Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Låna pengar snabbt

På Easycredit kan du låna upp till 20 000 kronor – Slipp UC och få lånebesked direkt på skärmen, snabbt och enkelt!
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 20 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 450 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 22,9% f.n. (1,91% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 20 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 22 900 kr (1 908 kr per månad). Effektiv årsränta: 28,9%.

Hur ansöker jag om att låna pengar snabbt?

Du gör det genom att fylla i vårt ansökningsformulär, vilket du kommer till genom att trycka på den stora knappen längst upp. Fälten i formuläret borde inte ta mer än ett par minuter att fylla i. När du är färdig kommer vi be dig att verifiera din ansökan via BankID, och sedan får du ditt besked direkt på skärmen. Svårare än så är det inte!

 Ansök på ett par minuter

 Verifiera med BankID

 Få besked direkt på skärmen

Om du har ansökt innan 13:30 på en helgfri vardag och är kund hos en utav de största bankerna så betalar vi ut beloppet samma dag. Annars får du pengarna på kontot nästkommande bankdag.

Vad är kraven för att låna pengar snabbt?

För att vi ska kunna erbjuda ett lån hos oss måste du vara:

 Folkbokförd i Sverige

 Minst 18 år gammal

Vilket belopp vi kommer kunna erbjuda dig beror på ett antal faktorer, så det enklaste sättet att få reda på detta är genom att ansöka. Det kostar ingenting, och du kan alltid tacka nej eller låta bli att nyttja beloppet om du ångrar dig.

Kan jag låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning?

Ja, i vissa fall tillåter Easycredit lån även om du har en betalningsanmärkning. Vi vill inte utesluta alla kunder som en gång i tiden varit sena med en betalning, särskilt om du sedan dess uppvisat en stabil ekonomi under en längre period. Vi kan dock ej garantera att du kommer få ditt lån bevilja; det enklaste sättet att ta reda på detta är genom att skicka in en ansökan.

Låna pengar snabbt och seriöst - ta privatlånet som ger dig bättre villkor

Varför låna pengar snabbt med Easycredit?

När du ansöker om ett lån hos Easycredit så får du inte bara ett belopp utbetalt - du får också ett konto, som låter dig låna samma belopp igen när du har återbetalat den originella summan till fullo. Man kan alltså se Easycredit som ett kreditkort - utan själva kortet. Kontot i sig kostar inget att ha, utan du betalar bara när du har lånat något belopp - då är kostnaderna en uttagsavgift på 295 kronor samt ränta på 14.9 - 22.9 procent.

Kan jag låna pengar snabbt utan inkomst?

Ja, även om du inte har en deklarerad inkomst det senaste året kan det hända att vi beviljar en låneansökan. Så länge du kan styrka att din ekonomi är tillräckligt stabil, genom en ny lönespecifikation, arbetsgivarintyg eller dylikt, så kan vi göra bedömningen att du kan betala tillbaka lånet efter alla dina nödvändiga utgifter är täckta. Precis som med lån med betalningsanmärkning är detta dock en bedömning som görs på individuell basis, och därför är det enklast om du ansöker och har eventuella kompletterande dokument redo.

Kan jag låna pengar snabbt utan kreditupplysning?

Nej, det kan du inte. Enligt lag så måste alla långivare göra en god bedömning gällande någons återbetalningsförmåga innan denne kan ge ut en kredit, oavsett belopp. Vi vill såklart följa de lagar som finns och utövar god kreditgivningsed. Därmed tar vi alltid en kreditupplysning på våra kunder. Värt att nämna är dock att vi inte använder UC; alla våra kreditupplysningar görs via Creditsafe. Det innebär att det inte syns att du har har tagit en upplysning om du till exempel vill låna för bostad eller annat större inköp.

Ge vardagen en buffert på upp till 20 000 kronor

Kan jag låna pengar snabbt om jag är arbetslös?

Vi kommer alltid behöva ett intyg att du som söker om lån har möjlighet att återbetala ditt lån, och då behövs någon form av inkomst. Om du är osäker på vad du kvalificerar som, till exempel om du jobbar deltid eller som frilansare, får du gärna skicka in en ansökan eller kontakta oss.

Hur länge återbetalar jag om jag vill låna pengar snabbt?

