Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Mikrolån

Genom åren har vi hjälpt över 400 000 kunder med privatlån, eller som det ibland även kallas, mikrolån.

Ansök om mikrolån

Mikrolån med betalningsanmärkning

När du gör en ansökan om ett mikrolån hos Easycredit görs alltid en individuell bedömning som baserar sig på dina ekonomiska förutsättningar. Vi tycker inte att dina historiska anmärkningar ska påverka din nuvarande betalningsförmåga. Detta kollar vi på när vi gör en bedömning:

 Hur gamla anmärkningarna är

 Vilket belopp de uppgår till

 Hur många anmärkningar det gäller

Vill du ansöka om ett mikrolån med betalningsanmärkning fyller du enkelt i ansökan på vår hemsida eller ringer oss på 08-212 212.

Mikrolån utan UC

Easycredit erbjuder mikrolån mellan 1 000 kr och 20 000 kr. Du kan ta alla våra mikrolån utan UC.

 Ansök gratis online

 Få svar på din ansökan direkt

Vad krävs för att få ett mikrolån?

För att bankerna ska ge ut lån måste man som låntagare oftast pantsätta något eller på annat sätt kunna styrka sin återbetalningsförmåga, oavsett vilket land man bor i.

Andra krav i u-länder

Om man inte har underlag för sin återbetalningsförmåga är det svårt att få lån, även fast det i u-länder ofta kan innebära svåra påföljder. Av den anledningen är mikrolån väldigt uppskattat och att räntan är högre än traditionella banklån är därför accepterat.

2006 fick Muhammed Yunus ta emot Alfred Nobels fredspris för sina insatser inom mikrofinans och idag sägs ungefär 100 miljoner människor vara kunder till mikrofinansinstitutioner vilket tyder på att det finns en hög efterfrågan.

Easycredits mikrolån

Det som skiljer Easycredit från mikrofinansinstitutioner i u-länder är att vi hjälper svenska medborgare i ekonomiskt utsatta situationer. Mikrofinansinstitutioner som ADRA hjälper ekonomiskt utsatta personer i u-länder.

Vi tycker alla ska ha rätt till en rättvis och objektiv kreditprövning, därför skiljer sig vårt tänk i jämförelse med bankernas. 

Genom åren har tusentals kunder uttryckt sin glädje och tacksamhet till Easycredit för att vi hjälpt dem lösa en ekonomiskt svår situation med finansiering av våra mikrolån. Johanna räddades från en betalningsanmärkning och Julia slapp avliva sin katt tack vare Easycredits mikrolån. Vissa av våra kunder har varit så nöjda att de valt att rekommendera oss med bild, namn och stad.

Easycredits kundreferenser

Låna ansvarsfullt

När mikrolån introducerades på den svenska konsumentkreditmarknaden 2006 fick låneformen mycket kritik i svenska medier. Detta beror på att många fick svårigheter med återbetalningen.

Easycredit står under tillsyn av Finansinspektionen. Vi följer alla lagar och riktlinjer som myndigheter satt upp för att ge ut mikrolån i Sverige och uppmanar även låntagare att ta sitt ansvar. Vi tror nämligen på ömsesidigt ansvar från både långivare och låntagare.

Mikrolån i Sverige

Sedan 2006 har mikrolån erbjudits av konsumentkreditbolag i Sverige. När mikrolån var nytt i Sverige ansökte man om lånet genom att skicka sms, vilket även fick låneformen att i medierna kallas för sms lån.

Trots att mikrolån i Sverige skiljer sig en aning från de mikrolån som erbjuds i u-länder fyller den samma funktion, nämligen att hjälpa ekonomiskt utsatta personer som blir utestängda från banken med tillfällig finansiering.

 

Mikrolån i u-länder

I u-länder som exempelvis Bangladesh, där 30 miljoner invånare tagit mikrolån sedan 1997, erbjuds den här typen av små lån främst till fattiga kvinnor. Tanken är att mikrofinansieringen ska hjälpa ekonomiskt utsatta människor att kunna starta ett nytt liv. Det kan räcka med så lite som ett par hundralappar för att en ekonomiskt utsatt kvinna i ett u-land ska kunna starta en verksamhet som hon kan försörja sin familj på.

Verksamheterna är väldigt simpla och i många av fallen köper kvinnorna djur som kan producera mjölk, ost och annan föda. I andra fall köper kvinnorna symaskiner och andra föremål som de kan försörja sig på.

Kvinnorna kan försörja sig på många olika sätt, men utan finansiering kommer de aldrig ha råd att köpa det som krävs för att starta en inkomstdrivande verksamhet.

Kvinnor i u-länder

Hjälporganisationen ADRA, som hjälper kvinnor i Bangladesh med mikrolån, ser till att först utbilda kvinnorna.

De får lära sig läsa, skriva och räkna för att kunna starta och driva sin verksamhet på lång sikt. Även organisationen Kiva Microfounds är en organisation som hjälper personer i u-länder med mikrolån via internet. 

Så fort mikrolånet börjat skörda avkastning återbetalas det successivt. Med tanke på att det är ett litet lån utan säkerhet är räntan på dessa mikrolån högre än traditionella banklån. Det man bör ha i åtanke är dock att bankerna inte finansierar ekonomiskt utsatta människor.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...