Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Snabblån

Easycredits privatlån, ett alternativ till snabblån – Ansök nu och få besked direkt!
Lägsta månadskostnad:
850 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 19,9% f.n. (1,66% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 33 659 kr (2 805 kr per månad). Effektiv årsränta: 24,1 %.

Därför borde du låna hos Easycredit

Easycredit är varken ett snabblån, sms lån eller liknande lån - vi har lägre ränta, är utan dolda avgifter, och erbjuder en kontokredit. Du kan alltså använda ditt lånebelopp om och om igen så fort du betalat tillbaka ditt första uttag. Vi brukar säga att vi är enklare och billigare än ett vanligt snabblån, utan att kräva mer från dig som kund. Du får alltid besked direkt i skärmen. 

 Inga dolda avgifter

 Bra support - via chatt, telefon och mejl

 Lånebesked på skärmen direkt efter ansökan

Kan jag ta ett lån utan UC?

Vi använder oss främst av Creditsafe för kreditupplysningar. Din kredit blir dock synlig för UC när du börjar använda den.

Creditsafe är en av många pålitliga kreditupplysningsaktörer på marknaden, likt Bisnode och UC. 

Hur ansöker jag om lån?

Du ansöker enkelt om Easycredits lån genom att klicka på ”Ansök”-knappen ovan eller på startsidan. Du kommer då till vårt ansökningsformulär, där du fyller i några grundläggande uppgifter. Dessa använder vi som underlag för vår kreditbedömning. Du verifierar dina uppgifter med Mobilt BankID, och får sedan ditt preliminära besked direkt på skärmen.

 Fyll i ansökningsformulär

 Verifiera med BankID

 Besked direkt på skärmen

Behöver du en buffert i vardagen?

Sänk avgiften på ditt snabblån - byt till Easycredit!

Easycredit har en låg ränta och är ett alternativ till snabblån -  så varför inte uppgradera till oss? Vi har inga dolda avgifter, endast ränta och uttagsavgift på 295 kronor. Vi finns tillgängliga varje dag via chatt, mail och telefon - du kan till och med ringa in för att ansöka om du föredrar det.

Varför tar man snabblån?

Snabblån används ofta när en oväntad utgift kommer och man inte har pengar på kontot. Det kan vara på grund av att bilen gått sönder, en p-bot eller annat som man inte väntar sig ska komma upp i vardagen. Då kan en mindre kredit ibland vara en smidig lösning, som förhindrar att du drar på dig större förseningsavgifter.

Kan jag ta ett lån med betalningsanmärkning?

I vissa fall godkänner Easycredit ansökningar även om den sökande har betalningsanmärkningar. Vår kreditbedömning tittar alltid på helheten, och om du har en anmärkning som är på ett lågt belopp eller inte skedde väldigt nyligen så kan vi ha överseende om resten av din ekonomi är stabil.

Kan jag få ett lån utan inkomst?

Ja, under vissa omständigheter kan du få ett lån utan inkomst. Om vi kan avgöra att du har tillräckligt mycket att leva på efter att du betalat alla utgifter varje månad så kan vi bevilja din ansökan. Du tar enklast reda på detta genom att fylla i en ansökan, så får du preliminärt besked direkt på skärmen.

Ansök om privatlån hos Easycredit

Får jag ränteavdrag på snabblån?

Ja! Alla lån du tar har rätt att nyttja ränteavdrag. För räntekostnader upp till 100 000 kronor per år dras 30 procent av på räntebeloppet. Efter det gäller 21 procent på resterande belopp.

Oavsett om du tar snabblån, privatlån eller bolån är det dock viktigt att kolla vad som faktiskt räknas som lån. Andra avgifter, som t.ex. uppläggninsavgifter eller förseningsavgifter, är inte avdragsgilla. Det blir då väldigt viktigt att du tar ett lån som är tydligt med sina avgifter - Easycredit har bara en uttagsavgift på 295 kronor, resterande kostnad är endast ränta.

Snabblån som högkostnadskredit

I samband med en ny lag angående konsumentkrediter som trädde i kraft 2018, så har vissa regler satts på snabblån som går över 40 procent effektiv ränta. Vi på Easycredit ville inte erbjuda sådana priser, och erbjuder därmed inte ett snabblån, utan erbjuder privatlån med lägre ränta. 

