Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Shoppa smartare och spara pengar

En konsument som inte tänker på att handla smart slösar mycket mer pengar än den som gör det. Spara pengar genom att shoppa smartare. Allt som behövs är lite koll på hur vi effektivt jämför priser.

Varför ska man betala mer än vad man behöver? Om produkten är densamma finns naturligtvis ingen anledning. Globalisering och internethandel har kraftigt förändrat våra konsumtionsvaror och pressat priset på många populära produkter, inte minst inom elektronik.

E-handelssajter som Wish och AliExpress har ibland löjligt låga priser och erbjuder dessutom ofta gratis frakt till Sverige. Nackdelen är att du ofta får vänta ett par veckor på att få produkten men för den som har tålamod går det att göra riktiga fynd. Vad sägs till exempel om en snygg herrklocka för 9 kr? 

Smart säsongsshopping

När efterfrågan på en viss produkt är stor kan säljare ta mer betalt. Just därför ska du köpa vissa produkter när det är som minst efterfrågan. Exempelvis kan man handla sin skidutrustning på sommaren istället för vintern och sin cykel på vintern istället för på våren eller sommaren. Andra saker som exempelvis trädgårdsmöbler eller till och med motorcyklar kan man köpa mycket billigare när det inte är säsong.

Prisjämförelse

Att jämföra priser har aldrig varit enklare när man shoppar. Med hjälp av internet och de smarta mobilerna kan man på bara ett par minuter jämföra priser på de flesta produkterna. Om du exempelvis ska köpa en TV och står inne i en butik kan du via din mobiltelefon gå in på jämförelsesidor som Pricerunner eller Prisjakt och se ifall någon annan erbjuder exakt likadan produkt till ett bättre pris. För det finns väl ingen som vill betala mer för exakt likadana produkter?

Begagnatmarknaden

Blocket är en fantastisk handelsplats för den som vill göra bra klipp. Gör det till en vana att se ifall din önskade produkt säljs billigare på Blocket. Observera att det inte enbart säljs begagnade prylar på Blocket.

Utländska hemsidor

I takt med att e-handeln har exploderat på senare år har vi som konsumenter större möjligheter att köpa varor och tjänster från andra länder som erbjuder ännu bättre priser. Exempelvis är Amazon ett perfekt forum för att handla i stort sett vad som helst.

Många gånger erbjuder de fraktfria produkter hem till dörren i Sverige. Egentligen är det mesta billigare på Amazon och det finns överflödigt med produktkategorier. Testa Amazon nästa gång du exempelvis ska handla en cykel, barnartiklar eller andra prylar.

Förutom Amazon finns den en hel drös av utländska e-handlare som säljer billigare varor än de svenska. Det kan vara allt ifrån kläder till förbrukningsartiklar till hemmet.

Här är några exempel som visar hur mycket pengar man kan spara genom att handla på Amazon:

Produkt Sverige Amazon Sparade pengar
Babybjörn Bärsele Miracle 1075 kr 787 kr 288 kr
Tissot Klocka Couturier Automatic 6750 kr 5727 kr 1023 kr
KitchenAid Köksmaskin 3979 kr 3300 kr 679 kr

12 september 2013

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...