Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Legitimera dig via E-legitimation

Hos Easycredit kan du som förstagångskund ansöka om lån med E-legitimation (BankID/Mobilt BankID). Denna möjlighet finns för dig som vill verifiera din identitet på ett enkelt och säkert sätt.

Verifiering via BankID är frivillig och oavsett hur du väljer att verifiera dig behöver du bara göra det första gången du lånar hos oss. Som återkommande kund behöver du inte tänka på att verifiera dig.

Hur lånar jag med E-legitimation Hur får jag E-legitimation Vad är e-legitimation

Vad är Mobilt BankID?

E-legitimation, eller e-certifikat som det också kallas för, fungerar som ditt digitala ID-kort på internet.

Mobilt BankID är den vanligaste mobila e-legitimationen i Sverige. Funktionen används när du behöver legitimera dig på internet, oavsett om du surfar på dator, surfplatta eller mobil.

Mobilt BankID

Vill man identifiera sig via BankID går det bra att göra det via mobil. Mobilt BankID är ett alternativ som Easycredit erbjuder sina kunder och fungerar som ett smidigt sätt att identifiera sig via mobil eller surfplatta.

Hur lånar jag med BankID E-legitimation?

För att legitimera dig via E-legitimation/BankID måste du först välja lånebelopp och fylla i ansökningsformuläret. När du sedan ansökt kommer du till en ny sida där du kan legitimera dig via E-legitimation.

Om du skulle missa den sidan eller av misstag stänga fönstret kan du bara höra av dig till oss på 08-212 212 eller på kundtjanst@easycredit.se så skickar vi en E-legitimationslänk till din e-post där du kan legitimera dig.

 

Fördelar med att legitimera sig via E-legitimation

Fördelen med att som ny kund legitimera sig via E-legitimation är att låneprocessen påskyndas.

Det är även ett säkert och smidigt sätt för dig att verifiera din identitet på. När en ny kund ska ansöka om snabblån hos oss är det viktigt att vi kan verifiera personens identitet.

Genom att ansöka via E-legitimation förenklar du hanteringen av din låneansökan, vilket i sin tur gör att det går fortare för oss att behandla ansökan och på så sätt också bevilja ditt lån. Man kan dock givetvis identifiera sig utan E-legitimation också.

Hos Easycredit har du kunnat legitimera dig med e-legitimation sedan 2009.

Hur får jag BankID E-legitimation?

Du kan skaffa BankID E-legitimation hos Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB och i princip alla andra banker i Sverige. Du kan även skaffa E-legitimation via Posten och Telia. Oavsett hur du skaffar BankID E-legitimation är det helt kostnadsfritt.

Skaffa BankID E-legitimation

Är det säkert att identifiera sig med E-legitimation?

Det är både tryggt och säkert att legitimera sig på det här sättet. Det är självklart viktigt att man använder ett säkert lösenord som inte går att gissa sig fram till.

Man ska exempelvis inte använda sina fyra sista siffror, sitt personnummer eller sitt husdjurs namn.

Easycredit rekommenderar att du följer dessa tips för att höja säkerheten:

 Tänk dig för när du tar emot e-post med bifogat material

 Använd uppdaterade operativsystem, program, antivirusprogram och brandvägg

 Kontrollera om din dator är sårbar genom att undersöka om du använder antivirusprogram brandvägg

Vad är det för skillnad mellan Bank ID och E-legitimation?

Samlingsbegreppet för den här typen av elektroniska legitimationer är e-legitimation. Det elektroniska certifikatet kan dock variera beroende på vilken utställare du vänder dig till.

Bank ID är den vanligaste e-legitimationen i Sverige och används frekvent av ungefär 2 miljoner privatpersoner. Nordea kallar sin tjänst för Nordeas e-legitimation medan Telia kallar den Telia e-legitimation.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...