Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Privatlån

Låna upp till 30 000 kr - inga dolda avgifter, endast uttagsavgift tillkommer. Ansök nu för att få svar direkt på skärmen!
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Hur ansöker jag om ett privatlån?

Du ansöker enklast om Easycredits privatlån genom att klicka på den gröna knappen ovan. Då kommer du till ansökningsformuläret, som tar ett par minuter att fylla i. När det är färdigt så får du verifiera din identitet med BankID - vi kommer sedan ge ditt lånebesked direkt på skärmen.

 Fyll i formuläret

 Slutför ansökan med BankID

 Få lånebesked direkt på skärmen

Varför ta Easycredits privatlån?

Med Easycredits privatlån så har du enkelt tillgång till en buffert när du än behöver den. När du ansöker om privatlån hos oss skapar vi ett kostnadsfritt konto åt dig, som gör att du kan nyttja beloppet igen när du har betalat tillbaka det. Man kan enkelt beskriva det som ett kreditkort, utan själva kortet.

 Ansök en gång

 Låna hur många gånger du vill

Vi har bara två kostnader på våra privatlån; ränta och uttagsavgift. Uttagsavgiften ligger på 295 kronor, och månadsräntan är aldrig högre än 1.99 %. 

Vad kostar Easycredits privatlån?

Easycredits privatlån har en maximal månadsränta på 1.99 procent. Utöver det tillkommer en uttagsavgift på 295 kronor. Du betalar endast uttagsavgift eller ränta när du nyttjar din kredit; själva kontot är helt kostnadsfritt. Du kan läsa mer om våra räntor och avgifter på lånebeloppen på vår prissida.

Ansök om lån – upp till 30 000 kr

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, och tillåter dig som tar lånet att spendera pengarna som du vill. Ofta är lånen ämnade för ett speciellt köp när det kommer till större belopp - en ny bil, renovering eller semester är inte särskilt ovanliga anledningar till att ta lånet.

I och med att det så ofta används för konsumtion av varor och tjänster, så kallas lånet ofta konsumtionslån. Några andra benämningar för privatlån är blancolån, snabblån och lån utan säkerhet.

Det som kan göra ganska stor skillnad beroende på vilket privatlån du tar är beloppet. Då privatlån innefattar alla belopp som är osäkrade, så är det en ganska stor spann - det kan gälla mindre privatlån, 1000-5000 kr, eller riktigt stora lån, runt 100 000 - 600 000 kronor. Därmed kan termen privatlån ibland vara förvirrande - om någon lånar 10 000 kronor används det förmodligen inte för samma syfte som någon som tar ett lån på 150 000 kronor.

Gemensamt för privatlånen är att det oftast har en längre återbetalningstid än t.ex. ett kreditkort eller ett genomsnittligt snabblån. Oftast brukar privatlån har minst ett år i återbetalningstid och kan gå upp mot tio år, eller ännu längre. Det är därmed smart att hålla extra koll på alla utgifter, så något som ser billigt ut på kort sikt inte blir en stor summa när lånet väl är återbetalt. Dessutom är det en bra idé att kolla om du kan amortera extra under löptiden - då kan du ofta minska lånets kostnad markant.

Kan jag få ett privatlån med betalningsanmärkningar?

Ja, Easycredit kan vid vissa tillfällen bevilja privatlån även om personen har betalningsanmärkningar. För varje person som söker hos oss gör vi en helhetsbedömning av deras ekonomi, och om vi ser att den är stabil nog för lånet kan vi godkänna det, oavsett betalningsanmärkningen. Däremot så kan vi inte godkänna ansökningar om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Ta ett privatlån utan kreditupplysning?

Kreditupplysningar är en skyldighet som varje kreditgivare är skyldig till att genomföra enligt lag. På marknaden finns det en del aktörer, bland annat Bisnode, Creditsafe och UC som är den kändaste och som du kanske redan är bekant med. Vi på Easycredit använder främst Creditsafe för våra kreditupplysningar. 

Vad behöver jag för att kunna ta ett privatlån?

