Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Låna pengar

I takt med teknologiska utvecklingen har det blivit enklare och smidigare att låna pengar. Oavsett om man behöver låna ett större belopp eller ett mindre, till exempel för resor eller små reparationer, finns lånen några klick bort. På Easycredit har du möjlighet att låna upp till 30 000 kronor vart du än befinner dig, till och med på resande fot. På den här sidan har vi sammanfattat det viktigaste du behöver känna till om du behöver låna pengar. Vill du redan nu ansöka om ett lån så kan du göra det i menyn längst upp till höger. Grundkravet är att du är myndig och att du är folkbokförd i Sverige. Du behöver också ett BankID som du kan identifiera dig med.

Mobillån

Ett mobillån är ett lånrelatrat begrepp som fick sin största uppmärksamhet i Sverige 2006 när det i folkmun kallades för ”sms lån”. I modern tid har antalet företag som erbjuder SMS-lån minskat, däremot har andra bättre alternativ blomstrat upp som för den enskilde konsumenten är förmånligare. Easycredit erbjuder inte några SMS-lån. Däremot kan du som kund ansöka om våra lån direkt i din mobiltelefon – oavsett om du befinner dig i Sverige eller i utlandet på resande fot. Viktigt att känna till är grundkriterierna som krävs för att få ett beviljat lån. Dessa är att du som sökande har fyllt 20 år. Du ska också vara bokförd i Sverige och inte ha några utomstående skulder hos kronofogdemyndigheten. På Easycredit kan du låna upp till 30 000 kronor, och det gör du direkt på vår hemsida. Är du intresserad av att veta mer om mobila lån rekommenderar vi att du läser vår sektion om mobillån.

Läs mer om mobillån

Snabblån – Skillnaden mellan snabblån och Easycredits lån

Easycredit erbjuder inga snabblån, däremot finns det en markant skillnad mellan de lån vi erbjuder och traditionella snabblån. Våra lån har en generös ränta. Vi erbjuder kontokredit och har inga dolda avgifter. Som kund kan du alltså använda ditt lånebelopp som du fått om och om så fort du återbetalt ditt allra första uttag på Easycredit. Vi stävar således efter att vara ett smidigare och enklare alternativ än ett snabblån där vi också kräver mindre från dig som kund. En egenskap som våra kunder uppskattar är att de själva kan administrera sina lån genom att logga in på Easycredits ”Mina sidor”. Är du ny kund så har du också fördelen att på förhand kunna se vad du kan låna.

Läs mer om snabblån

Lån utan UC

Hos vissa aktörer är det möjligt att ansöka om lån utan UC förfrågan. Fördelarna är många, men den förmån som sticker ut i mängden är att kreditföretaget inte verkställer någon UC-förfrågan i samband med ansökningstillfället. I många fall kan man som konsument också styra sin kreditvärdighet beroende på vart man vänder sig för att låna pengar. Även om många aktörer på marknaden inte gör en förfrågan via UC så kan din kredit fortfarande synas hos UC, beroende på hur samarbetet ser ut. Läs därför alltid vad respektive låneaktör har vid procedurer.

Easycredit använder sig av Creditsafe, men vi rapporterar också in ditt lån till UC när du börjar utnyttja din bevoljade kredit. Våra ansökningar görs online direkt på vår hemsida och du kan ansöka om att låna upp till 30 000 kronor på bara några klick. Är du kund hos en av de svenska storbankerna brukar du oftast kunna få pengarna utbetalda samma dag som när din ansökan godkänts. Fördröjning kan ske om du är kund hos en mindre bank. Observera att utbetalningstiderna är knutna till våra öppettider, som kan variera under särskilda dagar. För ytterligare upplysningar ber vi dig kontakta vår kundtjänst.  

Läs mer om lån utan UC-förfrågan

Låna pengar direkt

I takt med den teknologiska utvecklingen ställs det högre krav på prestanda, även inom lånebranschen. För att vara med i den tuffa konkurrensen erbjuder även vi en smidig och enkel tjänst där du som kund har möjlighet att göra en ansökan online vart du än befinner dig - hemma, på jobbet eller på semestern. Uppfyller du kraven följer en utbetalning till ditt konto. Tänk på att utbetalningstiden kan variera beroende på vilken bank du har, precis som vi skrev i avsnittet ovan som handlar om lån utan UC. Är du kund hos storbankerna betalas beloppet oftast ut samma dag som när du får ditt besked. Fördröjning kan ske om du är kund hos en annan, mindre bank. Observera att vi bara genomför utbetalningar under våra öppettider. Är du osäker eller vill ha mer information om utbetalningstiden kan du alltid vända dig till vår kundservice för ytterligare information. Vi finns tillgängliga på telefon, mejl och chatt via vår webbplats.

