Hur mycket vill du låna?

  • Lånebelopp:
  • Återbetalning:
  • Total lånekostnad:

Jämför smslån

Easycredit uppmanar alla låntagare att jämföra långivare innan ansökan. Förutom att jämföra priser bör man undersöka om företaget man vill låna hos följer de regler som gäller för kreditgivning.

Se upp för dolda kostnader!

Att du får tillbaka 30 % av räntekostnaden gäller för all ränta du betalar i Sverige, oavsett långivare. Dock är studielån undantaget.

Däremot är det inte alla långivare som har lån enbart bestående av ränta. Flera långivare har uppläggningsavgifter, aviavgifter, ansökningsavgifter och andra kostnader för sina lån. Problemet med dessa avgifter är att de inte är avdragsgilla, vilket gör att du inte får tillbaka någonting på skatten för det du betalar.

Ett smslån vars kostnader består av uppläggningsavgifter blir därför i längden ofta dyrare än ett smslån som enbart består av ränta.

Jämför detta innan du ansöker om smslån

Det första man tänker på att jämföra när man ska ansöka om smslån är priset. Det finns dock fler betydelsefulla jämförelser att beakta. Nedan har vi listat de viktigaste parametrarna du bör jämföra innan du ansöker om smslån.

Långivare Säkerhet Priser Flexibilitet Utbud

Vad blir kostnaden efter ränteavdrag?

Ränteavdrag betyder att man får kvitta sina räntekostnader mot inbetald skatt. Hos Easycredit består lånekostnaden enbart av ränta. Den som nyttjar ränteavdraget får alltså tillbaka 30 % av vad lånet kostar. Om du exempelvis lånar 5 000 kr återbetalar du totalt 6 300 kr. Det betyder att lånekostnaden är 1 300 kr.

Förutsatt att du kan göra fullt ränteavdrag kommer du att få tillbaka 390 kr (30 % av 1 300 kr) när skatteåterbäringen kommer. Kostnaden för att låna 5 000 kr blir då 910 kr och inte 1 300 kr.

Långivare

Innan du ansöker om ett smslån bör du kolla upp vilket företag det är, hur länge de funnits och om det är en seriös långivare. Det gäller att vara uppmärksam och akta sig för oseriösa långivare.

Om Easycredit

Under tillsyn av Finansinspektionen   Funnits sedan 2006   Över 250 000 svenska kunder   Följer alla regler och riktlinjer

Dessutom är Easycredit det enda snabblåneföretaget som har AAA i kreditbetyg (det högsta kreditbetyget man kan få).

Det första du bör kolla upp innan du ansöker om ett smslån är vilket företag som är långivare. Undersök även hur länge långivaren har funnits och om det är en seriös långivare. Inom snabblånebranschen gäller det att vara uppmärksam och akta sig för oseriösa långivare. 

Easycredit verkar under tillsyn av Finansinspektionen, har funnits sedan 2006, har idag över 250 000 svenska kunder och följer strikt alla regler och riktlinjer i enlighet med berörda myndigheter.

Säkerhet

Bland det viktigaste att ha koll på är hur långivaren hanterar dina personuppgifter. 

Värnar långivaren om din personliga integritet, är dina personuppgifter i trygga händer och vad har långivaren för riktlinjer gällande integritetspolicy?

Hos Easycredit kan du försäkra dig om att du är i trygga händer. Vi följer Personuppgiftslagen (PUL) och riktlinjer som Datainspektionen kräver för hantering av personuppgifter.

Hos oss är du alltid anonym när du ansöker om smslån och du har möjlighet att låna pengar utan UC upp till 10 000 kr.

Priser

När du jämför priser bör du ha i åtanke vad kostnaden för lånet innehåller. Om lånet innehåller aviavgifter, uppläggningsavgifter, ansökningsavgifter eller andra kostnader bör du kanske inte ta lånet.

Avgifter är nämligen inte avdragsgilla och du inte kommer få tillbaka någonting av dessa kostnader i samband med skatteåterbäringen.

Hos Easycredit består lånekostnaden enbart av ränta. Vi har inga dolda kostnader överhuvudtaget och du har alltid möjlighet att få tillbaka 30 % av lånekostnaden hos oss.

Flexibilitet

Finns det någon som kan hjälpa dig om det skulle strula sig med en fakturabetalning eller om du har viktiga frågor angående ditt lån?

Om inte, är all information på hemsidan tillräcklig för att du ska få svar på dina frågor? 

Hos Easycredit behöver du aldrig oroa dig för frågor eller funderingar. Vi har öppet varje dag, året om. Du kan nå oss via telefon på 08-212 212, via livechatten på hemsidan och via e-post på kundtjanst@easycredit.se.

Utbud

Har långivaren ett stort utbud av olika lånesummor och hur stor är flexibiliteten för lånen?

Man vet aldrig vad som kan hända och möjlighet att låna en större summa är en trygghet även om det inte är aktuellt idag.

Easycredit erbjuder lån från 500 kr till 20 000 kr från 30 dagar till 5 år. Som förstagångskund kan du bli beviljad maxbeloppet på 20 000 kr.

Vi har även möjlighet att bevilja dig lån med betalningsanmärkning.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...