Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Lägst att betala / månad:

Mobillån

Ansök om lån direkt i mobilen och få svar direkt
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Vad är mobillån?

Hos Easycredit kan du ta mobillån i beloppen 1 000 - 20 000 kr med en återbetalningstid upp till 12 månader. Du kan ansöka i vårt låneformulär på några minuter och får ditt lånebesked direkt på skärmen. I samband med ansökningstillfället görs en kreditupplysning genom Creditsafe.

Vad krävs för att ta ett mobillån?

Ett par faktorer som krävs för att du ska bli godkänd är:

 Minst 20 år gammal

 Bokförd i Sverige

 Inga utestående skulder hos Kronofogden

Enklaste sättet att ta reda på hur mycket du kan låna är att skicka en ansökan. Vi använder oss av Creditsafe för kreditupplysningar.

När kommer pengarna in på kontot?

Blir du beviljad mobillån på upp till 20 000 kr har du pengarna på kontot samma dag under eftermiddagen – förutsatt att du blivit beviljad en helgfri vardag innan kl. 13.30.

Blir du beviljad efter kl. 13.30 eller på en röd dag har du pengarna på kontot nästkommande bankdag på förmiddagen.

Ränta under 2 % på våra mobillån

Easycredit erbjuder mobillån från 1 000 kr till 20 000 kr med en av marknadens lägsta priser. Återbetalningstiden för lånen varierar beroende på vilket belopp du ansöker om, men alla ligger mellan 12-16 månader.

Hur går låneansökan till?

När du ansöker om mobillen hos Easycredit kan du göra det på nätet via mobil, surfplatta eller dator. Du kan även ringa in till oss och ansöka om ett lån via telefonen. Det fungerar precis på samma sätt som när du ansöker via internet, men vi gör ansökan åt dig.

    • Ansök på vår hemsida
    • Ring och ansök på 08-212 212
    • Alltid gratis ansökan

Tas någon kreditupplysning när jag ansöker om lån hos Easycredit?

Upplysningscentralen är ett företag som erbjuder kreditupplysningar, och används av många banker. Det finns många aktörer på marknaden parallellt med UC, nämligen Bisnode och Creditsafe. Easycredit använder sig av Creditsafe.

Mobillån utan inkomst

Vi är väldigt måna om att bara bevilja krediter till personer som klarar av att återbetala lånesumman som de beviljats. Det betyder dock inte att vi bara tittar på inkomsten hos personen som ansöker. Den deklarerade inkomsten kan ibland vara missvisande och därför beviljar vi bland annat lån utan inkomst

Mobillån med betalningsanmärkning

När vi bedömer en persons återbetalningsförmåga tar vi hänsyn till flera aspekter. Exempelvis en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att låna hos oss, vilket beror på att vi inte baserar den ansökandes återbetalningsförmåga på en enda faktor. Vi tar hänsyn till flera faktorer och det gör att du kan bli beviljad lån med betalningsanmärkningar

Ansök om mobillån idag!

Mobillån i Sverige

Mobillån i Sverige
Låneformen introducerades i Sverige 2006 och började i tidigt skede att kallas för sms lån. Detta eftersom man skickade ett sms med önskat lånebelopp, varvid man fick ett sms tillbaka med svar på om man blivit beviljad eller inte. Av samma anledning började denna låneform även att kallas för sms kredit, då man med hjälp av ett sms fick en kredit.

Det finns många benämningar på mobillån, däribland smålån, minilån, smskredit, weblån, kortlån, internetlån och onlinelån. Listan med lånebenämningar kan göras lång och även om vi kommer beskriva anledningen till de olika benämningarna är det mer intressant vad detta är för slags låneform.

De nya namnen
När mobillån började ges ut 2006 kunde man som konsument endast låna 1 000 kr, 2 000 kr eller 3 000 kr, med en återbetalningstid på max 30 dagar. Därför började dessa lån även kallas för minilån och kortlån. Att benämningar som internetlån, onlinelån och weblån följde är helt logiskt, eftersom alla långivare i senare skede utvecklade hemsidor där ansökan kunde ske direkt på nätet.

Kontakta vår kundtjänst

Easycredits kundtjänst är bemannad alla dagar i veckan och står till tjänst med alla typer av frågor. Våra öppettider är måndag - fredag 07:00 - 21:00 och lördag till söndag 10:00 - 18:00. 