Easycredits lån har återbetalningstider mellan 12-16 månader, beroende på belopp. Hur mycket du behöver betala per månad ser du enkelt i slidern längst upp på sidan. Om du känner för att återbetala snabbare så går det självfallet bra; vi ger till och med förslag på hur du kan förkorta din avbetalningsplan på fakturan. På så sätt kan du spara lite pengar på ränta då du amorterar det fullständiga beloppet snabbare.

Kan jag låna pengar snabbt om jag har skuld hos Kronofogden?

Nej, vi på Easycredit kan tyvärr inte erbjuda dig några lån om du för tillfället har ett skuldsaldo hos Kronofogden. Vi gör detta för våra kunders skull; Easycredit vill inte driva någon som redan sitter tufft till ner i ett skuldberg.

Istället råder vi dig att ta kontakt med Kronofogden eller din kommuns skuld- och budgetrådgivare för att se hur du enklast gör dig av med skulden.

Tar jag en kredit om jag vill låna pengar snabbt hos er?

Ja! I dess klassiska bemärkelse så erbjuder vi inte privatlån; vi erbjuder kontokrediter, som du kan använda flera gånger om. Detta innebär dock ingen merkostnad för dig som kund, och om du inte vill använda krediten efter första gången behöver du inte heller det. Den enda skillnaden gentemot ett regelrätt lån är att ifall du skulle behöva låna igen så behöver du inte gå igenom en ansökningsprocess, och då kan vi dessutom betala ut pengarna till dig lite snabbare.

Varför välja Easycredit när jag vill låna pengar snabbt?

Vi på Easycredit tar dig som kund på allvar när du lånar hos oss. Med en månadsränta under 2 procent och en smidig ansökningsprocess vill vi göra vardagen enklare för våra kunder. Tack vare det faktum att vi inte använder UC behöver du inte heller oroa dig för din kreditvärdighet när du tar andra lån. Tack vare en kreditupplysning via Creditsafe och de uppgifter du ger oss kan vi fortfarande göra en fullständig bedömning av din ekonomiska situation när du ansöker om ett lån. Vi är väldigt lättillgängliga och är nåbara över flera olika kanaler varenda dag, året runt; via chatt, telefon och mail når du oss.

Sedan starten 2006 har vi hjälpt över 200 000 nordiska kunder att bland annat förhindra förseningsavgifter och laga bilar som plötsligt går sönder, ibland trots att de har en betalningsanmärkning eller inte har en deklarerad inkomst. Detta är för att vi tror på en helhetsbedömning som tittar på individens ekonomiska situation idag, och låter det diktera villkoren.

För de kunder som vill ha en extra trygghet i vardagen har vi även ett utgiftskydd, som ger dig ett extra stöd i vardagen ifall det oväntade skulle hända. Du kan läsa mer om detta på ”Mina Sidor”.

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka när jag har lånat pengar snabbt?

Om du har tagit ett lån hos oss på Easycredit får du gärna kontakta oss direkt. Har du andra skulder eller krediter så borde du antingen ringa direkt till långivaren, eller till din kommuns skuld- och budgetrådgivning.

Kan jag låna pengar snabbt om jag är 18 år?

Ja, vi tillåter dig som fyllt 18 år att ansöka om lån. Det är dock minimiåldern, så om du är under 18 kan vi tyvärr inte erbjuda dig ett lån.

Kan jag få en låg ränta när om jag vill låna pengar snabbt?

Våra räntesatser är fasta och likadana för alla våra kunder; därmed kan du få en månadsränta under 2 procent när du lånar hos oss. Vi har inga dolda kostnader för våra lån; du betalar endast för uttagsavgiften på 295 kronor och den nominella räntan.

Kan jag låna pengar snabbt med BankID?

Ja! Efter att du har fyllt i ansökningsformuläret genom att trycka på knappen ovan, så kommer vi be dig verifiera din identitet med hjälp av BankID. Efter båda dessa steg får du ditt lånebesked direkt på skärmen.

Erbjuder ni att låna pengar snabbt till företag?

Nej, Easycredit erbjuder endast lån till konsumenter. I dagsläget har vi inga planer på att erbjuda krediter eller andra finansiella tjänster för företag.

Kan jag låna pengar snabbt utan ränta hos er?

Vissa långivare erbjuder ett räntefritt lån på ett lågt belopp för nya kunder - oftast för att sedan erbjuda en högkostnadskredit, det vill säga ett lån med räntesats över 40 procent. Vi har valt att inte göra detta, utan erbjuder istället dig som kund ett lägre pris på alla belopp.

