Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Lån utan säkerhet

Här kan du ansöka om lån utan säkerhet upp till 30 000 kronor – Välj lånet med flexibel återbetalning!
Lägsta månadskostnad:
850 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 19,9% f.n. (1,66% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 33 659 kr (2 805 kr per månad). Effektiv årsränta: 24,1 %.

Lån utan säkerhet hos Easycredit

Med en enkel ansökningsprocess så kan du fylla i alla uppgifter och verifiera via BankID på bara några minuter. Du får alltid svar direkt på skärmen, och vi gör utbetalningar alla årets dagar.

 Fyll i formulär på några minuter

 Få svar direkt på skärmen

 Pengarna betalas ut samma dag om du ansöker innan 13:30

Vad krävs för att få ett lån utan säkerhet?

På Easycredit har vi två krav när det gäller våra privatlån:

 Du måste vara minst 20 år gammal

 Du måste vara folkbokförd i Sverige

Dessa faktorer är de som kan göra dig okvalificerad, men även om du uppfyller dem kan vi inte garantera att du kan få ett lån, eller att du kan få ett särskilt belopp. Vi gör alltid en individuell bedömning för våra ansökanden. Därmed får du enklast reda på hur mycket du kan låna genom att fylla i ansökningsformuläret - svaret får du direkt på skärmen.

Lån utan säkerhet – Låna upp till 30 000 kr

Vad är lån utan säkerhet?

När du lånar pengar utan säkerhet innebär det att du som låntagare använder din personliga kreditvärdighet som intyg för återbetalningsförmåga, snarare än ett föremål som har ett återförsäljningsvärde. Även om detta också är en sorts ”säkerhet” - bedömningen har trots allt gjorts att du borde kunna betala tillbaka lånet - så brukar man kalla detta lån utan säkerhet, då banken eller långivaren inte lika enkelt kan få tillbaka pengarna. Om du har till exempel en bil eller ett hus som enkelt kan säljas vidare är det betydligt enklare för långivaren att återta åtminstone en del av det utlånade beloppet.

Är Easycredit ett vanligt lån utan säkerhet?

Nej, inte helt och hållet. Första gången du lånar hos oss fungerar det precis som med vilket lån utan säkerhet som helst - du skickar in din ansökan, verifierar dina uppgifter, sen gör vi en kreditbedömning och betalar (eventuellt) ut ditt lån. Men samtidigt skapas ett konto åt dig, helt kostnadsfritt, vilket gör att du kan fortsätta använda beloppet när det är återbetalt. Rent praktiskt innebär detta att vi kan betala ut nya uttag snabbare, och du slipper fylla i ett nytt formulär om du vill låna pengar igen. Du kan när som helst avsluta kontot ifall du inte vill behålla det.

Fördelar med lån utan säkerhet

En av de största fördelarna med lån utan säkerhet är att du inte måste pantsätta något för att ta lånet, och allt du köper för pengarna du lånat är därmed ditt. Du kommer alltså alltid kunna behålla en bil som du köpt med ett lån utan säkerhet.

Vidare så är processen för att få ett lån utan säkerhet smidigare, då föremålet du ska låna till inte behöver värderas på något sätt. Istället är det din personliga ekonomi som står som grund för lånevillkoren. I allmänhet så har du också ökad flexibilitet; vanligtvis är det enklare att amortera snabbare på ett osäkrat lån än till exempel bolån, som ibland bara tillåter extra-amorteringar någon gång per år.

Nackdelar med lån utan säkerhet

Den vanligaste nackdelarna som tas upp för lån utan säkerhet är lånebelopp och räntesats. Bolån kan till exempel vara billiga relativt till många privatlån då bostäder (generellt sett) är en ganska stabil investering. Om något skulle gå snett så kan banken eller långivaren alltså oftast förvänta sig få tillbaka största delen av sina utlägg. På grund utav detta så är det möjligt för många svenska att låna 1-4 miljoner kronor för en bostad, något som knappast skulle gå för ett lån utan säkerhet.

Denna logik kan även placeras på räntesatsen. Om du har ett lån med säkerhet så vet banken eller långivaren exakt vad pengarna ska gå till, och de vet även hur mycket föremålet är värt. Då kan de oftast sätta en lägre räntesats kontra lån utan säkerhet, då långivaren förlitar sig helt och hållet på din personliga kreditvärdighet.

