Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Så slutar du leva över dina tillgångar - 9 konkreta tips

Att leva över sina tillgångar innebär att man spenderar mer pengar än man får in. Det kan exempelvis handla om att man köper en viss produkt eller ingår ett avtal som man egentligen inte har råd med. När man sedan, vid slutet av månaden, har fått lönen och betalat sina räkningar märker man att pengarna inte räcker till och det är, i vissa fall, en av anledningarna till att människor väljer att ansöka om ett privatlån eller låna pengar på annat sätt.

Att ta ett privatlån behöver inte alls betyda att man inte har koll på sin ekonomi, tvärtom till och med. Ett lån kan ibland lösa svåra situationer om man fått oväntade utgifter.

Man kan tycka att det är en självklarhet att hålla koll på sin privatekonomi men till mångas förvåning är det en stor majoritet som inte har koll på hur mycket pengar som kommer in samt hur mycket som går ut och framförallt inte vad man spenderar mest pengar på. Easycredit uppmanar dig att ta kontroll över din ekonomi, det är både enkelt och roligt!

9 konkreta tips till dig som vill ta kontroll över din ekonomi

Hur gör man då för att undvika att leva över sina tillgångar när vi lever i ett konsumtionssamhälle där produkter och tjänster är mer tillgängliga än någonsin och där uttrycket "shopping" blivit något av en livsstil? Nedan följer några tips som Easycredit rekommenderar att du ska följa:

1. Ta kontroll över din ekonomi
Gör en simpel och överskådlig sammanställning av tidigare transaktioner som visar hur mycket pengar du spenderar på diverse saker. Du kan ta hjälp av dina banktransaktioner eller sparade kvitton. På det här sättet lokaliserar du dina utgifter.

2. Prioritera din konsumtion
Gör en enkel lista där du prioriterar dina inköp.

3. Skär ner kostnader
Välj bort de inköpen som du inte nödvändigtvis är i behov av.

4. Budget
Ta fram en rimlig budget som visar hur mycket du har råd att spendera varje månad.

5. Ta ansvar
Börja ta ansvar över din ekonomi. Du ska kunna stå emot inköp av onödiga saker som du inte nödvändigtvis behöver, det kan exempelvis handla om en iPhone, iPad eller övriga produkter. Tänk på att din ekonomi är livsviktig!

6. Jobba extra
Om det verkligen behövs ska du kunna tänka dig att jobba extra, så länge det inte riskerar att bli ohälsosamt.

7. Spara
Lägg upp en sparstrategi, huvudsaken är att du sparar pengar. Kontakta din bank eller gör det själv. Ditt sparande ska bl.a. fungera som en buffert vid behov.

8. Spendera smart
Du är inte en snål person för att du inte har den senaste telefonen eller ett par dyra skor. Spendera pengar som du har råd med!

9. Extra smartphone-användare 
Till dig som använder en smartphone rekommenderar vi att ladda ner applikationen: Smartbudget. Det är en svenskutvecklad produkt som på ett enkelt och snyggt sätt hjälper dig att hålla koll på din ekonomi. Kostnad: 15 kr. 

Privatekonomi - inte så svårt som det låter

Det är väldigt enkelt att hålla koll på sin ekonomi, egentligen handlar det om att ta reda på vilka de största utgifterna är och därefter börja prioritera och skära ned onödiga sådana.

För att kunna gå framåt i sitt liv är det en förutsättning att ha koll på sin ekonomi, ju bättre koll desto bekvämare liv kan du leva. Börja ta ditt ansvar, ta kontroll över din ekonomi och budget nu!

 

13 december 2010

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...