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån brukar ofta kategoriseras som ett lån som lovar att betalas ut snabbt till den som ansöker. Oftast hamnar det om ett lägre belopp, och till en högre räntesats än t.ex. ett bolån. Termen snabblån används ofta utbytbart med ”sms lån”, då båda involverar en ansökningsprocess som är betydligt snabbare än t.ex. ett större privatlån eller bolån.

Är sms lån och snabblån samma sak?

Inte riktigt, men folk syftar ofta till samma sak när de säger snabblån och smslån. Termen sms lån myntades under mitten av 2000-talet, då företag började komma in och dela ut lån via SMS. Till en början gjordes detta mot en mindre avgift, och du fick ofta svar genom hela processen via textmeddelanden. Per denna definition finns det knappt några smslån kvar idag, då nästan alla lån av den storleken, runt 1 000-30 000 kronor. Men termen har hängt kvar och används ofta av företag, då det är tydligt för kunden vilka typer av lån det handlar om.

Så även om smslån och snabblån initialt inte hade samma innebörd, så används ofta termerna utbytbart idag. Några andra populära ord är mobillån, internetlån, privatlån och blancolån.

Snabblån i media

Snabblån har blivit kritiserade i media, vanligtvis anklagade för att skapa skuldberg med skyhöga effektiva räntor. Många aktörer har erbjudit lån med räntesatser på tusentals procent, och snabblån har varit en stigmatiserad term. Något som sällan nämns är det faktum att snabblån oftast har en kortare återbetalningstid än till exempel ett bolån eller större privatlån; ofta betalar man som kund tillbaka inom några månader. Därmed brukar man hänvisa till att titta på den faktiska kostnaden av ett snabblån, snarare än en effektiv årsränta.

Krav för Easycredits lån

För att kunna ta ett lån hos Easycredit behöver du vara:

 Minst 20 år gammal

 Utan utestående skulder hos Kronofogden

 Bokförd i Sverige

Även om det generellt sett är bättre att inte ha betalningsanmärkningar, så kan vi vid tillfälle godkänna anmärkningar om vår helhetsbedömning avgör att du kan betala tillbaka lånet i tid. Det är alltså inget krav.

Vad händer om jag inte betalar för ett snabblån?

Det första som händer är vanligtvis att du får en påminnelseavgift på ett par hundra kronor. Om du helt enkelt har glömt att betala är det enklast att betala in den begärda summan, så är problemet löst. Om du däremot inte kan betala så kommer ärendet till slut gå vidare till Kronofogden. Men även här har du en chans att betala innan du får en betalningsanmärkning. Ifall du fortfarande inte kan betala, så kommer du få en betalningsanmärkning. Den kommer att synas i alla kreditupplysningar som görs på dig de kommande 3 åren. Det här är såklart något som du helst vill undvika, då de flesta avtal du tecknar inte tillåter det. Detta gäller allt ifrån telefonabonnemang och större lån till hyres- och anställningsavtal.

Vad kan jag göra om jag inte kan betala för mitt snabblån?

Om du har tagit ett lån hos Easycredit som du inte kan betala, så kan du alltid kontakta oss. Vi tar då fram en lösning tillsammans. Men om du känner i allmänhet att du har svårt att betala av skulder, till exempel snabblån eller dyra avbetalningar, så kan du alltid kontakta din kommun. Varje kommun har som skyldighet att ha en budget- och skuldrådgivare som kan hjälpa dig ifall du hamnar i knepiga situationer.

Vad kostar ett snabblån?

Easycredits lån, eller kontokredit som det också kallas, kostar bara när du använder det. Se mer om våra lån och räntor under priser

Hur lång tid tar det för ett snabblån att betalas ut?

Vissa snabblån kan ta flera dagar att betala ut. Särskilt om det gäller under helgen så finns det många aktörer som inte betalar ut förrän helgen är slut. De brukar då referera att snabblånet betalas nästa bankdag. En bankdag är helgfria vardagar, så om du ber om lån på en fredag eller övriga helgdagar kan du få vänta ett tag.

Easycredit, å andra sidan, gör utbetalningar varje dag. Om du är kund hos storbankerna kan du oftast få pengarna samma dag. Avvikelser och fördröjningar kan ske om du är kund hos mindre bank, om dagen är en helg- eller röd dag samt om tidpunkten faller utanför våra öppettider. För mer information ber vi dig kontakta kundtjänsten.

