Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Här är de hetaste butikerna i Mall of Scandinavia

Vi har besökt de bästa butikerna, gjort en lista med samtliga restauranger och testat den nya IMAX-biografen i Sveriges största galleria.

Snabbnavigering
Öppettider & hitta hit
 Fakta om Mall of Scandinavia
Butikerna: Lego Store, Disney Store och 20 till
Bio i Mall of Scandinavia: Så bra är IMAX
Lista: Alla restauranger i gallerian
Rabatter & erbjudanden

 

Öppettider i Mall of Scandinavia

Samtliga affärer i Mall of Scandinavia har öppet måndag till söndag från 10:00 till 20:00. Restaurangerna stänger 22:00. Matbutikerna öppnar 6:30 och stänger 23:00.

Biografen har öppet beroende på vilken föreställning som visas. Du kan räkna med att alla de senaste filmerna visas här.

Hitta dit

Med bil
Om du kommer med bil når du Mall of Scandinavia från alla avfarter från E4 och E18. Följ skyltarna. Adressen är Stjärntorget 2 i Solna. Gallerian har 3700 parkeringsplatser inomhus.

Till fots eller kollektivt
Mall of Scandinavia ligger i den nybyggda stadsdelen Arenastaden som är belägen 7 minuter från Stockholm city. Här finns kontor, bostäder samt den nya nationalarenan; Friends Arena.

Du har promenadavstånd från t-banestationerna Solna centrum och Näckrosen. Närmaste station är dock Solna station, som nås med antingen pendeltåg eller tvärbana.


Fasaden i Mall of Scandinavia är inspirerad av isflak

 

Fakta om Mall of Scandinavia

Den 12 november 2015 slog Mall of Scandinavia upp portarna. Den kvällen kom totalt 20 000 nyfikna personer till gallerian oavsett om det rörde sig om att fynda eller bara se om ryktet stämde.

VIDEO: En snabbtitt på Mall of Scandinavia.

Den påkostade och enorma gallerian har nämligen blivit omtalad för sin fysiska storhet och för de butiker som är unika i Sverige. Här finns en O'learys som saknar motstycke, en upphaussad biograf och 230 butiker på totalt sju plan.

På Mall of Scandinavias logga finns fyra stjärnor. Dessa står för kvalitetsmärkt shopping, där varenda plats på gallerian ska garantera besökaren en härlig upplevelse. Här finns också en bemannad reception, ett uppvärmt garage i de enorma parkeringarna samt servicepersonal.

Lego Store i Mall of Scandinavia
Lego Store i Mall of Scandinavia

Totalt finns 224 butiker och restauranger i Mall of Scandinavia som tillsammans delar på hela 101.048 kvm. Antalet restauranger uppgår till 22 stycken, inklusive caféer.

Inspirerad av skärgården

Arkitekturen i Mall of Scandinavia är inspirerad av skärgården. Fasaden, har ritats av arkitektfirman BAU och är inspirerad av islossning. Tanken är att de roterande "isflaken" fångar solens vandring över fasaden. Innemiljön är uppbyggt kring de tre elementen jord, vatten och vind. När du kommer in i gallerian möts du av Stjärntorget. Taket består av speglar och led-lampor. 

10 röster om Mall of Scandinavia

Vi tog pulsen på tio slumpvis valda besökare i varierade åldrar och lät dem beskriva Mall of Scandinavia med tre ord.

Rebecka, 20:
"Labyrint, fint, stort"

Gun, 67:
"Pompöst, vackert, svindlande"

Johan, 14:
"Stort, större, störst"

Yannis, 25:
"Snyggt, stort, grymt"

Edin, 19:
"Världens fräschaste galleria"

Leila, 31:
"Stort, snyggt, oändligt"

Stefanie, 44:
"Rörigt, glittrande, snyggt"

Bosse, 60:
"Påkostat, stort, fint"

Emel, 23:
"Stort, lyxigt, fräscht"

Dejan: 23:
"Som en labyrint" 

 

Butiker i Mall of Scandinavia

1. Lego Store

Detta är Sveriges första och enda Lego Store, alltså en affär som ägs och drivs i egen regi av det populära danska företaget och som enbart säljer egna produkter.

