Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Låna pengar via mobilen blir allt vanligare

Nytt beteende hos smslånekunder

19 augusti 2013

I takt med de smarta telefonernas intåg ser vi att nya beteenden växer fram. Bl.a. ser vi ett tydligt mönster bland låntagare som tycker att det är enklare att ansöka om ett sms lån via mobiltelefonen.

Bara för ett par år sedan kunde man inte föreställa sig att göra vissa saker som vi gör idag via sin mobiltelefon. Faktum är att de smarta telefonerna har ersatt så många gamla fysiska produkter och skapat nya beteenden hos oss. Hur många använder exempelvis en miniräknare eller en fysisk kalender idag? Hur många väljer att inte köpa en kamera utan anser att de klarar sig med mobilkameran? 

Även fast det fortfarande finns de som använder dessa produkter så är de snart förlegade. De nya generationerna kommer inte ens kunna föreställa hur en väckarklocka såg ut förr i tiden. Precis samma sak händer inom bank- och finansvärlden. 

Låna pengar via mobiltelefonen

Numera kan man inte bara betala räkningar, hålla koll på sin ekonomi och köpa aktier via mobilen. De senaste åren har det skett en stor förändring i hur man ansöker om lån. På Easycredit ser vi att fler och fler väljer att ansöka om ett smslån via sin mobiltelefon och kundundersökningarna visar att många anser att det är smidigare att ansöka om smslån via mobilen.

I dagsläget är det fortfarande fler som ansöker om sms lån via en vanlig dator men kampen börjar hårdna mellan de vanliga datorerna och de mobila enheterna inklusive läsplattor. Dessa faktorer får många att ifrågasätta datorns framtida existens överhuvudtaget.

Vem vet. Kanske går vi mot en helt mobil framtid och kanske sker det snabbare än vi tror.

19 augusti 2014

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...