Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Samla lån – med Easycredits smidiga kredit

Låna 30 000 kronor
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Låna med under 2% månadsränta hos Easycredit

På alla våra privatlån har vi en låg månatlig ränta. Det gör Easycredit till en utmärkt buffert i vardagen, för de där situationerna som är lite svåra att förutsäga. Ansök enkelt om upp till 30 000 kronor!

 Låg månadsränta

 Upp till 30 000 kronor

Enkel ansökningsprocess

Det är väldigt enkelt att ansöka om lån hos Easycredit. Du fyller bara i ansökningsformuläret genom att trycka på den gröna knappen ovan. På en minut kan du fylla i alla fälten, och sedan verifiera dina uppgifter med BankID. Du får alltid ditt lånebesked direkt på skärmen, och om du ansöker innan 13:30 så har du pengarna på kontot samma dag.

 Fyll i ansökningsformuläret på ett par minuter

 Verifiera med BankID

 Få pengarna samma dag när du ansöker innan 13:30

Varför samla lån?

Det finns flera anledningar att samla lån under en långivare. En av dem är kostbesparingarna från avgifter. Har du flera krediter och lån kan det ofta vara så att du betalar administrativa avgifter som månadsavgifter, årsavgifter, faktura-avgifter eller liknande. Om du har många krediter som du kanske inte har koll på ökar även risken för förseningsavgifter. Genom att samla alla dina lån hos en bank eller långivare, så kan du i vissa fall spara avsevärda summor - utan att ändra ditt beteende när det kommer till krediter överhuvudtaget.

Även kostnaden för ränta kan sjunka när du samlar lån, vilket ofta står för den större delen av lånens faktiska kostnad. Det kan hända att du redan har en riktigt bra ränta på ditt privatlån, men har du en dyr avbetalning eller ett kreditkort med hög räntesats som tickar på, så kan det snabbt bli dyrare än du tror. Då kan det vara en bra idé att skrapa ihop alla krediter under ett tak med en räntesats och samtidigt pruta priset rejält.

Sist men inte minst får du en bättre ekonomisk överblick när du samlar dina lån. Istället för att behöva logga in på flera olika hemsidor och appar, eller böka med flera olika fakturor, så har du tillgång till dina krediter på ett enda ställe. Utöver det faktum att du kan få bättre villkor, så tas en mental börda bort då du inte längre behöver försöka komma ihåg var du har dina krediter.

Kredit med låg månadsränta – Lån upp till 30 000 kr

Vad bör jag tänka på när jag samlar lån?

Alla lån är inte skapade för samma syften, och därmed kan det till en början vara svårt att fatta vad det kommer innebära att samla sina lån. Oftast förklaras priserna för till exempel kreditkort annorlunda än de gör för ett privatlån. När en kredit som kanske till huvudsak består av olika typer av avgifter jämförs med ett lån som du betalar en stadig amortering och ränta på varje månad, så kan det lätt uppstå förvirring. Det mest hjälpsamma sättet att reda ut detta är att nyttja de exempel som alla banker och långivare måste ge, där effektiv ränta inkluderas. På så sätt kan du göra en ungefärlig kalkylering av hur mycket du kan spara när du vill samla lån.

Utöver detta borde du såklart välja en långivare som du tycker är enkel att ta kontakt med och vars tjänster känns moderna och lättillgängliga. Det kan verkligen vara värt att slänga ett öga på öppettider och policies innan du väljer vilken bank eller långivare du vill vara hos, för det kan vara avgörande om något mot förmodan skulle gå fel.

Vilka krav finns det för att samla lån?

Vanligtvis finns det bara två krav:

 Du ska vara folkbokförd i Sverige

 Du måste vara minst 20 år

Utöver detta behöver du såklart ha lån som gör det möjligt för dig att samla något, och det gäller då lån utan säkerhet i de flesta fall.

Vilka typer av lån kan jag samla hos en långivare?

De lån som folk vanligtvis samlar ihop är privatlån och olika former av krediter. Det kan vara allt från regelrätta pengalån, där du lånat en klumpsumma som sedan amorteras månad för månad, till kreditkort och avbetalningar, där en räkning som löpt på lite för länge nu börjar kosta genom ränta. Ofta kan det också vara en kombination av dessa, och är en av anledningarna till att folk vill samla sina lån: så att man har enklare att få en överblick av de skulder man faktiskt har.

Undantagen som inte kan samlas är oftast de största lånen, till exempel studielån och bolån. Dessa lån har nämligen oftast så låg ränta du kan få, och låneförmedlare/långivare kan inte lika enkelt hitta en lösning som är ännu smidigare eller billigare.

Låna pengar på Easycredit.se

Fördelar och nackdelar med att samla lån

Du slipper även oroa dig för flera olika förfallodatum, något som kan vara väldigt irriterande; vissa långivare kanske har det i mitten av månaden, medan andra har det i slutet. Genom att samla dina lån så kan du enkelt fylla i fakturan i din bankapp, och sedan vara färdig med månadens amortering.