 • Ring oss på 08-212 212
 • Chatta med oss på hemsidan
 • Skicka e-post till kundtjanst@easycredit.se

Utbetalning av mobillån under kvällar och helger

Utbetalning sker oftast under samma dag du får din ansökan beviljad. Observera dock att utbetalningen är knuten till våra öppettider. Vill du veta mer om när pengarna kommer rekommenderar vi att du kontaktar vår support.

Mobillån eller kontokredit?

Easycredit är en kontokredit, vilket innebär att du kan använda beloppet du har lånat igen efter din ansökan. Du behöver inte gå igenom en till kreditkoll eller registrera om dig; logga bara in på Mina Sidor och gör ett uttag. Du kan logga in med BankID eller ett lösenord. 

Behöver du en buffert i vardagen?

Håll koll på ditt mobillån på Mina Sidor

Du kan få en översikt för ditt lån hos Easycredit med hjälp av Mina Sidor. Här ser du bland annat hur mycket du kan låna och dina fakturor. Du kan även hitta erbjudanden som är unika för våra kunder, samt teckna vår försäkring för en tryggare vardag.

 Se lånat belopp och fakturor

 Gör uttag

 Unika kunderbjudanden

 Teckna försäkring

 Logga in med BankID

Mobillån utan dolda avgifter

Många mobillån kan verka förvirrande med ett flertal tillkommande avgifter, som kan vara svåra att se när man först tar lånet. Det drar oväntat upp den slutgiltiga kostnaden, och gör att kunden kan känna sig lurad. Det vill vi inte göra på Easycredit, och är väldigt tydlig med våra priser i all marknadsföring; våra avgifter är uttagsavgiften på 295 kronor samt ränta. På så sätt är det enklare för dig som kund att se om våra mobillån är rätt för dig.

En annan kostnad som lätt kan uppstå är om du lånat mer än du behöver och betalar räntekostnader på pengar du kanske inte ens använder. Vi vill undvika det med våra mobillån, och därför betalar du bara för det belopp du använt med Easycredit. Så om du har ett godkänt mobillån på 20 000 kronor men gör uttag på 10 000 kronor, så betalar du bara ränta på beloppet du faktiskt använt. 

Vilka dolda avgifter kan finnas för mobillån?

De kan kallas väldigt många saker; uppläggningsavgift, öppningsavgift och bruksavgift är några av dem. Om du är osäker på vad som hjälper är det en bra idé att kolla efter effektiv ränta. Detta måste enligt lag anges och inkluderar alla kostnader som ingår i lånet. Hos Easycredit har du bara en uttagsavgift och ränta på beloppet; den effektiva räntan är mellan 28.7-29.3 procent, beroende på summan du lånar.

Flexibel återbetalning på alla belopp

När du tar ett mobillån hos Easycredit kommer du få avier månatligen som ska betalas, men såklart bara för det belopp du har nyttjat. Vi är flexibla med våra återbetalning, så du väljer själv om du vill avbetala snabbare för att sänka räntekostnaden eller hålla dig till planen som automatiskt sätts upp.

Om du vill betala ditt mobillån snabbare gör du det enkelt genom att betala in någon av de förslagna beloppen på fakturan du får, eller så kan du kontakta oss så hjälper vi dig. Vi har öppet alla årets dagar; vardagar mellan 7-21 och helger 10-18.

 Vi sätter upp din avbetalningsplan

 Amortera snabbare när du vill

Mobillån - en buffert i vardagen

Ett mobillån ger dig en extra buffert att luta på ifall något oväntat händer. Det kan vara att bilen börjar strula, en pryl går i golvet, eller ett husdjur som plötsligt måste till veterinären. Ofta är det inget som går att förutsäga, men det kan då vara skönt att ha en buffert som täcker uppgiften.
Med Easycredits mobillån har du alltid upp till 20 000 kronor tillgängligt, med överföringar till alla de stora bankerna - du har oftast pengarna på ditt konto samma dag! Du betalar bara ränta för beloppet du använder, och har flexibla alternativ för återbetalning.
Observera att utbetalningstiderna kan variera beroende på vilken bank du har. Har du en mindre bank kan det ta längre. Avvikelser kan också ske under helger och röda dagar samt våra öppettider. Öppettiderna är direkt knutna till utbetalningstiderna. 