Låna upp till 30 000 kronor

När borde jag ta ett lån utan säkerhet?

Det finns såklart massvis med anledningar till att folk lånar pengar, men när det kommer till osäkrade lån/privatlån, så kan det vara till någon dyrare utgift som man kanske inte annars har i vardagen. Det kan vara en plötslig kostnad som uppstått, till exempel en bil som gått sönder eller en p-bot. Eller så kan det vara någon mindre renovering hemma, antingen för att piffa upp och öka bostadens värde, eller för att något är i ganska risigt skick. Sen kan det också vara bra att ha en buffert i vardagen ifall något skulle hända - Easycredits konto kostar inget att ha, men låter dig ha upp till 30 000 kronor lättillgängligt när du behöver det.

Kan jag ta lån med skuld hos Kronofogden utan säkerhet?

Det beror på exakt hur din situation hos Kronofogden ser ut. Om du har en skuld som precis hamnat hos Kronofogden, och du inte ännu fått en betalningsanmärkning, så kan du ta oftast ta ett lån utan att vara påverkad av din situation (men du borde såklart se till att betala tillbaka skulden först). Betalas inte skulden inom en viss tidsfrist kommer du dock få en betalningsanmärkning, och då kan det bli betydligt mycket svårare att ta ett lån utan säkerhet.

Vi på Easycredit godkänner ibland kunder som ansöker med betalningsanmärkningar, då vi väljer att göra en helhetsbedömning av dennes ekonomi. Det innebär att vi tar flera faktorer i åtanke när vi ser över din återbetalningsförmåga, och det inkluderar både hur din ekonomi idag och hur den sett ut historiskt. Om vi anser dig ekonomisk stark nog, baserat på information som du ger oss under ansökan kombinerat med en kreditupplysning, så kommer vi bevilja dig ett lån utan säkerhet, oavsett om du har en betalningsanmärkning eller inte.

Om du däremot har ett aktivt skuldsaldo så har vi inte möjlighet att låna dig något belopp - då borde du i första hand kontakta Kronofogden direkt för att lösa din skuld. Risken för att fortsätta ner i ett ännu djupare skuldberg i detta scenario är nämligen avsevärd om du får låna ännu mer. Om du inte vill börja med att kontakta Kronofogden kan du även prata med din kommuns budget- och skuldrådgivare. Detta erbjuder alla Sveriges kommuner, och du kan läsa mer på din kommuns hemsida.Kan jag få lån med låg ränta utan säkerhet?

Ja, på Easycredit har vi en månadsränta på under 2 procent på samtliga lån - på så sätt är det enkelt för dig att använda din tillgängliga kredit som en buffert i vardagen. Alla våra lån är privatlån, eller lån utan säkerhet.

Generellt sett så finns det några faktorer som påverkar din förmåga att få en så låg ränta som möjligt. Ett par exempel är:

  • Inkomst & utgifter: efter underlag getts från dig i kombination med en kreditupplysning, så brukar din bank eller långivare göra en kalkylering av hur mycket du har kvar i inkomst varje månad efter att alla nödvändiga utgifter täckts. Under nödvändiga utgifter klassas hushållskostnader, mat, lån och skulder, och eventuella barn.
  • UC-förfrågningar: Om du har väldigt många förfrågningar det senaste året, så kan banken/långivaren välja att ge sämre villkor eller helt neka dig ett lån.

Lån utan säkerhet eller inkomst

I vissa fall godkänner Easycredit lån även om du inte har en deklarerad inkomst. Detta då vi vet att livssituationer kan ändras över ett år - du kanske har startat eget företag, fått ett nytt jobb eller blivit frilansare. Därmed kan vi ibland fråga efter ytterligare uppgifter om dina bokförda uppgifter inte överensstämmer. Det kan alltså vara en bra idé att ha något styrkande intyg redo - till exempel lönespecifikation eller arbetsintyg - så vi enkelt kan verifiera de uppgifter du fyllt i under ansökningsprocessen.

Vilken kreditupplysningsaktör använder Easycredit?

Easycredit använder sig primärt av Creditsafe för kreditupplysningar i samband med ansökningstillfället. Din kredit kommer att bli synlig för UC först när du börjar nyttja den.

Kan jag ha betalningsanmärkning om jag vill ta lån utan säkerhet?