En av nackdelarna med att samla lån är att du kan tappa vissa förmåner som dina privatlån eller krediter hade. Till exempel så kan det vara så att du har ett kreditkort som har börjat kosta ganska mycket i ränta, och det är såklart något du vill bli av med. Men samtidigt så samlar du kanske ihop någon typ av lojalitetspoäng som kan ge dig resor, rabatter eller andra förmåner. Dem kommer du gå miste om när du samlar dina lån hos en långivare. Ofta är dessa förmåner inte särskilt väsentliga, utan uppskattas till några hundralappar per år beroende på ditt användande - men om du vet att du tar del av ett lojalitetsprogram, så kan det vara värt att nyttja dina poäng innan du avslutar krediten.

Kan jag samla lån trots många UC-förfrågningar?

UC är en av de vanligaste upplysningstjänsterna i Sverige, och i stort sett alla av de traditionella bankerna och långivarna nyttjar dem när de gör en kreditbedömning. En av anledningarna till att de används är att man kan se mer än bara en persons lånehistorik - man kan se vem mer som gjort en upplysning på personen de senaste 12 månaderna. Detta kan ge en indikation på hur kreditvärdig en person är - om en potentiell kund har sökt väldigt många gånger, så kan det tyda på en instabil ekonomi.

Därmed kan flera UC-förfrågningar påverka till vilken grad du kan samla lån hos olika långivare, men det måste inte vara så att du är utesluten. Hur en bank eller långivare resonerar kring detta kan även stå på deras hemsida; annars kan det vara en bra idé att kontakta dem direkt.

Kreditupplysningar görs även på Easycredit. Vi använder oss primärt av Creditsafe.Kan jag samla lån med betalningsanmärkning?

Det kan bli betydligt mycket svårare att få ett riktigt bra erbjudande om du har fått en betalningsanmärkning, då de flesta större långivare använder liknande modeller för att avgöra din kreditvärdighet  - och då räknas oftast de som har anmärkningar som inte tillräckligt pålitliga.

Vi på Easycredit gör alltid en individuell kreditbedömning, och kan ibland se att kunder kan återbetala lån trots betalningsanmärkningar, och då kommer vi godkänna personen. Detta görs dock alltid som en individuell bedömning, och enklaste sättet att ta reda på huruvida du kan ta ett lån hos oss är att ansöka.

Hur stora belopp kan jag samla ihop?

Det beror på var du vänder dig, men många låneförmedlare som erbjuder att samla lån kan ofta bevilja belopp upp till 600 000 kronor. Detta skiljer sig dock från förmedlare till förmedlare, så det är bäst att kolla upp dem du överväger specifikt innan du gör ett val.

Du kan såklart också ”samla” dina lån själv genom att helt enkelt ta ett privatlån som du använder för att betala de andra lånen. På så sätt öppnas dina alternativ ytterligare, till alla långivare som kan erbjuda krediter för det belopp du är skyldig.

Finns det några risker med att samla lån?

Nej, för din personliga ekonomi finns det inga risker med att samla lån. Däremot tar de flesta tjänster som hjälper dig att samla lån - till exempel förmedlings- och jämförelsetjänster - en kreditupplysning via UC när du söker hos dem. Om du bara gör detta en eller två gånger spelar det inte så stor roll, men om du har en uppsjö av upplysningar i din historik, så kan banker och långivare se det som en risk när de gör sin kreditbedömning.

Hur får jag en lägre ränta när jag samlar mina lån?

I många fall så kan du få bättre ränta bara genom att samla ihop dina lån hos en långivare. Men om du verkligen vill pressa räntan så mycket du kan, så är alla faktorer som förbättrat din ekonomiska situation men inte är dokumenterade hjälpa. Det kan till exempel handla om att du gått från visstidsanställning till heltidsanställning, eller att du klarat en provanställnings-period hos din arbetsgivare. Även om du fått en löneökning, eller annars fått en ny inkomst (till exempel genom att hyra ut ett rum i ditt hus/lägenhet), så borde du visa detta för den långivare du söker hos. Detta minskar nämligen risken som kreditgivaren tar när de lånar ut pengar till dig.

Hur lång tid tar det att samla mina lån?

Det behöver inte ta lång tid alls, särskilt om du ansöker på en helgfri vardag. Alla banker och långivare brukar då kunna ge ett svar inom ett dygn. Ansöker du på en helg kan du få vänta till måndag eftermiddag innan du får svar.

Vad avgör mina villkor när jag samlar lån?

