Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Vad är Black Friday?

Undrar du också vad Black Friday är? Kortfattat kan man säga att det är en dag ämnad för shopping. Kan du gissa vilket land det kommer ifrån? Just det – USA.

En amerikansk tradition

Thanksgiving, som på engelska betyder tacksägelse, är en religiös högtid som firas i flera länder, men som oftast mest förknippas med USA. På Thanksgiving är alla butiker stängda och den traditionella thanksgiving-middagen har knappast undgått någon i världen. Dagen efter Thanksgiving infaller Black Friday som kan jämföras med vår mellandagsrea.

Black Friday är den största shoppingdagen på hela året. Det är då butikerna rear ut sina varor och håller extraöppet för folk som vill julhandla. Den här speciella dagen för amerikanerna är startdagen för julhandeln och dagen har blivit så populär att den spridit sig till i stort sett hela världen och inte minst till Sverige.

Akta dig för shoppingfällan

Trots att det är trevligt med högtider och jippo-dagar ska man akta sig för att hamna i shoppingfällan. I Sverige har det blivit allt vanligare för butiker och företag att "fira" Black Friday. Som konsument är det självklart alltid trevligt att ta del av realisationer, men man ska vara försiktig med att handla bara för att det är billigt.

Våra spartips till dig som ska julhandla är ju självklart att vänta in Black Friday, som infaller dagen efter den fjärde torsdagen i november, och hålla utkik efter de produkter du annars ändå hade tänkt att köpa för att se om priset är lägre än innan. Samma princip gäller för mellandagsreorna. 

Tänk på att liknande jippo-dagar kan användas som marknadsföringstrick för att få det att se ut som att produkter är mycket billigare än vanligt. Se alltid till att jämföra priser och inte bara haka på hysterin!

29 november 2013

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...