Läs mer om hur du lånar pengar direkt

Sms lån

Easycredit erbjuder inga sms lån, däremot har vi lån som av många kunder anses vara ett bättre alternativ till ett klassiskt sms lån. Termen ”sms lån” syftar oftast till en högkostnadskredit eller ett lån med en högre räntesats på över 40 %. Lånet har således ett återbetalningskrav inom en viss tidsram. Den brukar i det här fallet vara kort i jämförelse med andra typer av lån. De lån som Easycredit erbjuder skiljer sig markant från sms lån och har en effektiv ränta på max 29,3 %. Löptiden är mellan 12 och 16 månader. Lånebeloppet är således generöst och som kund har du möjlighet att låna upp till 30 000 svenska kronor på alla typer av lån. 

Läs mer om sms lån

Mikrolån

Det som kännetecknar ett mikrolån är att lånet oftast har ett lägre lånebelopp än traditionella privatlån. Definitionen kan placera in på lån med eller utan säkerhet. På Easycredit har du möjlighet att ansöka om mikrolån utan säkerheten. Beroende på räntesatsen som appliceras på lånet kan mikrolån också jämföras med snabblån. Mikrolån har per definition existerat i Sverige ända sedan 2006. När mikrolånen introducerades i Sverige kunde man ansöka om samma lån genom att skicka ett sms. Därefter började termen avta och istället ersättas med en ny term som löd under namnet sms lån. Det finns fortfarande kreditinstitutioner som använder mikrolåns-begreppet. I praktiken hjälper dessa lån konsumenter som blivit refuserade lån från traditionella banker men som behöver hjälp med tillfällig finansiering.

Läs mer om mikrolån

Låna pengar med låg ränta

En av många fördelar med att välja Easycredit är att du som kund kan låna pengar med förmånlig ränta på alla belopp. Vi kan erbjuda fasta räntesatser beroende på hur mycket som kund önskar att låna. Värt att veta är att den månatliga räntesatsen inte överskrider två procent. Den effektiva räntesatsen ligger på max 29,1 %, vilket inkluderar ränta och Easycredits uttagsavgift om 295 kronor. Det finns således inga dolda kostnader. Börja med att fylla i en ansökan för att se hur mycket du kan låna. Därefter kommer du få svar direkt på din skärm. Processen är smidig och enkel. Ytterligare information om själva proceduren finns att läsa på vår sektion som guidar dig till det rätta lånet med låg ränta. Där förklarar vi hur allting går till, steg för steg.

Läs mer om lån med låg ränta

Lån med betalningsanmärkning

De flesta har säkert hört talas om begreppet ”betalningsanmärkning”, och det är möjligt att termen även nått din kännedom. En betalningsanmärkning är en form av registrering hos den svenska kronofogdemyndigheten. Den här typen av notis eller registrering indikerar på att en konsument har en sämre betalningsförmåga. En anmärkning kan genereras genom att du tar en skuld, till exempel på ett föremål som du köpt på avbetalning. Det kan också vara ett privatlån eller ett kreditkort som du inte betalat.

Det krävs flera steg för att få en anmärkning registrerad. Dessa består av påminnelser på en befintlig faktura med eventuella förseningsavgifter. Efter förfallna påminnelser kan fakturor eskalera vidare i kravhanteringen och övertas av inkassoföretag som återigen skickar ut fakturan men till en högre avgift. Slutligen hamnar skulden hos Kronofogdemyndigheten där kunden får en sista chans att lösa upp skulden. Betalas inte skulden här får man en anmärkning som hänger kvar i tre år. Med den här typen av anmärkning kan det vara svårare att få ett lån. I vissa fall kan Easycredit fortfarande bevilja ett lån, trots att man som sökande har en anmärkning. I samband med din ansökan gör vi alltid en helhetsbedömning baserat på din ekonomiska situation idag.  

Läs mer om lån med betalningsanmärkningar

Blancolån

Bland de olika lånetyperna som finns tillgängliga på marknaden finns även blancolån som ett populärt och attraktivt alternativ. Detta är ett lån utan säkerhet som en konsument kan ta från antingen sin bank eller långivare. Inom ramen för säkerhet använder man alltså inte något föremål eller något objekt (red. anm. till exempel ett hus, en bil eller något man äger fysiskt). Istället baseras säkerheten på konsumentens personliga kreditvärdighet. Många bedömningar görs på kreditupplysningar.

Läs mer om blancolån

Jämför lån

När man jämför lån finns det många olika faktorer som man bör ta hänsyn till. Dessa är beloppet man avser att låna, räntan på lånet, amorteringstiden och om det görs en kreditupplysning av företaget du vänder dig till för att ansöka om ett lån. Istället för att vända sig till en tredje part för att jämföra lån har du som väljer Easycredit fördelen att utföra dina ärenden direkt på vår hemsida utan att involvera andra parter eller mellanhänder. Du styr med andra ord själv över dina kundaktiviteter på Easycredit.