I och med att du tar ett nytt lån när du samlar ihop dina krediter, så är proceduren likadan som de flesta låneformer. Du kommer själv få fylla i vissa uppgifter som påverkar din ekonomiska vardag. Detta kan skilja från aktör till aktör, men bland annat inkomst, hyra, utgifter, boendeform och antal barn är vanliga faktorer som kommer upp på formulären. Långivaren kommer sedan komplettera sin kreditbedömning genom att ta en kreditupplysning.  Då hämtar den valda upplysningstjänsten följande uppgifter:

Inkomst: Din deklarerade årsinkomst tar alla kreditupplysningar, då det är en avgörande faktor för din förmåga att återbetala ett lån. Beroende på vilken upplysningstjänst som används, så kan upp till tre eller fler år synas. Om beloppen som visas avviker från det du faktiskt har tjänat, så kan det vara en bra idé att leta upp en lönespecifikation. På så sätt kan du bevisa din verkliga inkomst.

Aktuella skulder: Den som begär upplysning på dig kan se hur mycket du har i skuld och hur många krediter du har. För många av oss behöver detta inte vara något farligt - kreditgivaren vet att de allra flesta av oss har någon typ av skuld, oavsett om gäller studier, bostad, kreditkort eller privatlån. Däremot så kan det vara en fara om dina ekonomiska vanor avviker alltför mycket från normen - ett högt antal krediter på relativt låga belopp kan indikera att en person inte kan hantera vardagliga utgifter, utan förlitar sig istället på konsumtionskrediter för att klara hyran.

Betalningsanmärkningar: Om du har haft en skuld hos Kronofogden de senaste tre åren som du ej kunnat betala, så kommer detta synas i en kreditupplysning. Hur en bank eller långivare reagerar på detta kan variera väldigt mycket. Många traditionella aktörer sätter direkt en nej-stämpel på dessa potentiella kunder, medan andra banker kan vara mer förlåtande - särskilt om det inte var ett större belopp, eller om skulden är relativt gammal. På Easycredit gör vi alltid en helhetsbedömning av våra kunders ekonomi, och kan då ibland se att individens återbetalningsförmåga idag är solid. Då kan vi erbjuda denne ett lån trots betalningsanmärkningar.

Skuldsaldo: Ett aktivt skuldsaldo innebär att du fortfarande har en aktuell skuld hos Kronofogden. I denna situation kommer det vara otroligt svårt att få ett lån, och det absolut bästa för att inte riskera ytterligare överskuldsättning är att betala av skulden så snabbt som möjligt. Du borde då i första hand kontakta Kronofogden direkt, för att sätta upp en plan som fungerar för din livssituation.

Skuldsanering: Detta existerar som en allra sista utväg för den som har dragit på sig ett skuldberg denne inte kan betala av. Du kan då ansöka om skuldsanering, och förutsatt att du uppfyller kraven, så kommer då staten ta över större delen av din skuld. I utbyte kommer det krävas att du lever på existensminimum under en längre period, och eventuell inkomst bortom det som behövs för livsnödvändiga utgifter kommer gå till amorteringar. En normal skuldsanering räcker i fem år, och när saneringen är över så kommer även dina uppgifter om detta sluta vara synliga i register.

Offentliga uppgifter: Information som är tillgänglig genom diverse allmänna register, till exempel adress, fullständigt namn, civilstånd med mera, kommer även att synas.

Kan jag samla lån utan UC?

Det beror på vilket belopp du ansöker om, men i de allra flesta fall kan du inte göra det. Det finns nämligen extremt få långivare som erbjuder lån över 50 000 kronor som inte använder UC. En av anledningarna till detta är att UC har varit en vedertagen standard för kreditgivning under en väldigt lång tid, och har fungerat väldigt bra för de allra flesta banker och långivare.

Om du har haft många UC-förfrågningar som hindrar dig från att ta lån, så kan det vara klokt att kolla på din senaste omfrågekopia - detta får du varje gång någon gör en upplysning på dig - och se huruvida något i din ekonomi ändrats sedan dess. Alternativt så kan du vänta om det finns äldre förfrågningar; UC-förfrågningar syns nämligen bara i 12 månader.

Hur vet jag om jag borde samla mina lån?

Det är en knepig fråga, och det finns inget självklart svar. Men om det känns som att du betalar väldigt många fakturor med avgifter, eller om du tycker att räntan verkar högre än du borde kunna få, så kan det vara en god idé att kolla runt lite. Tack vare jämförelsetjänster och långivare som inte tar förfrågningar via UC - till exempel Easycredit - så är det enkelt att ansöka och få en uppfattning om vilka belopp, räntor och villkor du faktiskt borde få. Om dessa är avsevärt mycket bättre än det du har idag så borde du såklart byta!

Men ibland kan det bara vara så att man vill göra lite vårstädning på sina skulder. Att ha en massa olika avgifter, räntor och belopp att hålla reda på är inte det enklaste, och ofta helt onödigt om du inte längre använder en kredit. Då kan ett samlat lån vara bra för att äntligen bli av med räntor som bara tickat på, och äntligen få lite ordning och reda.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...