Vi har hjälpt över 200 000 kunder

Easycredit ägs av Northmill, som har bedrivit kreditgivning sedan 2006. Vi har kontor i Helsingfors och Stockholm, och har över åren hjälpt mer än 200 000 kunder. I Sverige är vi verksamma under tillsyn av Finansinspektionen och följer gällande lagar och regleringar. Du kan alltså känna dig trygg när du tar ett lån hos oss.

Easycredits mobillån - inte en högkostnadskredit

Under hösten 2018 infördes en ny lag för klassificering för högkostnadskrediter, vilket är en kategori som många mobillåns-aktörer tillhör. Enligt lagen definierades lånet som en högkostnadskredit om den effektiva räntan översteg 40 procent. Easycredit är dock inte en av dem; med en nominell räntesats på 14.9-22.9% och en uttagsavgift på 295 kronor så är vi en av de billigaste alternativen inom mobillån och konsumentkrediter.

Mobillån med uttag när du vill

Med Easycredits mobillån har du en kredit som du kan nyttja när du vill, och du betalar bara för beloppet du använder. Du gör det enkelt genom att logga in på Mina Sidor med Mobilt BankID och välja belopp. Pengarna kommer sedan in på ditt konto, oftast samma dag och under våra öppettider. Du betalar endast en uttagningsavgift och ränta för det brukade beloppet.

 Uttag via Mina Sidor

 Funkar smidigt i mobilen

 Säker överföring

 Tydliga priser; endast uttagsavgift och ränta

Låna ansvarsfullt med mobillån

Det är viktigt att undvika att ta på sig skulder som du vet att du inte kan betala tillbaka. På Easycredit vill vi alltid att du ska känna dig bekväm med den avbetalningsplan som vi sätter upp. Därför utför vi alltid en kreditkoll innan vi godkänner mobillån. Vi kollar då bland annat på faktorer som inkomst och skulder hos Kronofogden. Vi gör alltid en helhetsbedömning, och det kan därmed finnas fall då vi kan godkänna till exempel betalningsanmärkningar. Detta gör inte många av de traditionella bankerna, utan ger avslag så fort de ser en skuld som missat betalning. Men om vi ser att anmärkningen gällde ett litet belopp, eller om kunden har en god återbetalningsförmåga nu, så vill vi inte stänga ute kunden från tjänster de kan ha nytta av.

Vi gör alltid en upplysning via Creditsafe.

Easycredits mobillån - bättre än ett smslån

Har du testat smslån tidigare och varit missnöjd med de höga utgifterna? Har du blivit oseriöst mottagen när du haft klagomål? Med Easycredits mobillån får du en låg ränta utan dolda avgifter; du betalar enbart en uttagsavgift på 295 kronor och vår nominella ränta på 14.9-22.9 procent. Vi är enkla att nå via telefon, mail eller chatt alla dagar i veckan. Läs mer i sektionen för kundtjänst.

Så ansöker du om mobillån

Du kan enkelt ansöka om mobillån direkt från Easycredits startsida. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret, så sköter vi resten. De uppgifter vi ber dig om är till för att avgöra din återbetalningsförmåga, och är därmed mest relaterade till inkomster och utgifter. Du kommer få ditt besked direkt på skärmen, och om du blir godkänd kan du få pengarna på kontot samma dag. Om du ansöker efter 13:30 så kommer pengarna på kontot nästkommande dag.

 Ansök om mobillån på startsidan

 Fyll i formuläret

 Få besked direkt på skärmen

Hur mycket kan jag låna?

Med Easycredits mobillån kan du låna upp till 20 000 kronor, med en återbetalningsplan på 12-16 månader. Att ha själva kontot för mobillånet är gratis, så du kan enkelt använda mobillånet som en buffert. Det kan vara bra att ha för nödsituationer, eller som en extrakassa, så länge du vet att du kan betala tillbaka. Du kan avsluta kontot när du vill.

Vad bör jag tänka på när jag ansöker om mobillån?

