Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Låna pengar med låg ränta

på Easycredit kan du låna upp till 30 000 kronor till en månadsränta under 2 procent
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Så lånar du med låg ränta hos Easycredit

Easycredits vill kunna erbjuda dig att låna pengar med låg ränta på alla belopp, och har därmed fasta räntesatser beroende på hur mycket pengar du lånar. Den månatliga räntesatsen är dock aldrig högre än 2 procent. Effektiv räntesats är 29,1 %, och det inkluderar ränta och uttagsavgiften på 295 kronor - inga andra kostnader tillkommer när du vill låna pengar med låg ränta hos oss.

 Under 2 procent månadsränta

 Inga dolda kostnader

Låna pengar med låg ränta – hur fungerar kreditupplysningar på Easycredit?

När du ansöker om lån hos oss använder vi oss primärt av Creditsafe för kreditupplysningar och inhämtning av data för att behandla din ansökan. 

Kan jag låna pengar med låg ränta?

Hos Easycredit lånar du pengar till en förmånlig ränta. Pengarna får du oftast samma dag (beroende på vilken dag du fyller i din ansökan och vilken bank du har). Är du nyfiken på hur utbetalningarna fungerar rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst. 

Även om vi är stolta över att kunna erbjuda att låna pengar med låg ränta, så är det viktigt att tänka på vad du ska använda pengarna till - vi uppmanar inte att använda lånen för konsumtion som riskerar att skapa skuldberg, eller en ohållbar skuldsituation. Du får såklart använda pengarna till vad du vill så länge din kreditvärdighet bedöms vara tillräcklig, men vi har sett att lånen gjort som mest nytta när de används för att täcka tillfälliga pengabristen för nödsituationer. Det kan vara en bil som gått sönder, eller en oväntad räkning som hotar med dryga förseningsavgifter eller betalningsanmärkningar - då kan det vara smart att låna pengar med låg ränta för att förhindra ytterligare problem.

Låna pengar – upp till 30 000 kr! Besked direkt!

Låna pengar med låg ränta smartare

När du lånar pengar hos Easycredit får du inte bara ett privatlån - du får en kontokredit som du kan använda flera gånger om, utan extra kostnad. Lånar du till exempel 30 000 kronor så kan du alltså nyttja beloppet igen efter att det är återbetalt. Gentemot ett vanligt lån finns det egentligen bara fördelar med detta för dig som kund: du kan låna pengar med låg ränta, och behöver inte fylla i dina kontouppgifter för utbetalning om och om igen. 

Ifall du inte vill låna pengar med låg ränta mer än en gång, så behöver du naturligtvis inte göra det. Kontot i sig kostar inget att ha, och du kan säga upp det genom att kontakta oss. Vi är tillgängliga via telefon, mail och chatt årets alla dagar. Läs mer om detta under ”kundtjänst”-fliken.

Hur kan jag få låg ränta när jag lånar pengar?

Easycredit har fastställda räntesatser på alla lån, men vissa låneformer, till exempel bolån, baserar ofta räntan på personliga faktorer. Då finns det några metoder som du kan använda för att få en lägre ränta.

  • Inkomst och utgifter är två viktiga faktorer som kan vara avgörande. Om du har en hög boendekostnad och plats över kan det då vara en god idé att hyra ut ett rum om du har möjlighet.
  • Verifiera din nuvarande inkomst ifall den inkomst som står på din senaste skattedeklaration inte stämmer. Detta görs enklast genom att skicka till exempel en lönespecifikation, arbetsintyg eller annat som kan styrka din nya inkomst.
  • Undvik att göra för många ansökningar – oavsett kreditupplysningsaktör. 

Vad borde jag tänka på när jag vill låna pengar med låg ränta?

När du vill låna pengar med låg ränta borde du alltid titta på lånets totala kostnad. Även om den nominella räntan kan verka låg, så finns det många typer av lån som har andra kostnader som inte är uppenbara från första början. Det kan till exempel vara månadsavgifter, årsavgifter, eller administrativa avgifter. Därför är det viktigt att du tar dessa i beaktning när du vill låna pengar med låg ränta.

Löptid är också viktigt att titta på när du tänker ta ett lån. Ett lån som har väldigt lång tid, flera år eller mer, kan ofta verka betydligt billigare då den effektiva räntan verkar låg. Så länge du har ett belopp kvar att betala kommer du också ha en procentuell räntekostnad som suger pengar i plånboken.

