Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Samla dina lån – så går det till

Med dagens stora utbud av långivare är det allt fler som har många olika lån och krediter, vilket på sikt kan bli både dyrt och krångligt att hålla reda på.

Det är inte enbart traditionella långivare som står för de nya krediterna utan även butikskedjor. Idag går det mesta att köpa på avbetalning och även om vi inte tänker på det som ett lån, så är det ju precis vad det är.

Bensinkort, kreditkort, medlemskort i butiker, avbetalning mot faktura och naturligtvis små lån är en vanlig orsak till att vi har flera olika krediter.

Många har säkert tänkt tanken att det vore smidigt att samla och slå ihop alla dessa lån och krediter till ett enda. Fördelarna med att samla lån är att den totala räntekostnaden blir lägre och att man således kan spara mycket pengar.

Vad kan jag göra?

Så vad ska man då göra om lånen blir för många? Här är några förslag:

 Gör en lista över samtliga krediter med långivare och belopp.

 Kontakta långivaren och be att få betala av onödiga krediter på en gång om du har råd.

 Ta ett nytt, större lån till bättre ränta och använd pengarna till att lösa samtliga småkrediter.

 Ansök inte om lån på flera ställen utan använd en jämförelsesajt. Du gör då endast en ansökan och får erbjudanden från flera olika långivare direkt på skärmen.

En ny sajt för att samla och jämföra lån är Consector, som lanserat en kostnadsfri tjänst. De samarbetar med flera stora långivare och tar bara en kreditupplysning oavsett hur många erbjudanden du får. Verksamheten bedrivs med tillstånd från Finansinspektionen.

Så går det till

Använd en jämförelsesajt och ställ långivare mot varandra. Vid ansökan tas endast en UC och du får erbjudanden från flera långivare och kan välja det alternativ som passar dig bäst.

TIPS: Här hittar du en ordlista med ekonomiska begrepp

Om din ansökan blir godkänd efter kreditbedömningen och du väljer att acceptera erbjudandet så betalas lånet ut till dig och du kan därefter använda pengarna för att lösa dina befintliga lån och förhoppningsvis sänka din totala månadskostnad.

Låneförmedlare samarbetar ofta med några av Sveriges största banker och långivare. Förutom privatlån har du ofta även möjlighet att jämföra kreditkort och bolån.

För den som är intresserad av att bara låna ett mindre belopp finns det långivare som inte använder UC. Varje förfrågan hos UC kan påverka din kreditvärdighet och därför är det oklokt att ta en UC i onödan.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...