Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Låna pengar

På Easycredit kan du låna upp till 30 000 kronor – Ansök nu och få besked direkt i din skärm! Det kostar ingenting att ansöka.
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Hur kan jag låna pengar hos Easycredit?

Easycredits privatlån är enkla att ansöka om; du väljer bara ditt belopp längst upp på sidan och trycker sedan på ”ansök”-knappen. Du kommer då till vårt ansökningsformulär, som ber om information angående dina inkomster och utgifter (detta tar ett bara ett par minuter eller ännu mindre att fylla i). Till sist verifierar du dina uppgifter med BankID, och sedan får du ditt lånebesked direkt på skärmen. Enklare kan det inte bli!

 Fyll i ansökningsformuläret

 Använd BankID för att verifiera identitet

 Få lånebesked direkt på skärmen!

Kan jag låna pengar utan en kreditupplysning?

Nej, det är lag på att företag och banker gör en kreditupplysning. Det finns olika typer av kreditupplysningstjänster. UC, Bisnode och Creditsafe är några av de största på marknaden. Easycredit använder sig av den sistnämnde. 

När borde jag låna pengar hos Easycredit?

Det finns såklart en hel lista med grejer man kan göra när man vill låna pengar utan säkerhet. Några av dem inkluderar:

Bilen går sönder - Trots dess användbarhet så är bilar knappast några perfekta skapelser. De går oftast sönder när du behöver dem som mest, och reparationer kan bli ganska dyra. Om du absolut behöver bilen för att din vardag ska fungera kan det hjälpa att låna pengar, så du slipper oroa dig för hur du kommer till jobbet imorgon.

Du får en oväntad faktura med förseningsavgifter - Det kan vara i stort sett vad som helst; någon pryl du köpt på nätet, en tjänst som du glömde att du prenumererade på, eller något helt annat. Men plötsligt står du där med en faktura med en dryg dröjsmålsränta, påminnelseavgift, eller annan kostnad som gör det riktigt surt om du inte betalar i tid. Om du då väljer att låna pengar med låg ränta, så kan det vara ett smidigt alternativ att slippa undan en del av kostnaden.

Resa - Kanske har du lyckats hitta sista-minuten biljetter till drömresmålet, men har inte tillräckligt på kontot just nu, och när du väl fått lönen så är erbjudandet borta. Då kan ett privatlån vara en lösning, men se till att hålla koll på kostnaden innan du bestämmer dig för att låna pengar.

P-bot - Förmodligen den tråkigaste avgiften man kan få, men den behöver fortfarande betalas. Det är ju heller inte en utgift som du gärna vill ska gå vidare till Kronofogden och ge en betalningsanmärkning. Att låna pengar för att slippa situationen kan vara värt att överväga, om det är långt till löning.

Vi tycker i första hand att du borde låna pengar om du har en oväntad utgift som du inte kan betala, som måste betalas. Då pratar vi om de utgifter som antingen kan skada din ekonomi, eller din kreditvärdighet, långsiktigt.

Låna pengar? Ansök om ett lån och få besked direkt!

Hos vem kan jag låna pengar?

Det är enkelt att tro att bara banker är de som kan erbjuda att låna pengar, men det är inte sant. Även om banker vanligtvis är dem som står för de största lånen i våra liv - bolån, billån och liknande - så finns det gott om alternativ för den som behöver en extra buffert i vardagen. Till exempel Easycredit - vi har gett ut lån i över 10 år och hjälpt mer än 200 000 nordiska kunder.

Självklart så innebär det dock inte att vem som helst bara kan börja ge ut lån - det finns många regler och lagar man måste följa för att kunna erbjuda konsumenter att låna pengar. Bland annat så måste du som långivare alltid göra en fullgod kreditbedömning, och det inkluderar att du alltid måste ta en kreditupplysning för nya ansökningar. Det finns även många regler gällande marknadsföring av lån - bland annat relaterat till priser, effektiv ränta och dylikt. Effekten av detta är att företag som erbjuder att låna pengar oftast är seriösa, för annars får de inte fortsätta sin verksamhet.

Det finns såklart undantag, det vill säga oseriösa långivare - så se till att noggrant undersöka nya långivare ifall något känns oklart. Otillgänglig service, dolda eller svårförstådda avgifter, eller hetsigt användande av snabba utbetalningar är alla tecken på att långivaren kanske inte är så seriös. Då kan det vara klokt att låna pengar hos en aktör som känns trygg.

