Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Spara pengar genom att handla på Amazon

Du som brukar handla på nätet vet att det sparar både tid och pengar. Med Amazon kan du spara lika mycket tid och spara ännu mer pengar när du shoppar på nätet.

Kort om Amazon

Det amerikanska företaget Amazon grundades 1994 i Seattle, USA. Företaget kanske inte är så känt för alla i Sverige, men det är faktiskt världens största nätbutik med ungefär 120 000 anställda runtom i världen. 

På Amazon kan man köpa det mesta över nätet oavsett var man bor. Du kan handla allt från böcker, elektronik och kläder till klockor, barnartiklar, spel och mycket mer. Själva affärsidén bygger på att du via Amazon ska ha möjlighet att köpa i princip allt och samtidigt spara pengar på det. 

Köpa från Amazon till Sverige 

Amazon har enorma lager placerade runtom i världen på strategiska platser som möjliggör frakt och leverans till de flesta länder. Närmaste lager för oss i Sverige ligger i Tyskland, Frankrike och England. När du som svensk ska handla från Amazon kan du alltså besöka någon av dessa hemsidor amazon.co.uk, amazon.de eller amazon.fr.

Det fungerar faktiskt utmärkt att beställa varor över nätet från Amazon till Sverige. För drygt ett år sedan var det till och med gratis frakt, men dessvärre kostar det numera en mindre slant som dock är så minimal att det mesta fortfarande blir billigare att beställa från Amazon än från Sverige.

Därför bör du handla från Amazon

Billigt

Oavsett om du ska köpa sportartiklar, smycken, mode, barnartiklar, spel eller annat så bör du alltid jämföra priset med Amazon. I de flesta fall hittar du likadana produkter till ett bättre pris. Många av de produkter vi jämför är mycket billigare från Amazon.

Exempel från 13 april 2014:

Barncykel Dino Bike, 16": Lekmer 1299 kr (ord. pris 1499 kr), Amazon 942 kr  
Adidas Adicolor Airliner sportväska: Sportamore 399 kr, Amazon 339 kr
Jamie Oliver gryta med lock, 24 cm: Bagarenochkocken.se 995 kr, Amazon 712 kr
Pampers våtservetter: Lekmer (9-pack) 199 kr, Amazon 109 kr 

Snabb leverans

Beroende på vad du beställer från Amazon erbjuds olika leveranstider. Oftast gäller ungefär 5-7 dagar. Det erbjuds även snabbfraktslösningar, som kallas Priority Express, mot extra betalning – vilket vi inte rekommenderar om man inte har bråttom. Väljer man den fraktmetoden har man varorna inom 1-2 dagar.

Låg frakt

Amazon erbjöd fram till den 3 april 2014 gratis frakt till Sverige. Som vi nämnde ovan tar de numera ut en fraktavgift som varierar beroende på vad du köper, men eftersom priset oftast är så mycket lägre så lönar det sig alltså fortfarande att köpa från Amazon.

Unikt utbud

När man ska handla på nätet kan det vara smart att göra en snabb jämförelse på olika hemsidor vilket oftast kan leda till att man sparar en slant. Amazon är en bra sajt att jämföra priser på, men företaget erbjuder faktiskt också ett unikt sortiment av produkter som inte alltid finns i Sverige. Letar du efter någonting unikt som du kanske hittade utomlands kan du vända dig till Amazon. Vår gissning är att du hittar det du söker där.

Spara pengar med några enkla klick

Det är som sagt väldigt enkelt att shoppa smart och spara mycket pengar när man handlar på nätet. Dels kan man enkelt och snabbt jämföra priser på olika hemsidor själv, vända sig till jämförelsehemsidor såsom Prisjakt eller Pricerunner och till och med leta fram rabattkoder.

Eftersom Amazon inte är så populärt i Sverige ännu trots att man kan göra riktiga klipp ville vi informera om hemsidan. Så nästa gång ni ska handla någonting på nätet kan ni även jämföra priset hos Amazon.

Att sälja via Amazon

Du kan även sälja via Amazon, i ett slags system som faktiskt liknar Blocket. Det hela bygger på att vem som helst ska kunna använda Amazon som en plattform där man lägger upp sina produkter. På så sätt får man ett perfekt skyltfönster, vilket gör att man når ut till en bredare målgrupp och Amazon tar i sin tur en bit av kakan. När du kopplar upp dig som handlare får du välja mellan två olika typer av konton:

Individual - denna rekommenderas om du som privatperson förväntas sälja ett fåtal produkter snarare än hundratals. Du betalar ingen månadsavgift, utan 0,99 dollar per såld produkt. 

Professional - detta alternativ passar dig bäst om du är företagare. Månatligen betalar du 39,99 dollar och ingen avgift per såld produkt. Du får dessutom tillgång till tjänster som ger dig en övervakande blick.

Det ska tilläggas att Amazon säljer egna produkter också, men vi vill spinna vidare på hur du som privatperson eller företag kan tjäna på att sälja. När du valt ett av alternativen ovan aktiveras ditt eget konto, och då är det dags att ta de fem stegen mot försäljning:

1. Skicka dina produkter 

2. Amazon lagrar dem

3. Kunden gör en beställning 

4. Amazon plockar och packar din produkt 

5. Amazon skickar produkten

Sammanfattning

Att beställa från Amazon till Sverige är fullt möjligt, även om det till skillnad från förr tillkommer en frakt numera. Den är dock oftast låg nog att totalkostnaden blir billigare än produkten i Sverige. Amazon ger dig även en möjlighet att sälja dina produkter, antingen som privatperson eller företag, genom att koppla upp dig som handlare på hemsidan. I gengäld tar Amazon en del av försäljningen och du får fördelar som låg frakt, snabb leverans och unikt utbud. 

13 april 2014

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...