Vad är riskerna med snabblån?

Med snabblån kan det vara frestande att konsumera mer än vad du kan betala tillbaka. Vi på Easycredit beviljar aldrig ett lån som vi tror att du som kund inte kan betala, men du vet oftast bäst själv hur bra du kan hantera krediter. Så se upp för att överskuldsätta dig och ta flera snabblån - det kan snabbt börja kännas som ett oöverkomligt berg. Om du har svårt att betala tillbaka ett Easycredit-lån kan du kontakta oss.

Viktigt att tänka på när du ansöker om ett snabblån

Det finns några grundregler som man borde följa när man lånar pengar, och det är precis som med alla andra ansökningar och processer; var ärlig i din ansökan. Särskilt om du vet att de uppgifter du anger inte överensstämmer med allmänt tillgänglig information om dig (t.ex. bokförd inkomst eller adress) så är det viktigt att du har underlag som kan styrka det du säger. När det kommer till arbetsgivare eller inkomst är ett arbetsgivarintyg eller lönespecifikation viktigt att ha på papper, om vi av någon anledning inte får samma uppgifter från vår kreditupplysning.

Kan jag förlänga mitt snabblån?

Många företag som erbjuder snabblån erbjuder även förlängning av lånet. Detta görs oftast när en faktura är väldigt nära och förfalla, som den skyldige då kan skjuta upp mot en avgift. Denna avgift kan vara en stor inkomstkälla för bolaget, och är också en av anledningarna till att snabblån kan bli dyrare än de behöver vara.

Easycredit erbjuder inte förlängningar, utan ger istället dig som kund så mycket flexibilitet vi kan i avbetalningen. På din faktura står det lägsta inbetalningsbeloppet, men vi gör även en enkel visualisering för hur mycket du kan öka din avbetalning för att amortera snabbare.

När borde jag inte ta ett snabblån?

Generellt sett brukar man säga att man inte ska ta skulder för konsumtion om man inte vet när man kan betala tillbaka dem. Ibland kan man motivera ett konsumtionsköp om man får ett rabatterat erbjudande några dagar innan löning, till exempel en sista minuten-resa eller lagerrensning av en särskild vara. Men om du inte vet när du kan betala tillbaka för konsumtionen, eller om du vet att du inte kan lägga undan tillräckligt mycket pengar den närmaste tiden, så borde snabblån eller andra krediter vara en sista utväg.

Fördelar med lån från Easycredit

Easycredits lån har många fördelar framför klassiska snabblån. Våra lån har bland marknadens lägsta räntor. Du kan ta dig igenom ansökningsprocessen på ett par minuter med hjälp av Mobilt BankID. Om du ansöker före 13:30 så får du pengarna samma dag.

 Bland marknadens lägsta räntor

 Smidig process med Mobilt BankID

 Få pengarna samma dag

Nackdelar med snabblån

På grund av de snabba utbetalningstiderna är det lätt att argumentera för att snabblån orsakar onödig skuldsättning. Folk tar helt enkelt lån som de inte behöver för att det är så enkelt och smidigt att gå igenom processen. Det är här den enskilda individens ansvar kommer in, då du som person måste göra en bedömning om du kan ha krediter. Företaget gör alltid en kreditupplysning på dig, som ger en ekonomisk bedömning, men ansvaret för återbetalning ligger på dig som person.

Finns snabblån fortfarande?

Ja, det finns fortfarande flera aktörer inom snabblån. Några har konsoliderats i och med regeländringar, och andra har lagt ner. Men det finns fortfarande en uppsjö av aktörer som erbjuder snabblån, ofta med räntesatser över 40 procent. Om ett snabblån går över den gränsen räknas det som en högkostnadskredit, och detta måste skyltas när någon ansöker om ett snabblån.

Easycredit erbjuder inte snabblån - vi erbjuder privatlån, med en betydligt lägre räntesats än ett genomsnittligt snabblån. 

Hur har snabbån ändrats genom åren?

För bara några år sedan såg marknaden för snabblån annorlunda ut. Det fanns många aktörer som nästan helt oreglerat kunnat betala ut lån till vilken räntesats de ville. På grund utav dolda avgifter och en mindre noggrann process för kreditbedömning fanns det många oseriösa företag som tjänade massvis på att nyttja människor som lätt hamnade i skuldfällor. Snöbollseffekten var ofta snabb, och ett lån som initialt låg på någon tusenlapp kan sluta på tiodubbla beloppet.  