Som kund kan du känna dig trygg med ditt val. På Easycredit lånar du upp till 30 000 kronor och kan själv bestämma ditt belopp innan du gå vidare i ansökningsprocessen.

Läs mer om hur du jämför lån

Hur mycket får jag låna?

På Easycredit är maxbeloppet 30 000 kronor, däremot har du möjlighet att ansöka om mindre lån också. I vår sektion som handlar just om ”hur mycket du kan låna” kan du läsa mer om hur låneproceduren fungerar och vad som kan vara bra att tänka på i samband med din låneansökan. Där kan du också ansöka om ett lånebelopp direkt i din dator, mobil eller surfplatta. Du får svar på din ansökan direkt i din skärm. Utbetalningstiden är vanligtvis en dag, men kan variera beroende på vilken bank du är kund hos. Är du kund hos en av storbankerna kan betalningen gå lite fortare än om du är kund hos någon mindre bank. För att sammanfatta det hela kan vi dra två generella slutsatser:
Du väljer själv hur mycket fu vill låna. Du kan göra din ansökan direkt i datorn, telefonen eller surfplattan. Maxbeloppet är 30 000 kronor och du får svar direkt i din skärm.

Läs mer om hur mycket du kan låna

Privatlån

Privatlån är en form av lån utan säkerhet som tillåter kredittagaren att spendera pengarna som hen vill. Lånen består oftast av större belopp, men behöver inte nödvändigtvis vara det. Det finns andra definitioner på privatlån. Vissa av dessa är blancolån och lån utan säkerhet, som du också kan läsa mer om på Easycredit.se. Det finns många fördelar med att låna pengar på Easycredit. Hos oss har du möjlighet att ansöka om ett lån även om du har en betalningsanmärkning. Vi gör alltid en helhetsbedömning innan lånet godkänns. Grundkravet för att ta ett privatlån är att du är folkbokförd i Sverige och att du fyllt 20 år. Mer om privatlån finns att läsa om på vår privatlånssektion.

Läs mer om hur du jämför lån

Lån utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet innebär i praktiken att du som låntagare ansöker om ett lån med din egen kreditvärdighet som grund för din återbetalningsförmåga. Den raka motsatsen skulle vara att du använder ett fysiskt objekt som har ett försäljningsvärde (vilket inte är fallet med lån utan säkerhet). I vilket scenario som helst så är kreditgivaren den part som ska genomföra den här typen av bedömning. Bedömningen ska alltså gå ut på att studera en kunds betalningsförmåga och möjligheten att få tillbaka de pengar som lånats ut.

Läs mer om lån utan säkerhet

Lånekalkylator

Precis som namnet redan indikerar är en lånekalkylator en form av kalkyl som används inom ramen för lån. Den initieras hos en bank eller kreditgivare för att demonstrera kostnaderna för ett lån. Genom att ange vissa parametrar och egenskaper – oftast amorteringstid, ränta och lånebelopp – kan man som kund räkna ut sin lånekostnad under en utsatt löptid. För att säkerställa att du som kund får rätt och säker information inför ditt lån har även vi på Easycredit utformat en lånekalkyl där du kan ange dessa parametrar. Informationen finns på många av våra sidor, och för att läsa mer om hur lånekalkylatorer fungerar rekommenderar vi att du tittar in till vår sektion om just lånekalkyler.

Läs mer om lånekalkylatorer

Kredit

Ansöker du och får en beviljad kredit hos Easycredit har du förmånen att använda den när du än behagar. Ett kreditkonto skapas per automatik vid en godkänd ansökningsprocess, vilket gör att du själv bestämmer när du vill nå din kredit från ditt kreditkonto. Detta är ett smidigt tillvägagångssätt om man skulle få en oväntad utgift som måste betalas inom en kortare tidsram. Du kan se det hela som en buffert i vardagen. Fördelen är alltså att du kan plocka fram den när du behöver den som mest.

Läs mer om krediter

Samla lån

Som konsument i en dynamisk marknad är det viktigt att känna till fördelarna med att samla sina lån under en och samma kreditgivare. En klar anledning till att samla lån är att man kan få ner sina kostnader och avgifter. Vanligtvis betalar du mer pengar om du har ett flertal krediter där respektive kredit har sin egen månadsavgift, årsavgift och faktureringsavgift. Samlar du dina lån på ett ställe har du också mindre utgifter att hålla koll på eftersom allting hamnar på en och samma faktura. Den bästa fördelen ligger dock i räntan, som generellt är lägre om du samlar dina lån. Vill du veta mer om hur man samlar lån rekommenderar vi att du läser vår egen guide. Den hittar du i menyn, eller i länken nedan.

Läs mer hur du samlar dina lån

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...