Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Behöver julklappar kosta?

I dagens läge är det fler än man kan tro som inte riktigt får det att gå ihop i slutet av månaden. När det dessutom stundar juletider kan det bli extra problematiskt. Om du är en av de med lite i plånboken eller bara vill hålla utgifterna nere kring jul, känn ingen oro - det finns både kostnadsfria och billiga alternativ.

Ibland kan man ha gått och tänkt på att man ska köpa en julklapp och då behöver det inte vara fel att ta ett sms lån för att finansiera köpet så länge du kan återbetala ditt sms lån i tid. Utöver de allmänt kända strategierna, likt att shoppa i secondhandaffärer och springa på reor, finns det faktiskt andra sätt att spara en slant. Varför inte slå in någon av följande prylar i julklappspapper:

1. Laga någonting själv

Råsaftcentrifugen sägs vara årets julklapp 2013, men många av dessa kostar mer än de smakar. Däremot är det inte så dumt att ge bort saft eller sylt som du själv kokat. Detsamma gäller godis, bakverk och maträtter. Om du exempelvis känner någon som är glutenallergiker kan det vara extra roligt att både ge och ta emot något som är påtagligt individanpassat. Se bara till att följa receptet ordentligt och ta hänsyn till den allergi eller intolerans som gäller. 

2. Sockor med motiv

Istället för dyra Converseskor kan tonåringen få läckra sneakersockor, det vill säga sockor med sneakermotiv. Förhoppningsvis blir besvikelsen inte alltför stor, då dessa verkar bli mycket populära i vinter.


3. Egna presentkort

En gammal idé som faktiskt aldrig blir omodern är att göra egentillverkade presentkort. Varför inte ge bort "10 dammsugningar" till mamma och pappa alternativt ett valfritt antal fönsterputsningar till mormor och morfar. Det finns många tjänster som skulle uppskattas och på detta vis slipper mottagaren syssla med ROT- och RUT-avdrag. Viktigast av allt är emellertid att faktiskt göra det du lovat.

4. Fotoalbum

När vi ändå är inne på linjen av egenproducerade saker bör det framhävas att fotoalbum med bilder från året vanligtvis blir oerhört uppskattat. Eller varför inte skapa något annat fint till familjen. Det kan röra sig om allt från julpynt och anteckningsböcker till tavlor och leksaker. 

5. Egendesignade lådor

Något du aldrig kan få för mycket av är förvaringsmöjligheter. Spara bra kartonger eller lådor och klä dessa med tapet, självhäftande plast, omslagspapper eller tyg. Mixa och matcha som du känner för. Kanske kan du fylla någon av lådorna med godis, hemlagat eller köpt. Annars duger lådan/lådorna fint som de är.

Det finns förstås en uppsjö av andra saker du kan göra. Bara fantasin sätter gränserna.

LÄS ÄVEN: Spara pengar genom att handla på Amazon.

2 december 2013

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...