Hur mycket pengar kan jag låna hos Easycredit?

Våra privatlån går upp till 30 000 kronor, och alla lånebelopp beviljas genom en kreditupplysning från Creditsafe. När du har betalat tillbaka det originella lånebeloppet kan du nyttja det igen, då Easycredit är en kontokredit - därmed kan du använda kontot som en buffert i vardagen. Det kostar inget att ha kontot; du betalar bara när du faktiskt väljer att låna pengar. Då betalar du för ränta och den fasta uttagsavgiften på 295 kronor.

Låna pengar och få beloppet direkt till kontot

När du ansökt om lån får du ett besked i din skärm. Är lånet beviljat och om kundtjänsten är öppen betalar vi oftast ut beloppet samma dag (med reservation för helg- och röda dagar när kundtjänstens öppettider kan variera). Utbetalningarna kan, men behöver inte nödvändigtvis, vara lite snabbare vid utbetalningar till dig som är kund hos några av de svenska storbankerna. Har du en mindre bank kan utbetalningen ta lite längre. Om du vill ha mer information om utbetalningarna och utbetalningstiderna hänvisar vi dig till vår kundtjänst.

Låna upp till 30 000 – ansök nu!

Låna pengar med betalningsanmärkning

Ja, på Easycredit beviljar vi i vissa fall kunder som ansöker om lån trots att de har betalningsanmärkning. Detta för att vi gör en helhetsbedömning av den ansökande individens ekonomi, och då kan ibland se att personens återbetalningsförmåga idag är tillräcklig. Vi kommer alltid ta hänsyn till den ekonomiska historiken, men till skillnad från många större banker och långivare tror vi inte på att en betalningsanmärkning kategoriskt ska utesluta dig från tillgång till finansiella tjänster.

Däremot kan vi inte lova att vi godkänner alla som ansöker om att låna pengar med betalningsanmärkning - bedömningen görs alltid individuellt, från fall till fall. Du tar enklast reda på om du kan få ett lån hos oss genom att skicka in en ansökan - det kostar ingenting och vår kreditupplysning syns inte hos någon annan, så din ekonomi eller kreditvärdighet kommer inte att påverkas.

Låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden

Nej, det kan du inte. Även om det i vissa fall går att låna pengar med betalningsanmärkningar, så är det helt uteslutet att låna ut pengar till någon som fortfarande sitter med en skuld hos Kronofogden. Detta för att vi vill undvika att överskuldsatta någon som redan har problem med ekonomin. I första hand så borde du kontakta Kronofogden för att lösa din skuld, men du kan även få budget- och skuldrådgivning via din kommun - läs mer om detta på din kommuns hemsida.Låna pengar utan ränta

Det är väldigt sällsynt att kunna låna utan ränta, då detta är den huvudsakliga inkomstkällan för långivare och banker, som gör att de kan ge ut lånet från första början. På väldigt små belopp, till exempel 1000 kronor eller ännu lägre, så kan vissa snabblåns-aktörer erbjuda räntefria lån, för att få dig som kund att återkomma.

Låna pengar – ansök med BankID

Fördelen med våra lån är att du alltid kan känna dig trygg med din ansökan. Du väljer belopp, fyller i dina uppgifter och verifierar dig själv med BankID. Så fort du har verifierat dig ger vi besked om vi kan erbjuda ett lån eller inte.

Kan jag låna pengar snabbt hos Easycredit?

Vi betalar ut pengar varje dag, året runt, och vill alltid att du ska få dina pengar så snabbt som möjligt. Det är dock viktigt att du känner till våra säkerhetsåtgärder och att vi inte lämnar några garantier på när du kommer få din utbetalning. Oftast får du pengarna samma dag om du är kund hos en av de svenska storbankerna (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken) under förutsättning att vår kundtjänst är öppen. Avvikelser kan förekomma i utbetalningstiderna om du är kund hos en mindre bank eller vid exempelvis helgdagar och röda dagar. Vill du veta mer hänvisas du kontakta kundtjänsten.

Kan jag låna pengar utan inkomst?