Lego Store i officiell regi har redan blivit ett utflyktsmål för alla Lego-fans och barnfamiljer. Det är inget Legoland men butiken bjuder på en hel del inspiration och det går att få tips och byggråd från butikspersonalen.Självklart finns utrymmen i butiken för att bygga själv. Dessutom kommer det att finnas exklusiva Lego-produkter som inte går att köpa någon annanstans i Sverige.

2. Disney Store

Disney Store gör, liksom Lego Store, debut i Sverige. När vi handlade produkter härifrån önskade arbetarna oss en ”fortsatt magisk dag”, samtidigt som jul- och Disneymusik strömmade ut från högtalarna.

3. Pull & Bear

Pull & Bear är en spansk kedja som i och med Mall of Scandinavias inträde klivit in på den svenska marknaden. Pull & Bear trycker gärna på att man riktar sig mot ungdomar i samhället med en bekväm och enkel klädstil.

4. Nike

Med fokus på löpning och fitness har Nike öppnat sin första butik i Sverige, och faktum är att detta dessutom är sportjättens första renodlade butik i Norden.

5. JD

Även den brittiska sportkedjan JD kliver in på den svenska och nordiska marknaden. Här riktar man sig, med kända varumärken, till personer i alla åldrar och båda könen. JD har över 800 butiker och är en gigant i Europa.

6. Oakley

Oakley slår också in på samma väg som Nike och JD i och med sitt steg in i Norden. Fokus här ligger på bland annat modekläder och solglasögon, men också idrottskläder för exempelvis golf och vintersport.

7. Headmasters

Frisörkedjan Headmasters seglat upp som en stjärna på den engelska himlen. Efter att ha gjort intåg i Norge kommer den nu även till Sverige och Mall of Scandinavia.

8. River Island

Här öppnar också River Island sin andra butik i Sverige efter att 2014 ha öppnat i Gallerian, Stockholm. River Island är en brittisk modekedja, en jätte på marknaden som grundades 1948 och har i dag omkring 300 butiker.

9. Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger startade i New York och har vunnit terräng i stora delar av världen, med sin avslappnade och sportiga stil. Visserligen finns butiken på en handfull platser i Sverige, men nu har portarna slagits upp även i Mall of Scandinavia.

10. Tesla

Tesla, som tillverkar elbilar, har i och med Mall of Scandinavia öppnat sin tredje butik i landet. Bilen intresserar de som värnar om miljön samt föredrar att glida runt i ett fordon som nästan är ljudlöst. Här kan du tidsboka och sedan provköra bilen.

11. A Day’s March

Butik nummer ett öppnades 2014 inne i Stockholms innerstad. Turen har nu kommit till Mall of Scandinavia att presentera den svenska butiken som erbjuder skjortor av hög kvalitet. Skjortorna designas faktiskt i Stockholm.

12. Levi’s

Mycket populära och kända Levi’s, ofta förknippat med jeans, öppnar en renodlad butik i denna galleria och fortsätter att bygga sitt imperium som grundades på 1850-talet. Här finns flera olika klädesplagg.

13. Tiger of Sweden

Tiger of Sweden betraktas som kaxig och framåtsträvande med en stor portion attityd. Såväl kostymer som jeans, väskor och skor går att få tag på inne i butiken. Tiger of Sweden grundades 1903.

14. American Vintage Store

2005 skapades det franska märket American Vintage, där Mickaël Azoulay försökte finna inspiration till design ute på världens gator. Resultat är en kedja som fokuserar på trender och ständig utveckling.

15. Adidas

Vi måste naturligtvis vara rättvisa mot den andra sportjätten, den som är i ständig kamp med Nike om att bli planetens nummer ett. Adidas-butiken i Mall of Scandinavia uppgår till 460 kvadratmeter.

16. Oscar Jacobson

Här finns också Oscar Jacobson – som själva säger sig representera både stil, personlighet och ett visst arv. Med det sistnämnda menas att designen på kläderna har en skandinavisk anda.

17. Michael Kors

Det glittrande, populära varumärket Michael Kors har ett fåtal butiker i Sverige – och nu även i Mall of Scandinavia. Framför allt de populära väskorna finns att införskaffa i gallerian.

