Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Månadens app: Prisjakt

Att jämföra priser innan man köper en vara är någonting som Easycredit rekommenderar att man alltid ska göra. Många gånger kan du spara väldigt mycket pengar på att jämföra priser och faktum är att det aldrig har varit enklare.

Jämför alltid priser innan du handlar

Oavsett om du ska ansöka om ett sms-lån eller köpa en mobiltelefon så tycker vi att du ska jämföra priser. Det är enkelt och går väldigt fort men framförallt så kan du spara pengar på det. Man ska heller inte vara rädd att jämföra med begagnade produkter som kan vara i lika bra skick som en ny produkt.

1999 grundades företaget Pricerunner och blev väldigt framgångsrikt. Det Pricerunner lyckades göra var att förenkla själva jämförandet av prylar i butiker och därmed skapade man ett nytt köpbeteende. Man gick helt enkelt in på deras hemsida och letade upp en produkt och fick fram priser från olika återförsäljare. Det var 1999, idag är det ännu enklare.

Kan inte bli mycket enklare än såhär

Prisjakt, ett konkurrerande företag till Pricerunner, grundades 2002 och erbjuder i stort sett en likadan tjänst. Däremot har de lyckats utveckla en supersmart mobilapplikation som ger dig möjligheten att scanna av streckkoder på produkter i butiker och snabbt leta fram det billigaste priset.

Med andra ord kan du alltid jämföra det du ska köpa i din Prisjakt applikation och snabbt se ifall någon annan återförsäljare erbjuder en likadan produkt billigare. Många gånger kan det innebära att du sparar flera hundra eller tusen kronor när du, exempelvis, ska köpa en TV.

Om du inte vill scanna din produkts streckkod kan du självklart skriva in produktnamnet manuellt.

Du kan spara flera tusenlappar

För att visa hur fördelaktigt det kan vara att ägna ett par minuter åt att jämföra en produkt har vi gjort ett litet test där vi jämför en TV av märket Samsung från ett SIBA-varuhus via Prisjakts smarta mobilapplikation.

TV´n med artikelnummer UE40d5705 kostar 8995 kr  hos SIBA medan vi får reda på att den kostar 7490 kr inkl. frakt hos ett företag som heter HAGES.

Tack vare jämförelsen via Prisjakt skulle vi spara totalt, hela 1505 kr* på TV-köpet!

*Jämförelsen gjordes den 21 juli 2011

Betyg & övrig information

Namn: Prisjakt

Systemkrav: iPhone och Android

Pris: 0 kr

Easycredits betyg:  

25 juli 2011

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...