Tar jag ett smslån när jag ansöker om att låna pengar snabbt?

Det beror på hur termen ska definieras. Ett smslån är inte ett speciellt sorts lån, utan ett privatlån som har höga räntor och korta återbetalningstider. Just termen i sig håller på att växa bort i och med att man inte längre sms:ar för att ta lånet, och termen snabblån är nu betydligt vanligare.

Easycredit erbjuder dock varken snabblån eller smslån, utan ett privatlån med flexibel återbetalning. Till skillnad från dessa lån har vi inte en effektiv räntesats på över 40 procent, och vi ger dig en återbetalningstid på 12-16 månader.

Detta bör du tänka på när du vill låna pengar snabbt

Det finns flera olika saker du borde tänka på innan du ansöker om att låna pengar snabbt. Bland annat är det viktigt att tänka på varför du tar lånet - är det en utgift jag måste betala nu eller klarar jag att spara ihop till beloppet och betala senare?

Det är också viktigt att överväga hur mycket pengar du faktiskt behöver - desto högre belopp, desto större möda kommer det såklart bli att betala tillbaka lånet. Om du lånar över 20 000 - 30 000 kronor finns det också en stor risk att långivaren använder UC som upplysningstjänst, vilket kan påverka din kreditvärdighet när du tar andra lån.

Såklart är det också viktigt att veta hur snabbt långivaren faktiskt kan betala ut pengarna; om det är en akut utgift kan detta vara extra känsligt. Tänk dock på att titta på andra faktorer med, och fall inte för reklam som säger att du får pengarna direkt - det är nämligen inte tillåtet att använda ett snabbhet som huvudsakligt argument för en långivare. Om du ser denna typ av reklam från en långivare du överväger kan det innebära att de är oseriösa.

Under helgfria vardagar betalar vi på Easycredit ut ditt lån samma dag om du ansöker innan 13:30, eller nästkommande bankdag om du ansöker efter 13:30. Har du redan tagit ett lån hos oss och vill göra ett nytt uttag, så får du oftast pengarna på kontot inom en timme. Om vi har stängt när du gör uttaget kommer pengarna kommande dag.

När borde jag låna pengar snabbt?

De situationer som passar sig bäst för att låna pengar snabbt är nog de oväntade. Om något går sönder som du förlitar du på dagligen, till exempel en bil, cykel eller mobil, så kan det vara värt att överväga att låna pengar snabbt. Viktigt är dock att alltid tänka på om det är värt kostnaden gentemot att vänta - behöver du verkligen saken eller tjänsten innan du hunnit spara ihop pengar själv? Som kund är det viktigt att göra denna bedömning själv innan du ansöker om att låna pengar snabbt.

Tas det en kreditupplysning när jag ansöker om att låna pengar snabbt?

Ja, en kreditupplysning måste alltid tas när du ansöker om att låna pengar, oavsett vilket belopp som lånas eller hur snabbt pengarna betalas ut. Även om den vanligaste för lån är Upplysningscentralen, eller UC, så använder många mindre långivare andra alternativ. Till exempel så är Bisnode och Creditsafe väldigt populära upplysningstjänster, som inte är synliga på samma sätt när du ska ta större privatlån eller bolån. På Easycredit använder vi Creditsafe, och den upplysning vi tar syns inte hos någon annan långivare när du ansöker hos dem.

Vad är fördelarna med att låna pengar snabbt?

Den största fördelen är såklart att du kan åtgärda akuta utgifter nästan direkt. Om du av någon anledning har en plötslig kostnad som du måste betala, så kan det vara ett bra alternativ för att förhindra ytterligare avgifter, till exempel förseningsavgifter.

Sedan är ju lån som låter dig låna pengar snabbt ett lån utan säkerhet, så du kan spendera pengarna på precis vad du vill - även om det inte är en akut avgift. Om du ska skaffa något som är mindre nödvändigt i din vardag kan det såklart fortfarande vara en bra idé att tänka efter en extra gång innan du nyttjar din kredit.

Vad är nackdelarna med att låna pengar snabbt?

Om du lånar för mycket på lån med snabba utbetalningar så är det enkelt att hamna i ett destruktivt mönster, där skuldberg byggs upp. Vanligtvis börjar det inte helt plötsligt, utan du testar en långivare som erbjuder snabba utbetalningar men som inte känns seriös ett par gånger. Då inget särskilt dåligt händer kanske det inte känns som allt i världen. Men om du till slut börjar känna att återbetalningarna inte är så viktiga borde du se över hur mycket pengar du är skyldig, och möjligtvis även ta hjälp från utomstående. I varje kommun finns det en budget- och skuldrådgivare som skulle hjälpa dig ifall du hamnar i denna sits.