Hos Easycredit gäller följande för att du ska kunna ta ett privatlån:

 Du är folkbokförd i Sverige

 Du är minst 20 år

Beroende på var du går för att ta privatlån kan det finnas olika krav. Vanligt är att titta på den deklarerade inkomsten, för att ge en indikation på din återbetalningsförmåga. Oftast görs då en uträkning på hur mycket pengar du har kvar varje månad efter alla nödvändiga utgifter är betalade. I denna kategori ingår bland annat hyra, mat, el och andra kostnader som du behöver betala för att leva hälsosamt.

Vad skiljer ett privatlån från ett bolån?

Huvudskillnaden mellan privatlån och bolån är att bolån behöver en säkerhet. I fallet med bolån blir säkerheten alltså lägenheten eller huset du köper. Detta är anledningen till att du oftast kan låna mer när du tar ett lån med säkerhet; då har banken eller långivaren möjligheten att återta säkerheten ifall du inte kan betala ditt lån.

En annan faktor värd att tänka på är att ett lån med säkerhet måste gå till en viss sak, t.ex. en bil eller ett hus. När du har fått lånet godkänt och du har köpt bilen eller huset, så ägs det fortfarande av banken. Tills dess att lånet har betalats av så lånar du alltså bilen eller huset av banken. Därför kan det ibland vara frestande att titta på privatlån, då du faktiskt har äganderätt oavsett omständigheterna.

Lån upp till 30 000 kronor – Ansök nu, få besked direkt!

Vilka fördelar har privatlån?

Om man jämför med lån med säkerhet så har privatlån en hel del fördelar. Framförallt så kan du låna utan att behöva gå igenom processen för att verifiera säkerheten. Ofta räcker det med att du fyller i några fällt med information och långivaren hämtar resterande uppgifter som behövs via kreditupplysning. Om något mot förmodan inte skulle stämma så kan du alltid komplettera med till exempel arbetsgivarintyg eller lönespec för att verifiera dina uppgifter.

Smidighet i själva långivningsprocessen är ett annat plus. Ibland kan privatlån betalas ut samma dag; på Easycredit gör vi detta om vi hinner få din ansökan innan 13:30. Annars kommer pengarna på kontot nästkommande bankdag.

Om man jämför med traditionella snabblån så är privatlån ofta betydligt mycket billigare. De flesta snabblån idag har en effektiv räntesats på över 40 procent, och räknas därmed som en högkostnadskredit. Detta är något alla snabblån måste vara tydliga med i sin marknadsföring.

Vilka nackdelar har privatlån?

I jämförelse med lån med säkerhet så kan man oftast inte få lika höga belopp eller lika låga räntor med privatlån. Detta är av en självklar anledning; banken eller långivaren tar en större risk när de lånar baserat på kreditvärdighet gentemot när de lånar ut och har ett fast objekt de kan sälja ifall något går fel.

En annan nackdel som brukar framställas i media är att privatlån är så mycket enklare att ta i jämförelse med lån med säkerhet, och det leder till ohälsosam skuldsättning. Argumentet förlängs ibland att det inte bara kostar individen, utan kan även kosta samhället om en skuldsatt inte kan betala tillbaka och måste begära skuldsanering.

I jämförelse med snabblån så finns det inte många nackdelar med privatlån. Möjligtvis kan det ta lite längre tid att få utbetalt ett privatlån, men det varierar så klart beroende på lånegivare.

Vad är skillnaden mellan privatlån och blancolån?

Ingenting, egentligen. De är båda benämningar på ett lån utan säkerhet, och har därmed samma betydelse. Termen blancolån var dock vanligare förut, men används inte lika frekvent numera. Istället säger man oftare privatlån idag, då det är mer förståeligt och beskriver lånet bättre. Detta gör det enklare för både konsumenter och långivare att förstå varandra.

Konsumtionslån är en annan term som också används ofta. Då den direkt syftar på den typ köp som ska göras, ofta köp av prylar för hem eller nöje, så är den ännu mer specifik för lånet. Termen associeras vanligast med privatlån på lägre belopp, och många gånger tas lånet utan upplysning från UC. På senare tid har UC dock blivit vanligare. Det är heller inte ovanligt att företag rapporterar in lån till UC, trots att kunden fått sin ansökan prövad via en annan kreditupplysningsaktör.