18. Volt

Volt är ett multibrandkoncept för män och startade upp sin verksamhet 2006. Nio år senare startar man upp i Mall of Scandinavia och butiken där blir en av 60 i både Norge och Sverige.

19. Victoria’s Secret

Det började på Arlanda i april 2013, fortsatte i centrala Stockholm i september 2014. Malmö och Täby hakade på. Nu finns Victoria’s Secret även i Mall of Scandinavia. Underkläder, skönhetsprodukter och accessoarer finns därmed att finna.

20. Kiko Make Up Milano

Över 1500 professionella makeup- och hudvårdsprodukter, präglade av kvalitet och varierande utbud, har gjort att Kiko Make Up Milano vunnit en hel del hjärtan. Nu gör det italienska varumärket fysisk entré i Sverige.

21. H&M Home

Om vi förflyttar fokus från mode till inredning är H&M Home en självklar butik att besöka inne i Mall of Scandinavia. Priserna är överkomliga och här finns lite allt möjligt för dig som vill finna eller rentav fynda till ditt hem.

22. Zara Home

Zara Home är en kedja som är mån om att hela tiden uppdatera sitt sortiment. Mest krut lägger butiken på kuddar, sängkläder, handdukar och liknande. Zara Home har över 1,3 miljoner gilla-markeringar på sin Facebook-sida.

 

IMAX-bio i Mall of Scandinavia

Den omtalade IMAX-biografen är den första i sitt slag på svensk mark. Syftet med IMAX, Image Maximum, är att visa film på enorma dukar och med högre kvalitet än vi är vana vid.

Vi passade på att uppleva IMAX-biografen genom att boka biljetter till den nya Star Wars-filmen. När vi gick in i salongen kändes det som att kliva in i ett rymdskepp, även om filmen säkert spelade sin roll i den känslan.

LÄS ÄVEN: Sveriges största recension av shoppingsajten Wish

Sittplatserna var mycket mer bekväma än på andra svenska biografer och även benutrymmet var rymligare, vilket inte ska underskattas. När filmen väl rullade igång drog vi på oss 3D-glasögonen och försökte koppla bort våra höga förväntningar.

Egentligen skilde sig inte IMAX-upplevelsen så vansinnigt mycket från 3D. Personerna och planeterna verkade liksom komma emot oss, med skillnaden att bioduken var böjd så att den visuellt omfamnade oss från höger till vänster och tillbaka.

Det går inte att förneka hur IMAX slukar tittaren, framför allt när den har att erbjuda en Star Wars-värld på duken. Förutom den skarpa och klara bilden är också ljudet snäppet vassare än vad man är van vid. Ett tips är dock att sänka förväntningarna innan du upplever IMAX.

Så bokar du bio i Mall of Scandinavia

För att boka biljetter till bion, besöker du enklast SF:s hemsida. Alternativt kan du också köpa biljetter på plats. Samtliga föreställningar som spelas finns på biografens hemsida. 

 

Här är alla restauranger i Mall of Scandinavia

Amazing Wok
Är du sugen på kinesiskt, thailändskt eller malaysiskt ska du röra dig mot Amazing Wok. Bland annat vårrullar, kyckling och räkor står på menyn.

Bar Burger Café
Är du ute efter ett hamburgerhak, inspirerat av storstäder som Paris och New York, finns Bar Burger Café. Känslan vi fick därinne var kort och gott amerikansk.

Caliente
Spanska smårätter har sina fördelar. På Caliente kan du välja att plocka in en handfull tapasrätter och därmed få variation i en trevlig atmosfär.

Egon
Den första Egon-restaurangen i Sverige har öppnat i de här gallerian och erbjuder godbitar som hamburgare och pizza, tacos och sallad, pizza och fisk.

Fresh & Fancy
Är du sugen på sallad kan du bege dig mot Fresh & Fancy. Restaurangen passar bra om du vill ha det hälsosammare alternativet.

Icha Icha
Asiatisk mat, men också norsk lax och svensk gårdskyckling, serveras på Icha Icha – som betonar att maten serveras snabbt och utan tillsatser.

Indian Garden
Om det är indiskt du vill ha råder det ingen större tvekan om att Indian Garden du ska gå till. Den har nämligen blivit utsedd till Europas bästa indiska restaurang.

