Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Så klarar du ekonomin i början på året

De flesta känner redan till att början på ett helt nytt år kan innebära svårigheter för ekonomin. Oftast beror det på de onormalt höga utgifterna som vi brukar ha vid årsslutet. Easycredit vill upplysa om hur viktigt det är att ta kontroll över ekonomin direkt så att du inte hamnar på efterkälken.

Årets tuffaste period för din ekonomi

Januari och februari är förmodligen de två tuffaste månaderna på året för vår ekonomi. Oftast är det på grund av jul, nyår, reor och eventuella resor som man hamnat i en lite tuffare ekonomisk situation än vanligt. För att inte förvärra situationen behöver man ta kontroll över sin ekonomi och se till att ha stenkoll på sina utgifter.

Så gör du för att få ihop ekonomin

Easycredits bästa tips till dig som har det ekonomiskt kärvt i dessa tider är främst att ta kontroll över din ekonomi. Det är allt för många som inte vet hur mycket pengar man har råd att spendera för att få ekonomin att gå ihop. Har du det tufft ekonomiskt just nu? Sätt dig ner och börja med att göra en budget redan idag!

Här är några övriga tips som hjälper dig på traven:

Radera ordet "shopping" ur ditt ordförråd tills vidare
Se till att absolut inte handla kläder eller annat såsom teknikprylar. Köp bara det som du verkligen behöver.

Lämna bilen hemma
Det är tyvärr för halt för att ersätta bilen med cykeln men undersök möjligheten att ta dig fram och tillbaka på ett billigare sätt än om du tar bilen.

Ta med dig matlåda
Undvik att äta ute. Det är både billigare och många gånger godare att ta med sig sin egen mat till jobbet.

Köp inte mer mat än vad som går åt
De flesta av oss har en vana att handla lite för mycket av varje när vi befinner oss i livsmedelsbutiken. Försök att inte handla mer mat än vad som går åt så at du slipper betala för livsmedel som hamnar i soporna.

Vänta med middagar på restaurang
Undvik stora kostnadsbovar som fina middagar på restauranger.

Prioritera dina kostnader
Vänta med kostnader som kan vänta såsom renoveringar.

Sälj det du inte behöver
Gå igenom saker som ligger och skräpar hemma och sälj dem på nätet. Oftast brukar man kunna få ihop flera tusenlappar på det här sättet. Blocket är ett utmärkt alternativ.

Hoppa över din kaffe-latte
Undvik att spendera pengar på kaffe. Drick ditt kaffe på kontoret även fast det kanske inte smakar lika gott.

Sluta röka och snusa
Ta tillfället i akt och sluta röka eller snusa.

Se över dina avtal
Se över dina tele-, TV-, bredband-,försäkring- och elavtal. Oftast går det att sänka sina kostnader genom att ringa in och förhandla med företagen.

Hur gick det med sparandet?

För dig som lyckats spara undan pengar för att klara tuffa perioder likt dessa kan vi bara gratulera. Tyvärr är det allt för många som glömmer bort bufferten som särskilt uppskattas under liknande perioder.

Börja planera hur du kan spara pengar redan nu så att du är förberedd inför nästa period av ovanligt höga kostnader. För om det är någonting vi kan förutspå så är det att vi alla kan få oväntat höga kostnader med jämna mellanrum.

 

17 januari 2012

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...