Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Kreditupplysningslagen ändras

Den nya lagändringen i korthet.

Den 17 juni 2010 bestämde sig Riksdagen för att genomföra en ändring i Kreditupplysningslagen. Denna justering av lagen är viktig att känna till för dig när du ska ansöka om sms lån och låna pengar.

Sammanfattningsvis kan lagändringen beskrivas i bl.a. följande punkter:

 Den som gör en kreditupplysning måste ha ett legitimt behov av informationen

 När det görs en kreditupplysning ska det skickas en kopia till den omfrågade så länge det är en privatperson, en enskild firma, ett kommanditbolag eller ett handelsbolag

 Omfrågeuppgifter, dvs. information om att en kreditupplysning har tagits, måste raderas från kreditupplysningsföretaget senast ett år från det att kreditupplysningen togs

För dig som är kund hos Easycredit innebär inte detta någon större förändring förutom att du, fr.o.m. den 1 januari 2011, kommer att bli informerad när vi gör en kreditupplysning i samband med din låneansökan.

Du kommer att få en omfrågaekopia hemskickad från vår kreditupplysningsleverantör. Om du ansluter dig till Kivra som är en elektronisk brevlåda på nätet får du omfrågekopian från UC och Creditsafe som Easycredit samarbetar med, till din e-post istället. 

Vad innebär detta för dig som ansöker om sms lån hos Easycredit?

Syns det att jag har ansökt om ett sms-lån?

Nej, det gör det inte. Det enda som registreras när du ansöker om smslån är begäran om en kreditupplysning hos det företag som tillhandahåller informationen, som i sin tur raderas senast 1 år efter att upplysningen har tagits.

Easycredit får ofta frågan ifall det syns att man har ansökt om ett sms lån i samband med en genomförd kreditupplysning. När du ansöker om smslån på upp till 10 000 kr är svaret nej eftersom kreditupplysningen tas utan UC.

 

30 december 2010

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...