LÄS ÄVEN: Superbilliga AliExpress kommer till Sverige

Klang Market
Restaurangen vill gärna betona att man inte svävat iväg i sin prissättning – så hit kommer du för burgare, pizza eller Caesarsallad till rimliga priser.

La Pasta Veloce
Om pasta önskas är La Pasta Veloce ett alternativ. Naturligtvis är det italienskt inspirerat, som kan avnjutas med efterrätter från stövellandet i söder.

Mangiardino
Ännu mer italienskt? Ibland är ju pasta inte tillräckligt. Mangiardino serverar pizza, kött och kyckling och det i en trädgårdsrestaurang.

Max
Den svenska hamburgerkedjan såg dagens ljus 1968 och har i modern tid konkurrerat med McDonalds och Burger King i Sverige. Nu finns den även i Mall of Scandinavia – vilket de andra två inte gör.

Neko
På Neko Sushi och Wok erbjuds förståeligt nog sushi eller wok, men också andra maträtter som får tankarna att springa iväg mot Asien.

O’learys
Omkring 6000 kvadratmeter innebär Sveriges, och faktiskt världens, största O’learys. Förutom att se på sport finns möjligheten att spela bland annat biljard, bowling och snart laser doom.

Panini Internazionale
Fyra bröder driver detta familjeägda företag – ett företag som trycker på att kundens hälsa är högsta prioritet. Här finns bland annat wraps, meze och bocadillos.

Printz
Denna restaurang tillverkar sina egna korvar, såväl parmesan-, tryffel- och fisk- och skaldjurskorv. Printz kan du även gå till om du är sugen på burgare gjord på svenskt högrev.

Raw Sallad
Här har vi en restaurang som förespråkar tre F: Friskt, Färskt och Fräscht. Broccoli, spenat, bulgur och bönor är några av dina valmöjligheter som du kan kombinera med din beställning.

Restaurang Drama
Restaurang Drama är integrerad med Filmstaden och fungerar som en plats där du kan ta en snabb måltid före filmen – eller stanna kvar i timmar och njuta av såväl maten som sällskapet.

Sibylla
Startades 1932 och har sedan dess vuxit fram till en etablerad bit i det svenska snabbmatspusslet. En hamburgare på Sibylla smakar som en hamburgare på Sibylla ska göra.

Sook
Importerade råvaror och kryddor från Mellanöstern har resulterat i ett koncept som restaurangkedjan Sook använder sig av. Om magen ropar efter meze kan Sook fungera som ett alternativ.

Swedish Diner by Basilica
Är det svensk husmanskost du är ute efter kan du göra som vi – ta dig till Basilica och sätta tänderna i antingen köttbullar, pyttipanna, pannkakor eller annat gott.

Vapiano
Du tittar på medan kockarna lagar din pizza, pasta eller sallad – och sätter dig sedan i en minglande miljö. Vapiano i ett nötskal? Så även i Mall of Scandinavia.

Vigårda
Lockas du av burgare gjorda över en träkolsgril ska du bege dig till Vigårda – som serverar köttbiten bland annat med sitt speciella bröd.

Zocalo
Är mexikanskt att föredra finns Zocalo nära tillhands inne i gallerian. Det är från det mexikanska kvarteret i Mission District i San Francisco som denna restaurang hämtar sin inspiration från. 

 

Rabatter & erbjudanden

Mall of Scandinavia har utvecklat ett eget koncept, som de kallar för "Lojalitetskortet". Med detta kort får du bland annat fyra timmars gratis parkering. Man skickar dessutom ut rabatter och erbjudanden som gäller i de olika butikerna. 

Du blir också inbjuden till events i gallerian. Kortet kostar ingenting och du blir medlem genom att prata med receptionen, registrera dig på hemsidan eller genom appen.

En lojalitetsmedlem får även 120 minuter kostnadsfri rådgivning av en Personal Shopper. Här läser du mer om lojalitetskortet samt hittar aktuella erbjudanden i de olika butikerna. I de individuella butikerna gäller givetvis också respektive butiks eventuella bonus- eller medlemskort.

13 juni 2016

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...