Om det gäller ett större lån, till exempel ett bolån, så kan du ibland även få möjligheten att välja mellan en fast ränta och en rörlig ränta. Genom att välja en fast ränta så kan du binda upp dig för samma räntesats under en längre tid, till exempel 1, 3 eller 5 år. Det innebär att oavsett om styrräntan går upp eller ner, så kommer din räntesats förbli oförändrad. I kontrast så är rörlig ränta alltid påverkade av den aktuella styrräntan, och följer ofta linjärt med ifall styrräntan skulle sjunka eller stiga. Valet mellan dessa två är helt upp till dig som individ; det finns inget rätt eller fel. Men generellt sett så kan man tänka att en fast ränta erbjuder mer stabilitet, men potentiellt också ett sämre erbjudande, medan rörlig ränta är mer flexibelt, men också mer riskfyllt. Med en fast ränta så sitter du oftast även fast med den bank eller långivare du har valt, så se till att tänka över detta noggrant innan du gör ditt val.

Låna upp till 30 000 kronor

Hur sänker jag kostnaden när jag vill låna pengar med låg ränta?

Ett enkelt sätt att sänka kostnaden när du lånar pengar med låg ränta är att amortera lånet snabbare än angivet. Detta är något som många långivare erbjuder, och kommer sänka din totala räntekostnad. I och med att räntan oftast läggs på som en procentuell sats på det lånade beloppet, så kommer kostnaden successivt gå ner när det totala lånade beloppet gör det.

Väljer du att betala snabbare kommer kostnaden alltså att reduceras, ibland avsevärt beroende på hur mycket du kan korta ner metoden. Vi på Easycredit låter dig amortera hur snabbt du vill, och på de fakturor vi skickar ut ser du även demonstrerande exempel på belopp du kan betala för att minska dina kostnader.

Vilka lån har vanligtvis lägst ränta?

Det beror lite på hur man räknar. Om man enbart tittar på procentuell, effektiv årsränta så kommer det i stort sett alltid vara bolånen. Men om man inkluderar lån som bara ges till vissa grupper så tar dock CSN med sina studielån priset för lägsta ränta; under 2019 är CSN’s räntesats 0.16 procent. Dock är denna ränta inte avdragsgill, så ingen del av beloppet kommer dras av på skatten i efterhand.Vad innebär det att min ränta är avdragsgill?

I Sverige har du rätt till avdrag för räntekostnaden på alla dina lån, men hur mycket du får dra av beror på hur mycket du lånar. För belopp upp till 100 000 kronor får du dra av 30 procent av räntekostnaden, men på alla belopp efter det får du bara dra av 21 procent.

Du som låntagare behöver dock aldrig oroa dig över att behöva rapportera in dessa belopp själv; det är långivaren som skickar dessa uppgifter direkt till Skatteverket. På så sätt kan du istället se eventuella ränteavdrag direkt på skattedeklaration.

Låna pengar med låg ränta genom medsökande

Ett sätt för dig att få lägre ränta när du lånar större belopp är att ha en medsökande som tar en del av kreditrisken med dig. Då är det enklare för banken eller långivaren att se en rimlig återbetalningsförmåga, tack vare de gemensamma tillgångarna och inkomsterna ni har. Särskilt när det kommer till bolån är det vanligt att man skriver på med en partner, vän eller familjemedlem, och får i utbyte ett högre belopp eller lägre ränta.

Lånetermer du bör känna till när du lånar med låg ränta

När du tar lånen som har allra lägst effektiv ränta - det vill säga, större lån utan säkerhet, finns det en hel del svåra termer som rutinmässigt används av banker och långivare. Därför har vi rett ut några av de vanligaste begreppen för dessa lån:

Rak amortering och annuitet

Varje månad betalar du som låntagare av ditt lån, detta kallas amortering. Det är alltså din månatliga kostnad minus räntan, och bidrar direkt till att minska din skuld. När det kommer till större lån kan du ibland få ett val gällande vilken typ av amortering du vill ha: rak amortering eller annuitet?

Rak amortering innebär att du amorterar lika mycket varje månad, oavsett hur mycket av din skuld du har kvar. Effekten av detta är att din ränta kommer skilja sig från månad till månad i takt med att skulden blir mindre, och därmed kommer din faktura ha olika belopp varje gång. Detta är ett bra sätt att minimera dina räntekostnader, men har också generellt sett en högre månadskostnad.

Annuitet sätter istället en fast månadskostnad, där ränta och amortering klumpas ihop för att bilda summa som inte ändras under avbetalningens lopp. Även här kommer såklart räntekostnaden bli mindre med tiden, men det är en konsekvent summa som bestämmer din avbetalning, snarare än hur snabbt du vill amortera. Detta kan vara ett bättre alternativ om du behöver nyttja pengarna till annat varje månad, och vill ha en stadig, förutsägbar summa att betala.

Nominell och effektiv ränta

Det finns två räntesatser som är bra att ha koll på: den nominella och den effektiva räntesatsen.

Den nominella räntesatsen är den ränta som banken eller långivaren oftast anger som räntekostnad. Det här inkluderar inte andra kostnader, utan är den rena avgiften som långivaren lägger på beloppet, oftast som en procentsats av det totala beloppet.