Det finns specifikt lagar och regler som finns till för att skydda konsumenten från detta; särskilt när en reklam huvudsakligen använder snabbhetsargument. Tyvärr följer inte alla långivare dessa, och med några enkla sökningar online kan man hitta flera aktörer som marknadsför att du kan låna pengar snabbt, ofta med utbetalningar på mindre än en kvart.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Det beror på från långivare till långivare. Många lovar utbetalning på mindre marginal än en timme; ofta inom en kvart eller rent utav direkt.  Det här är en farlig taktik både för långivaren och låntagaren. För långivaren så är det inte tillåtet att vara så aggressiv marknadsföring av snabbhetsargumentet, då detta kan leda till överskuldsättning bland en målgrupp som redan kan vara ekonomiskt instabila. För låntagaren är då risken uppenbart; de lockas till en aktör som bryter mot de riktlinjer som finns kring måttlighet i lånereklam. På Easycredit brukar vi säga att det tar en timme om du redan har ett konto hos oss, och om du är en ny kund får du pengarna samma dag när du ansöker inom 13:30 på helgfria vardagar.

Kan jag låna pengar snabbt utan UC?

Ja! Easycredits lån är alla utan UC, oavsett vilket belopp du ansöker om. Vi tycker att det är viktigt att du som kund inte är oroad över hur din kreditvärdighet påverkas av att låna hos oss, och använder därför inte en kreditupplysning.

Det innebär dock inte att vi inte tar en kreditupplysning när du ansöker om att låna pengar snabbt. Istället för UC använder vi Creditsafe, som ger oss liknande uppgifter och låter oss göra en fullgod bedömning av din ekonomi. Till skillnad från UC så sparas dock inte dessa uppgifter hos oss eller någon annan långivare, och därmed syns inte upplysningen ifall du vill ta några andra lån, till exempel bollån eller billån.

Se upp för oseriösa aktörer

Om långivaren är villig att bryta mot regeln om måttfullhet så är det svårt att veta hur seriös denna aktör är i helhet, och denne kommer förmodligen vara ännu mer aggressiv för de kunder som redan tagit ett lån hos dem. Lyckligtvis är det ganska enkelt att göra sig av med oönskad reklam om du ångrar dig efter att ha ansökt om att låna pengar snabbt; både via reklam-sms och nyhetsbrev är aktören skyldig att ge ett tydligt sätt att avregistrera sig. Men det kan ändå vara värt att tänka efter lite om huvudargumentet till att ta lånet grundar sig i en utbetalning som är några minuter snabbare än konkurrensen.

Tar jag ett lån utan säkerhet när jag ansöker om att låna pengar snabbt?

Ja, i stort sett alla lån som erbjuder att låna pengar snabbt gör det utan ett föremål som säkerhet. Istället så ges dina villkor baserat på din personliga kreditvärdighet, och du kan därmed använda pengarna till att köpa precis vad du vill. Några av de mest populära köpen när folk tar privatlån är:

Hemrenoveringar: Kanske behöver du något nytt till badrummet, eller så har något i köket gått sönder? Med ett lån utan säkerhet kan du fixa till hemmet precis som du vill.

Resor: Hittade du ett tillfälligt erbjudande som tar slut innan nästa löning? Många sista minuten-resor annonseras till kraftigt rabatterade priser vid udda datum. Då kanske det kan löna sig att ta ett lån. Var bara noga med att kolla med alla avgifter innan du ansöker!

Böter eller fakturor med förseningsavgifter: Ingen gillar kallduschen som man får när en oväntad faktura dimper ner i brevlådan eller mailinkorgen. Särskilt inte om du precis klarar månadens utgifter som den är, och fakturan har påminnelse/förseningsavgift innan du får lön.  Då kan det vara värt att se om du kan spara pengar genom att betala av skulden direkt med ett lån.

Kan jag låna pengar snabbt med Swish?

Vi gör inte utbetalningar eller tar emot betalningar med hjälp av Swish i dagsläget. Däremot har vi utbetalningar samma dag till de största bankerna om du ansöker innan 13:30.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...