Ja och nej - det beror helt enkelt på hur din ekonomiska situation faktiskt ser ut. Vi har godkänt flera som söker att låna pengar utan deklarerad inkomst, men då behöver vi någon typ av intyg eller försäkran att du faktiskt har den inkomst du påstår dig ha. Detta tillåter vi då vi vet att mycket kan hända på ett år - du kan ha fått ett nytt jobb, du kanske frilansar eller så har din ekonomiska situation ändrats på annat sätt. Om vi då kan få ett intyg, till exempel arbetsgivarintyg eller lönespecifikation, kan vi möjligtvis erbjuda dig ett lån. Du tar enklast reda på detta genom att skicka in en ansökan och vara redo med rätt dokument.

Låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet

Alla Easycredits lån är privatlån, det vill säga lån utan säkerhet - istället för ett föremål med återförsäljningsvärde använder vi din personliga kreditvärdighet som grund för vår bedömning av vilka belopp vi kan erbjuda. En faktor som vi använder för att bedöma om vi kan ge ett lån eller inte är just betalningsanmärkningar - men till skillnad från många stora banker och långivare, så utesluter vi inte kunder kategoriskt ifall de har en betalningsanmärkning. Istället gör vi en helhetsbedömning av individens ekonomi, och kan ibland se att denne utan problem skulle kunna återbetala ett lån idag. Då kommer vi fortfarande erbjuda den ansökande att låna pengar hos oss.

Är det möjligt att låna pengar utan kreditprövning?

Nej, det är enligt lag inte tillåtet. I Sverge agerar alla banker och långivare under tillsyn av Finansinspektionen, som ställer ett antal krav vid utlåning till privatpersoner. Ett av kraven är att en fullgod kreditbedömning ska göras för nya kunder, vilket innefattar att en kreditupplysning tas. Om en långivare inte tar en kreditupplysning kan denne alltså möta allvarliga konsekvenser.

Vad som dock är viktigt att komma ihåg är att en kreditprövning inte är samma sak som en prövning via UC. Det finns flera andra leverantörer som många långivare använder sig utav, även om UC är den vanligaste hos stora banker. Bisnode och Creditsafe är två exempel - vi på Easycredit använder den sistnämnda. Dessa upplysningstjänster skiljer sig inte markant när det gäller vilken information som ges ut, men för dig som slutkund kan de vara en avgörande faktor när du vill låna pengar. 

Hur påverkar en betalningsanmärkning mina möjligheter att låna pengar?

På grund av hur de flesta banker och kreditinstitut bedömer risk och människors återbetalningsförmåga, så påverkar betalningsanmärkningar dig i ganska stor grad när du vill låna pengar. I stort sett alla banker kommer neka dig ett bolån, men även privatlån och större avtal - till exempel hyresrättskontrakt eller telefoniabonnemang - kan bli svårare att få igenom.

Därför är det väldigt viktigt att betala sina räkningar i tid, eller åtminstone innan de går vidare till Kronofogden. De flesta krediter och lån du tar kommer ge dig flera chanser innan det går så långt - oftast får du en faktura med en förseningsavgift, följt av en inkassofaktura, innan det går vidare till Kronofogden. Även där har du en sista chans att betala innan du får en anmärkning i dina register - men om du inte betalar då, så kommer anmärkningen synas när någon gör en upplysning på ditt namn i 36 månader, eller 3 år.

Låna pengar med Easycredit - smidigt och enkelt

Vi tycker att det ska vara bekvämt för dig som låntagare att ansöka om våra produkter, och arbetar kontinuerligt med att förbättra vår användarupplevelse. Tack vare bankID och smart teknik så kan vi få relevanta uppgifter om dig och ta en kreditupplysning väldigt kvickt - och sedan ge dig lånebesked direkt på skärmen.

Våra värderingar ligger även i inkludering - vi vill kunna erbjuda seriösa lån till så många människor som möjligt. Vi vill inte att du ska bli kategoriskt utesluten på grund av en viss uppgift i din ekonomiska historik. Därför kan vi ibland bevilja lån för kunder som har betalningsanmärkningar, eller haft låg deklarerad inkomst det senaste året. Så länge vi kan vara säkra på att du som kund återbetalar dina skulder i tid, så kommer vi att erbjuda dig våra tjänster.

Har du några frågor om hur vi lånar ut, eller om du har frågor om din ansökan, så får du gärna kontakta vår kundtjänst - vi finns tillgängliga via chatt, mail och telefon under årets alla dagar.

