Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Spartips till dig som ska bli förälder

När ett nytt litet liv väntas komma till världen sätter en inköpscirkus av sällan skådat slag igång. Att köpa barnvagn idag är nästan som att köpa bil - och prisklasserna ser ut därefter. Men det finns andra vägar.

Det nya barnet, speciellt om det är det första, behöver många olika prylar. Det ska vara säng, barnvagn, bilbarnstol, babysitter och "vanlig" barnstol. För att inte tala om nappflaskor, kläder och blöjor.

Alltihop måste givetvis garantera säkerhet och trygghet så att inga otäcka olyckor inträffar. Snabbt rusar utgifterna i taket, men det finns ingen anledning till oro. Du kan komma undan med säkra inköp utan att behöva betala för mycket.

Genom att se till att planera utgifterna som ett barn innebär kan du klara dig bra utan att ta extra lån eller krediter för att finansiera alla nya köp som ditt barn innebär. Med det sagt kan ett sms lån hos Easycredit ändå alltid lösa en oförutsedd utgift men som förälder bör du ta ett extra stort ansvar vad gäller din privatekonomi för att inte hamna i en jobbig situation.

Så sparar du pengar på barnvagnen

Det kanske viktigaste inköpet nya föräldrar måste göra är en bra barnvagn. En tung investering, eller? Nej, en riktigt bra barnvagn behöver inte vara dyr - eller ny för den delen. Det finns många fina vagnar som använts för ett eller flera barn, men fortfarande håller för nya guldklimpar. Köper du en begagnad barnvagn är fördelen att du kan pruta och få ner priset

Innan du köper en barnvagn bör du dock jämförs de modeller du tycker verkar intressanta. Fråga sedan runt i bekantskapskretsen efter bra begagnade alternativ eller kolla på Blocket. Bäst är att välja säljare som finns i närheten så att du kan åka förbi och titta på vagnen. Passa på att testa alla tekniska detaljer, packa ihop och packa upp vagnen samt granska allmänt hur fräsch den är innan du slår till. 

Ett annat viktigt beslut som ska fattas är om du önskar ha en barnvagn med många finesser, såsom möjlighet till ligg- och sittdel i samma vagn. Ibland kan det vara klokt att köpa allt-i-ett, men för vissa kan det vara bättre att ha en liggvagn och sedan välja separata enheter. I det fallet kan en välhållen vintagevagn från till exempel 1970-talet fungera nog så bra. Generellt sett kan begagnat vara en verkligt bra och hållbar investering, inte minst för miljön. 

När det gäller kläder och mindre saker bör du hålla utkik efter klädbytardagar där du bor. På loppisar och secondhand kan du hitta personliga kläder och annat, exempelvis söta handstickade plagg. Om du använder ditt förnuft när du handlar samt testar allt innan du köper finns ingen anledning att slösa mer pengar än nödvändigt och leva över dina tillgångar. Tar du dig tid att prova grejerna så tummar du inte heller på säkerheten, vare sig du handlar något gammalt eller nytt. 

Är det fel att handla begagnat till sina barn

Det är självklart en individuell fråga som varje förälder får ta ställning till. Vi tycker generellt att begagnat gynnar både köpare och säljare, samt även miljön. Sålänge man inte tummar på barnets säkerhet så kan man alltid spara väldigt mycket pengar på att köpa begagnat.

Ordet begagnat innebär inte att det är ofräscht och slitet utan det kan vara en knappt använd bärsele som i vanliga fall kostar 1500 kr men som inte passade barnet och som säljs ut för 1000 kr. Det skadar aldrig att ta en titt på begagnatmarknaden innan man gör sitt köp. Oftast kan man spara stora summor pengar på att shoppa smartare.

Fler smarta tips om du vill spara pengar

Som förälder är det viktigt att du inte bara tänker på hur du kan spara pengar på enbart barnartiklar. Barn innebär stora utgifter som du bör vara förberedd på för att inte hamna i en ohållbar ekonomisk situation. Därför bör du som förälder vara extra uppmärksam på din privatekonomi och försöka spara pengar på så många områden som möjligt. Med hjälp av dessa 101 spartips bör du få inspiration om hur du kan spara så mycket pengar som möjligt. 

9 januari 2014

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...