Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Lägst att betala / månad:

Ansök om mobillån

Här kan du ansöka om 1 000 kr - 20 000 kr och få svar direkt.

Ansök gratis

Vad är mobillån, internetlån, minilån, weblån och smskredit för låneform?

Det finns många benämningar på mobillån, däribland smålån, minilån, smskredit, weblån, kortlån, internetlån och onlinelån. Listan med lånebenämningar kan göras lång och även om vi kommer beskriva anledningen till de olika benämningarna är det mer intressant vad detta är för slags låneform.

Till Sverige
Låneformen introducerades i Sverige 2006 och började i tidigt skede att kallas för sms lån. Detta eftersom man skickade ett sms med önskat lånebelopp, varvid man fick ett sms tillbaka med svar på om man blivit beviljad eller inte. Av samma anledning började denna låneform även att kallas för sms kredit, då man med hjälp av ett sms fick en kredit.

De nya namnen
När mobillån började ges ut 2006 kunde man som konsument endast låna 1 000 kr, 2 000 kr eller 3 000 kr, med en återbetalningstid på max 30 dagar. Därför började dessa lån även kallas för minilån och kortlån. Att benämningar som internetlån, onlinelån och weblån följde är helt logiskt, eftersom alla långivare i senare skede utvecklade hemsidor där ansökan kunde ske direkt på nätet.

Smidigt och enkelt
I och med att låneprocessen gick mycket fortare än traditionella blancolån, som gavs ut av banken, uppkom även benämningen snabblån. Idag har utgivningen av mobillån utvecklats och blivit en populär lånetyp bland svenska lånekonsumenter – dels för att låneprocessen är enkel och smidig, dels för att det finns ett stort behov av att låna mindre summor pengar.

Låna hos Easycredit

Easycredit erbjuder privatlån från 1 000 kr till 20 000 kr. Återbetalningstiden för lånen varierar beroende på vilket belopp du ansöker om, men alla ligger mellan 12-16 månader.

Priser på våra lån

Hur går låneansökan till?

När du ansöker om privatlån hos Easycredit kan du göra det på nätet via mobilen, surfplattan eller datorn. Du kan även ringa in till oss och ansöka om ett lån via telefonen. Det fungerar precis på samma sätt som när du ansöker via internet, men vi gör ansökan åt dig. Du kan helt enkelt se det som ett telefonlån.

    • Ansök på vår hemsida
    • Ring och ansök på 08-212 212
    • Alltid gratis ansökan
Så lånar du

När kommer pengarna in på kontot?

Blir du beviljad kortlån på upp till 20 000 kr har du pengarna på kontot samma dag under eftermiddagen – förutsatt att du blivit beviljad en helgfri vardag innan kl. 13.30.

Blir du beviljad efter kl. 13.30 eller på en röd dag har du pengarna på kontot nästkommande bankdag på förmiddagen.

Vad krävs för att låna?

Sedan Easycredit grundades 2006 har hundratusentals svenskar lånat hos oss. Vi är väldigt måna om att bara bevilja krediter till personer som klarar av att återbetala lånesumman som de beviljats. Det betyder dock inte att vi bara tittar på inkomsten hos personen som ansöker. Den deklarerade inkomsten kan ibland vara missvisande och därför beviljar vi bland annat lån utan inkomst.

När vi bedömer en persons återbetalningsförmåga tar vi hänsyn till flera aspekter. Exempelvis en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att låna hos oss, vilket beror på att vi inte baserar den ansökandes återbetalningsförmåga på en enda faktor. Vi tar hänsyn till flera faktorer och det gör att du kan bli beviljad lån med betalningsanmärkningar

   • Minst 18 år gammal för privatlån upp till 20 000 kr

Kontakta vår kundtjänst

Easycredits kundtjänst är bemannad alla dagar i veckan och står till tjänst med alla typer av frågor. Våra öppettider är måndag - fredag 07:00 - 21:00 och lördag till söndag 10:00 - 18:00. 

 • Ring oss på 08-212 212
 • Chatta med oss på hemsidan
 • Skicka e-post till kundtjanst@easycredit.se

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...