Vill du veta mer om hur vi arbetar med kreditupplysningar kan du kontakta vår kundtjänst. Du hittar även en FAQ-sektion i vår supportsida som du kan navigera dig fram till genom att klicka på "kundtjänst" i huvudmenyn. 

Vad kan jag köpa med ett privatlån?

Du kan köpa i stort sett vad som helst med ett privatlån. I och med att lånet tas utan säkerhet så är det fritt fram att spendera pengarna hur du vill. Till skillnad från när du köper hus, och i vissa fall bil, så finns inte ett objekt som grund för bankens säkerhet, istället är det din kreditvärdighet som avgör villkoren.

Det kan vara bra att tänka på vad du tjänar på att ta ett privatlån för att finansiera något. Ofta kan det vara en lösning på ett uppenbart problem; något kanske har gått sönder i hemmet, och du kan inte leva utan det till vardags. Även om du får en oväntad böter, straffavgift eller faktura så kan privatlån vara en bra lösning för att slippa dyra försenings- eller inkassoavgifter. Men om det gäller en pryl eller ett nöje så kan det vara värt att överväga om du verkligen behöver ta ett lån just nu, eller om det är smartare att spara ihop pengarna.

Investering med privatlån är också ett ämne som ekonomer och media pratar om från gång till gång. Det kan vara frestande att ta lån med en hyfsad ränta och lägga pengarna på något du tror kommer ge mer avkastning. Det är dock en väldigt riskabel strategi, då du aldrig har några garantier när du direkt eller indirekt investerar i börsen. Och när det kommer till sparkonton så är räntan oftast för låg för att den ska kompensera för lånets räntekostnader. Därför kan det alltså bra att tänka noga innan du använder ett privatlån för att investera.

Hur länge återbetalar jag på ett privatlån?

Det kan variera väldigt mycket, men på Easycredits privatlån så har du en avbetalningstid på 12-16 månader, beroende på storleken på ditt lån. Du kan alltid betala tillbaka snabbare genom att betala tillbaka mer än det belopp som står på ditt faktura. Du kommer då även få mindre räntekostnader, och kan använda din kreditlimit till att ta ett nytt lån när du behöver det.

Återbetalningstid är en av de faktorer som varierar mest mellan olika privatlån. I och med att beloppen kan vara allt mellan 1000 och 600 000 kronor, så försöker ofta långivaren justera månadskostnaden proportionellt. Till exempel så kan ett privatlån som täcker ett bilköp på 180 000 kronor vara ganska svårt för gemene man att betala tillbaka på ett år. Då brukar man ofta förlänga löptiden på lånet till tre-fyra år, om inte mer.

Värt att tänka på när du börjar komma på större belopp är att den effektiva räntan, vilket är den som många refererar till, räknar på en årsränta. Därmed kommer du oftast betala mer än vad den räntesatsen säger i procent, då lånet mest troligt räcker längre än ett år.

Låt oss säga att du har lånat 100 000 kronor med en återbetalningstid på fem år, och en effektiv ränta på sju procent. Det första året kommer du då betala 7000 kronor i ränta, och 20 000 kronor är amorterat på lånet. Det andra året kommer du alltså då att betala 7 procent av 80 000 kronor i ränta, vilket blir 5600 kronor. Det är en klart lägre kostnad, men det är fortfarande en märkbar utgift för de allra flesta av oss. Så fortsätter det de kommande tre åren, tills du har amorterat av lånet.

Det här är något som är lätt att glömma när man ansöker om privatlån som har längre löptid; över tiden hinner det bli ganska dyrt. Därför är det viktigt att du är medveten om alla kostnader associerade med ett privatlån, oavsett om det räcker ett år eller tio år.

Kan jag ta ett privatlån utan inkomst?