Genom åren har snabblån regleras ett antal gånger för att motverka den här effekten. Redan 2015 listade regeringen att de tillsatte en utredning för att överväga åtgärder mot marknadens oseriösa, oetiska aktörer. Detta motiverades av att man ville:

  • Minska risken att ett snabbån blir utbetalt till någon som inte kommer kunna betala tillbaka
  • Minska risken för överskuldsättning, delvis på grund av ovanstående påstående
  • Öka allmänhetens medvetenhet gällande villkor och risker med snabblån och liknande låneformen

Nytt lagförslag godkänns; sätter räntetak på snabblån

Utredningen ledde till förslag för nya regleringar, och efter en omröstning i maj 2018 gick de igenom den 1:a september samma år. Det finns en mängd olika regleringar, men några av de viktigaste var följande;

  • Snabblånen får ett räntetak. Efter ändringen får snabblånens kredit- och dröjsmålsränta inte överstiga en räntesats som är 40 procent högre än referensräntan
  • Inklusive alla avgifter så får snabblånet aldrig kosta mer än lånebeloppet. Du som kund kan alltså inte få dolda avgifter, kostnader eller ränta som totalt överstiger 1000 kronor om du har lånat 1000 kronor.
  • Marknadsföring för snabblån måste ge en balanserad bild av den marknadsförda krediten, och blir därmed en sorts förlängning av de generella regleringar som redan finns i marknadsföringslagen

Sedan dess har vissa aktörer inom snabblån tynat bort, då de inte kunnat finansiera snabblån under vad som anses rimliga krav från regeringen. Det finns dock fortfarande företag kvar som tar över 40 procent effektiv ränta - håll därmed utkik efter texten ”detta anser en högkostnadskredit” när du söker efter snabblån. Det innebär att du förmodligen kan få bättre villkor för ett snabblån, oavsett din tidigare historik.

Easycredit har stöttat regleringar av snabblån ända sedan de föreslogs. Vi tycker att krediter bara ska beviljas personer som har råd att betala tillbaka sina skulder utan problem, oavsett om det gäller snabblån, privatlån, bolån, billån eller annat. Det reflekteras i vår process för kreditbedömning, där vi gör noggranna bedömningar för varje fall. Vi har hjälpt över 200 000 nordiska kunder under åren, och känner ett ansvar som långivare att bara låna ut till dig som vi tror kan betala tillbaka i tid.

Vad innebär de nya regleringarna för snabblån?

För dig som kund innebär de lagar som trädde i kraft 2018 bara positiva saker som låntagare. Snabblån måste nu vara tydligare med sina kostnader, särskilt om de överstiger 40 procent. I längden kan man också se att termen ”snabblån” kommer bli mindre vanlig, då färre och färre aktörer finns. Istället erbjuds mer förmånliga alternativ från aktörer som oftast är mer seriösa.

Vad borde jag hålla koll på när jag tar ett snabblån?

Det finns flera olika faktorer, men den viktigaste är att du tar lån från ett företag som känns seriöst för dig. Du ska enkelt kunna förstå alla villkor för lånet, alla avgifter som tillkommer, och hur du kontaktar dem. Om det inte finns ett telefonnummer, en mailadress eller chatt tillgänglig kan det vara ett varningstecken - särskilt om företaget heller inte har ett kontor i det land du bor i.

Easycredit har kontor i både Sverige och Finland, de länder vi är verksamma inom. Du hittar all nödvändig information direkt på huvudsidan, och vår kundtjänst är väldigt tillgäng - vi har öppet årets alla dagar. Du når oss via mail, chatt eller telefon, vardagar 7-21, och helger 10-18.

När kan jag ansöka om snabblån?

Du kan ansöka om lån hos Easycredit när du vill, och du får alltid det preliminära beskedet direkt på skärmen. Ibland kan det hända att vi behöver handlägga ansökan manuellt, och det gör vi under våra öppettider. Våra öppettider är 7-21 på vardagar, och 10-18 under helger. Om du har några frågor när vi har stängt kan du skicka ett mail till kundtjanst@easycredit.se.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...