Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Min Upplysning låter dig få kreditupplysningen digitalt

Min Upplysning är en tjänst för digitala utskick av upplysningskopior. Tjänsten har tagits fram av kreditupplysningsföretaget Bisnode, som även står bakom varumärket Dun & Bradstreet Sverige AB.

Vilka upplysningar får jag digitalt?

Om du ansluter dig till Min Upplysning slipper du papperskopior av kreditupplysningar som tagits av Bisnode. En mängd långivare av både sms lån och andra variationer av snarlika lån samarbetar med Bisnode, såväl som många el-bolag och en rad andra företag.

Easycredit tar dock kreditupplysningar via Creditsafe. Om du är kund hos oss och vill få din upplysningskopia digitalt, behöver du ansluta dig till den digitala brevlådan Kivra.

LÄS ÄVEN: Så fungerar digitala brevlådan Kivra

Kivra samarbeter med flera kreditupplysningsföretag och myndigheter. Förutom Creditsafe har man även ett samarbete med UC, Försäkringskassan och många fler. Med Kivra har du alltså möjlighet att få mycket av din myndighetspost digitalt.

Gemensamt för både Kivra och Min Upplysning är att du får ett mejl när ett företag tagit en kreditupplysning på dig. Sedan loggar du in i tjänsten och kan läsa kopian. Informationen är exakt densamma som tidigare skickades i ett fysiskt brev.

Hur ansluter jag mig?

Besök minupplysning.se och skapa ett konto. Du behöver ange ditt personnummer och validera kontot. Antingen kan du validera kontot genom koden i din senaste papperskopia eller så begär du en kod till din folkbokföringsadress.

När detta är klart får du ett mejl. Följ länken i mejlet för att slutföra registreringen av ditt konto, därefter är det bara att logga in. Tjänsten är helt gratis.

Skydd mot id-kapning

Min Upplysning erbjuder även skydd mot id-kapning. Tjänsten heter Min Bevakning och Bisnode skriver att den ger dig koll på alla förändringar som sker i de viktigaste registren som hanterar dina personuppgifter:

Skatteverket, Spar (Statens personadressregister), Lantmäteriet, tingsrätter, Kronofogden samt Post- och Inrikes Tidningar.

Genom denna tjänst är tanken att du ska kunna reagera snabbt om någon försöker kapa din identitet för att begå brott.

LÄS MER: Allt du behöver veta om lånelöften

2016-07-22

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...