Den effektiva räntesatsen är den totala kostnaden för lånet, och inkluderar då alla eventuella tillkommande avgifter. Det kan handla om administrativa avgifter, uttagsavgifter, månadsavgifter, årsavgifter och räntan, såklart. Detta sammanställs som en procentuell årskostnad; det vill säga, hur mycket lånets kostnader står sig som ett procentuellt belopp, om lånet skulle betalas tillbaka under 12 månader.

Det som kan vara missvisande även här är vad den faktiska kostnaden för lånet kommer att bli, då det finns gott om låneformer som räcker både kortare och längre än just ett år. Easycredits lån räcker alla mellan 12-16 månader, och vår högsta effektiva ränta är 29,1 procent. Vi har inga dolda avgifter; bara ränta och en uttagsavgift på 295 kronor.

Kan jag låna pengar med låg ränta med mitt kreditkort?

Om avsikten med att låna pengarna är att täcka vardagliga utgifter - det vill säga, mat, transport och annat som du betalar med ditt kort, så kan kreditkort vara ett alternativ. Många kreditkort erbjuder en räntefri period under de första 30-60 dagarna. Däremot så läggs oftast räntan eller en avgift på ifall du skulle ta ut pengarna som kontanter, och blir därmed oftast inte ett så mycket billigare alternativ. Om du överväger att använda ditt kreditkort istället för ett privatlån, så kan det vara en bra idé att tänka på vad pengarna ska gå till.

Har krediter eller lån lägre ränta?

Det beror på vilket belopp du behöver, och vad du vill använda pengarna till. I vissa fall är det solklart att du borde ta ett privatlån eller lån med säkerhet för att köpa ett visst föremål för så låg ränta som möjligt. Men om det är ett mindre köp, som kan komma plötsligt, så kan det vara smart att ha en kredit tillgänglig. Med Easycredit så kan du enkelt öppna ett kostnadsfritt konto, som låter dig låna och amortera flexibelt. Med en månadsränta på under 2 procent och en uttagsavgift på 295 kronor är det ett bra alternativ ifall du riskerar att behöva betala dryga förseningsavgifter eller få en betalningsanmärkning.

Kan jag ta lån utan ränta?

Förut fanns det vissa långivare som erbjöd detta för lägre lånebelopp,, men det är inte särskilt vanligt längre. Vi på Easycredit har valt att erbjuda så bra priser vi kan till dig som kund - alltid under 2 procent i månadsränta - så du har ett bra erbjudande, oavsett vilken summa du lånar.

Tar jag ett snabblån när jag lånar hos Easycredit?

Svaret är nej. Easycredit erbjuder inga snabblånVi har inga lån med effektiva räntesatser över 40 procent, som högkostnadskrediter har, och vi erbjuder alltid flexibel återbetalning ifall du vill minska dina räntekostnader ytterligare. Mer information om våra priser hittar du under ”pris”-fliken högst upp i sidomenyn.

Finns det något som kan hindra mig från att låna med låg ränta?

Om du har en väldigt låg kreditvärdighet så kan det bli svårare att få låga räntesatser, då banken eller långivaren ser det som att de tar en större risk när de lånar ut pengar till dig. En låg kreditvärdighet kan du få ifall du samlar på dig många betalningsanmärkningar under en tid, eller visar instabilitet i vardaglig ekonomi. Du kan få reda på mer ifall någon gör en kreditupplysning på dig, då du alltid måste få en kopia när någon gör detta. Oavsett om det är UC, Creditsafe eller en annan tjänst så kan du se exakt vad företaget som begärde en upplysning såg om din ekonomiska situation.

Borde jag köpa på avbetalning eller ta ett lån?

Det beror helt och hållet på varan du funderar på att köpa. Vissa avbetalningsplaner är räntefria, medan andra lägger till dryga avgifter, särskilt om du inte kan amortera i tid. Därför är det alltid värt att kolla på de exakta villkoren innan du köper något på avbetalning.

Privatlån med låg ränta

Easycredits privatlån har fasta räntekostnader och priserna hittar du i vår prislista. Glöm inte bort att du alltid kan kontakta vår kundtjänst om du vill lära dig mer om våra räntor och priser. Vi finns tillgängliga via telefon, chatt eller mejl. Välkommen till Easycredit!

När borde jag ta ett privatlån med låg ränta?

Easycredits lån kan vara bra i flera olika situationer, men det kan vara särskilt användbart om du får en oväntad utgift som måste betalas direkt. Det kan finnas flera olika anledningar till detta - något som du förlitar dig på dagligen, kanske en telefon eller din bil, går sönder och behöver reparation - eller så får du en räkning vars förseningsavgift är orimligt hög. Då kan ett privatlån vara ett bekvämt sätt att undvika den extra utgiften - se bara till att lånet inte överstiger den originella räkningen!

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...