Ja, i vissa fall kan Easycredit bevilja ansökningar om privatlån utan inkomst. Vi gör detta då det inte nödvändigtvis är så att de uppgifter vi får angående din deklarerade inkomst stämmer. Om vi därmed kan få kompletterande uppgifter från dig som visar att du har tillräckliga inkomster efter alla utgifter, så kan vi bevilja ditt privatlån. Vi kan inte garantera detta för alla som gör en ansökan hos oss utan inkomst, så det enklaste sättet att ta reda på detta är genom att fylla i vårt formulär. Du får alltid svar direkt på skärmen.

Räntesatser för privatlån

Det finns två huvudsakliga sorters räntor du borde titta på när du tar ett privatlån: nominell och effektiv ränta.

Den nominella räntan är själva räntekostnaden som ett privatlån har, och är separerad från andra utgifter. Den nominella räntan beräknas på årsbasis, och alla Easycredits lån har nominella räntesatser mellan 14.9-23.9 procent.

Den effektiva räntesatsen är kostnaden för alla utgifter från ett lån under ett års tid. Det involverar eventuella uttagsavgifter, administrativa avgifter, årsavgifter och allt annat som kan tillkomma. Enkelt sagt är det en måttstock för lånets totala kostnaden för konsumenten, lite som ett kilopris för matvaror i butik. Easycredits lån har en effektiv ränta mellan 28.8-29.1 procent. Den kostnad som tillkommer för våra privatlån utöver räntan är en administrativ uttagsavgift på 295 kronor.

Är Easycredits privatlån ett snabblån?

Det finns inga fasta definitioner för vad som är ett privatlån och vad som är ett snabblån, och termerna används utbytbart. Däremot så är de flesta lån som folk förknippar med termen snabblån så kallade högkostnadskrediter. En högkostnadskredit är ett lån som har en effektiv räntesats över 40 procent, och de har speciella regler för hur de får marknadsföra sig själva. Dessa typer av lån är också de som oftast bryter mot de regler om måttfullhet som finns gällande snabbhetsargument. Som långivare får man inte enligt lag göra reklam för en överdriven snabb utbetalningsprocess av lånet, då det anses uppmana till lånehets, vilket i sig skapar skuldberg. Det här har ofta uppmärksammats i media och förblir en kontroversiell punkt för snabblån.

När borde jag ansöka om ett privatlån?

Privatlån kan passa bra om du får en oväntad utgifter för något som påverkar ditt liv på en vardaglig basis. Det kan gälla böter med dryga förseningsavgifter, saker i hemmet som går sönder, eller en bil som slutar gå.

Vad innebär amortering på ett privatlån?

En amortering är helt enkelt en avbetalning, fast för ett lån. Du amorterar, eller betalar, oftast månadsvis. Amortering tillsammans med effektiv ränta är de kostnader som associeras med ett privatlån. Det som är värt att tänka på när du lånar är att amorteringen är de pengar du faktiskt betalar tillbaka; ränta är en kostnad för lånet i sig. Därför borde du alltid amortera så mycket som du har möjlighet till rent ekonomiskt.

För när du amorterar snabbare och din skuld sjunker, så sjunker även din ränta. Säg att du har en fast månadskostnad på 1000 kronor på ditt lån, där 800 kronor är amortering och 200 kronor är ränta. Den totala summan som ska betalas av är 10 000 kronor. I och med att du betalar av 800 kronor denna gång, så kommer ditt privatlåns räntekostnad vara lägre nästa gång, för då räknas ränteprocenten på 10 000 minus 800, det vill säga 9 200 kronor. Om du då behåller samma månadskostnad så kommer du amortera mer och mer för varje månad, och stadigt betala mindre i ränta.

Det här är såklart inräknat i kalkylen när du initialt tar ett privatlån, men det kan då vara värt att titta om du har råd att amortera mer varje månad. För varenda extra inbetalad krona så blir lånet billigare att ta. På Easycredit försöker vi alltid göra detta tydligt för dig, genom att visa snabbare återbetalningsalternativ på din faktura. Men om du inte kan betala tillbaka ditt privatlån snabbare så kan du naturligtvis amortera enligt den upplagda planen.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...