Utöver att du uppfyller kraven som står längst upp så borde du tänka på om du verkligen behöver lånet, och om du kan betala tillbaka det utan att känna stress. När man behöver pengar kan det vara svårt att avgöra om det är bättre att låna mer eller skära ner på utgifter. Så förutom att klara kreditbedömningen för våra mobillån är det viktigt att du själv tänker på huruvida du är bekväm med krediter eller inte. Det finns inget rätt eller fel svar här, utan det är en bedömning som du får göra innan du ansöker.

Det är också värt att titta på om långivaren är seriös eller inte. Om långivaren inte har någon kundtjänst eller är svår att kontakta kan det kännas mindre säkert att betro sin ekonomi hos företaget. Se därför till att du, utöver villkor för lånet, känner dig bekväm med din långivare. På Easycredit kan du nå oss varje dag, vardagar mellan 7-21 och helger mellan 10-18.

Vem bör inte ansöka om mobillån?

Om du har stora skulder eller skuldsaldo hos Kronofogden bör du inte ansöka om ett mobillån hos Easycredit. Vi kan inte godkänna ansökande som inte kan betala tillbaka sina skulder inom rimlig tid. Detta är både för den sökandes och vår skull, då ytterligare skuldläggning även kan påverka ens fysiska och psykiska välmående.

Fördelar med mobillån

Det finns flera fördelar med mobillån från Easycredit. Huvudsakligen så handlar det om enkelhet; du kan fylla i en ansökan på några minuter, och får preliminärt besked direkt på skärmen. Om du blir beviljad och ansöker före klockan 13:30 kan du även få pengarna på kontot samma dag. 

 Ansök enkelt på några minuter

 Besked direkt på skärmen

 Pengarna på kontot samma dag

 Upplysning via Creditsafe

Nackdelar med mobillån

Mobillån har inte bara fördelar; det kan precis som andra lån missbrukas. Om du vet att du lätt tar skulder som du inte kan betala tillbaka borde du tänka lite extra innan du tar ett mobillån. Det finns dessutom statligt stöd för den som behöver det; i varje kommun har du en budget- och skuldrådgivare. Om du har problem med att betala tillbaka ett mobillån som du har tagit hos Easycredit kan du kontakta oss via chatt, mail eller telefon.

Är det bättre att ta ett större mobillån?

Det kan ibland vara frestande att ta ett större mobillån med belopp på hundratusentals kronor, ofta kallade blancolån eller privatlån, från traditionella banker. Om det är smartare att göra detta istället för ett mindre mobillån beror helt enkelt på ditt behov. Det som kan vara bra att veta i sådana fall är att kreditgivaren oftast använder UC för dessa större belopp, och kan därmed ses om du planerar att ta det i samband med lån för ny bostad, bil eller annan större utgift. Särskilt gällande bostäder kan banker ifrågasätta om du använder ett mobillån för att finansiera kontantinsatsen, det vill säga de 15 procent av bostadsvärdet som du själv måste stå för.

Vilka dolda avgifter kan finnas för mobillån?

De kan kallas väldigt många saker; uppläggningsavgift, öppningsavgift och bruksavgift är några av dem. Om du är osäker på vad som hjälper är det en bra idé att kolla efter effektiv ränta. Detta måste enligt lag anges och inkluderar alla kostnader som ingår i lånet. Hos Easycredit har du bara en uttagsavgift och ränta på beloppet; den effektiva räntan är mellan 28.7-29.3 procent, beroende på summan du lånar.

Mobillån som bara kostar när du använder det

Easycredits mobillån är en kontokredit, vilket innebär att du har tillgång till en viss summa när du ansöker, men det behöver inte nödvändigtvis vara så att du vill använda pengarna direkt. Då kan du välja att avvakta med ett uttag från ditt mobillån tills du faktiskt behöver det. Att ha ett konto kostar ingenting, och när du väl tar ut pengar så dras endast ränta på summan du använder.

När måste jag betala för ett mobillån?

Du betalar av Easycredits mobillån varje månad, och beroende på ditt belopp så är återbetalningsperioden 12-16 månader. Betalningen sker genom en faktura som skickas till dig via e-post, men du kan även hitta dem på Mina Sidor. Du kan korta återbetalningsperioden och därmed också din ränta genom att betala in ett högre belopp än vad som står angivet på fakturan.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...