbaka 30 % av räntan

När du tar lån hos Easycredit består lånekostnaden av ränta och uttagsavgift när du använder pengarna.

 

 

Hur fungerar ränteavdraget?

I Sverige är räntekostnader för lån avdragsgilla. Dock gäller inte ränteavdraget för studielån

För att få göra ett ränteavdrag krävs också att du har en inkomst eftersom räntekostnaden kvittas mot inbetald skatt. Räntekostnader upp till 100 000 kr är avdragsgilla med 30 %. Kostnader som överstiger 100 000 får du göra avdrag med 21 % på.

När du lånar hos Easycredit behöver du inte tänka på att fylla i räntan i din deklarationsblankett. Vi skickar kontrolluppgifter till Skatteverket så att din inbetalda ränta kommer förtryckt på din deklaration.

Du behöver alltså inte göra någonting för att nyttja ränteavdraget. Räntebeskedet får du skickat till din e-post vid årsskiftet och där står precis hur mycket du kommer få tillbaka på skatten.

Dra av räntan hos andra långivare

När man har betalat en utgiftsränta till en bank eller ett kreditinstitut, för exempelvis ett lån, får man en kontrolluppgift. Denna kontrolluppgift brukar vanligtvis komma vid årsskiftet eller i januari månad det året efter att man har betalat räntan.

Samma kontrolluppgift går även till Skatteverket och summan förtrycks på låntagarens deklarationsblankett under rubriken "Avdrag - Kapital Ränteutgifter m.m" (ruta 53).

För att dra av räntan på ett lån som mot förmodan inte är förtryckt i deklarationsblanketten behöver du själv fylla i uppgifterna i din inkomstdeklaration.

Om du inte har fått en kontrolluppgift fyller du i räntesumman i ruta 53 och specificerar under "övriga upplysningar" på baksidan av blanketten vad beloppet avser. Du ska också i så fall kunna bifoga ett kvitto eller liknande handlingar som styrker räntan som du har betalat.

Genom att låna pengar från rätt långivare kan du spara flera tusenlappar varje år. Jämför inte bara den direkta lånekostnaden, utan tänk även på vad kostnaden består av. Easycredits lån består enbart av räntekostnader och uttagsavgift när du faktiskt använder pengarna.

Allt är inte avdragsgillt

När du ska låna pengar är det viktigt att du kollar upp vad lånekostnaden består av och inte bara vad kostnaden för själva lånet uppgår till.

Det finns många kreditgivare som väljer att ta ut uppläggningsavgifter och andra slags kostnader som inte består av ränta när du tar sms lån hos andra aktörer eller privatlån hos Easycredit.

Eftersom du endast kan göra avdrag för räntekostnader kan man säga att du förlorar pengar på att ta ett sms lån som består av andra kostnader än bara ränta, trots att det kan se billigare ut på papperet.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...