Kan jag låna pengar med låg ränta hos Easycredit?

Vi har fasta räntor på våra lån, men alla har en låg månadsränta. Därmed kan Easycredit vara en bra buffert om du plötsligt skulle råka ut för en oväntad utgift - till exempel om bilen eller något i hemmet går sönder - och du inte har råd att betala för reparationen för tillfället. Utöver räntan tillkommer endast en uttagsavgift på 295 kronor.

Du kan dessutom nyttja ditt lån fler gånger efter det är återbetalt, till samma räntesats - Easycredit är nämligen tekniskt sätt en kontokredit. Utöver det faktum att du kan nyttja beloppet om och om igen, så innebär det att vi inte behöver ta en kreditupplysning varje gång och kan betala ut pengarna snabbare. För dig som kund kostar det inget att ha kontot.

Vad är skillnaden mellan att låna pengar med och utan säkerhet?

Om du lånar pengar med säkerhet så innebär det att ditt lån är knutet till ett visst föremål - ofta ett hus, en lägenhet, eller ett fordon - och lånet tas på det villkor att pengarna går till inköpet av detta. Vidare så innebär föremålet en säkerhet för banken, då de övertar ägandeskap ifall du inte skulle kunna betala - därmed termen lån med säkerhet. Termen i sig är inte särskilt vanlig längre, utan istället kallar man lånet billån, bolån eller annat, beroende på vad den faktiska säkerheten är.

Fördelen med ett lån med säkerhet är att du oftast kan låna betydligt högre belopp än du kan för lån utan säkerhet. Om du till exempel tittar på bolån, så kan man i många fall låna flera miljoner kronor, förutsatt att man har pengar till kontantinsatsen på 15 procent. Detta beror dels på det faktum att fastigheter är en ganska trygg investering - om du av någon anledning skulle ha svårt att betala, så kan banken ganska enkelt få tillbaka pengarna.

Det här är såklart nackdelen för dig som tar lånet - du kan plötsligt stå utan ditt hus eller din bil, som du oftast behöver för att klara vardagen. Jämför detta med lån utan säkerhet, där du faktiskt äger allt du köper för det lånade beloppet, oavsett omständigheter. Även om det innebär att du kanske inte kan låna lika mycket, så kan det vara en viktig distinktion att göra när du överväger att göra ett större inköp.

Vad borde jag tänka på när jag vill låna pengar snabbt?

Även om du vill få pengar utbetalda till ditt konto direkt, så är det en bra idé att titta en extra gång på långivaren innan du ansöker. Det finns många långivare vars främsta argument är snabbhetsargumentet - om du ansöker nu så kan du få pengarna direkt! Detta är såklart lockande om du är i stort behov, men värt att tänka på är att denna långivare inte följer de krav uppsatta enligt marknadsföringslag om måttfull reklam - en snabb utbetalning får inte vara huvudargumentet för att ge ut ett lån.

De som typiskt sett erbjuder dessa lån är högkostnadskrediter, det vill säga lån med en räntesats över 40 procent. Då räntesatsen är hög så använder de argumentet som skiljer dem åt från andra: överföringar kan gå snabbt, men till ett ganska högt pris. Var därmed noga med att vara medveten om alla kostnader för lånet innan du tar det - ofta finns det bättre alternativ som också kan betala ut med kort varsel.

Easycredits lån betalas oftast ut samma dag om du är kund hos de svenska storbankerna. Utbetalningstiden kan påverkas om du är kund hos en mindre bank. Observera att avvikelser kan förekomma vid helgdagar och röda dagar. Våra öppettider är knutna till utbetalningstiderna.

När kan jag ansöka om att låna pengar?

Du kan ansöka i vårt formulär när som helst, dygnet runt. Du kommer alltid få lånebesked direkt på skärmen, och vi tar inte en UC när du söker. Om du söker efter 13:30 så kommer pengarna komma in på ditt konto nästkommande bankdag.

Kan jag låna pengar över telefon?

Ja! Under våra öppettider går det utmärkt att ringa in till oss och göra en ansökan. Du når oss enkelt på nummer 08-212 212. Vi kommer då gå igenom ansökningsformuläret tillsammans. Det kan då vara bra att ha dina uppgifter förberedda, inklusive bankkonto och uppgifter om inkomst och utgifter.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...