Ja, i vissa fall kan Easycredit godkänna personer som har betalningsanmärkningar. Detta för att vi hellre gör en helhetsbedömning av en persons ekonomi, och inkluderar både nuvarande och historiska ekonomiska faktorer. På så sätt kan vi få en mer nyanserad bild av individen som vill ha lån utan säkerhet.

Vi kan dock inte garantera att vi godkänner någons ansökan, utan alla bedömningar görs individuellt. Det är därför enklast att ta reda på om du kan få ett lån genom att skicka in en ansökan. Det tar bara ett par minuter, kostar ingenting, och du kan alltid tacka nej om du ångrar dig.

Easycredit - inklusiva lån utan säkerhet

Ända sedan Easycredit började med kreditgivning för över tio år sedan, så har visionen varit att kunna inkludera mer människor i våra finansiella system. Tack vare en blandning mellan gamla etablerade standarder och strukturer, så är det väldigt svårt för många idag att få ett lån hos de större bankerna och långivarna. Till exempel blir du oftast utesluten direkt om du någonsin haft en betalningsanmärkning - eller så får du betydligt sämre villkor. Vi tyckte detta var tråkigt, då så många som möjligt borde ha tillgång till grundläggande finansiella tjänster. Därför startade vi Easycredit, och idag har vi hjälpt över 200 000 nordiska kunder.

Vi ser oss som inkluderande tack vare sättet gör bedömningar för våra kunder - delvis genom att göra en helhetsbedömning när det kommer till faktorer som betalningsanmärkningar och deklarerade inkomster. Dessa faktorer, samt vår månadsränta som ligger under två procent, gör att vi kan erbjuda ett mer inkluderande alternativ till större långivare.

Vad kan jag köpa med ett lån utan säkerhet?

Du kan köpa vad du vill! När du tar ett lån utan säkerhet, också ofta kallat privatlån, så kan du nyttja pengarna till vad du vill.

Hur snabbt kan jag få pengarna på kontot?

Om du är kund hos någon av de större bankerna - Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken - så har du oftast pengarna på kontot samma dag som när ditt lån godkänns. Observera att utbetalningarna sker under våra öppettider och att det kan finnas avvikelser vid exempelvis helg- och röda dagar. Om du är kund hos någon annan mindre bank kan utbetalningstiden vara längre. Kontakt vår kundservice om du har frågor om utbetalningstiderna. 

Vad bör jag tänka på när jag tar lån utan säkerhet?

Det finns några olika saker som är värda att tänka på när du vill ta ett lån utan säkerhet:

Priset

Det är lätt att stirra sig blind på ränta när man överväger att låna pengar, men en räntesats kan bara ge en del av sanningen. Det finns nämligen många fler faktorer som man kanske inte tänker på. Exempelvis så kan det tillkomma flera kostnader i form av årsavgifter, aviavgifter, eller andra administrativa utgifter, vilket kan addera upp till ett betydligt högre pris än vad det först verkar som. Även löptiden har stor betydelse - särskilt då den effektiva räntesatsen beräknas baserat på en 12-månadersperiod. Om du väljer ett lån som har mer än ett års löptid kan det alltså också bli dyrare än vad det ser ut som till en början.

Kreditupplysning

Enligt lag så måste alla långivare göra en kreditupplysning som en del av bedömningsprocessen för nya kunder. Detta innebär att en bank eller långivare alltid kommer göra en grundläggande koll av din ekonomiska historik - då syns bland annat deklarerad inkomst, eventuella betalningsanmärkningar och om du någonsin har blivit skuldsanerad. 

Behov

Det är alltid värt att tänka över vad du faktiskt behöver ett lån utan säkerhet för innan du ansöker. Särskild med smidiga, digitala processer och bra villkor är det lätt att bli frestad att köpa sådant du inte behöver - det blir konsumtion för konsumtionens skull. Detta har du såklart din fulla rätt till, men om lånet går till något som inte är absolut nödvändigt kan det lätt bli så kan det vara värt att överväga om du behöver detta just nu.

Återbetalningsförmåga

Alla långivare kommer göra en bedömning av din återbetalningsförmåga baserat på faktorer de har på papper. Detta brukar ge en god indikation av en individs ekonomi, men det kan såklart finnas faktorer som inte står på papper som påverkar dig. Din personliga inställning till krediter och lån, samt hur du känner för skuldsättning generellt, kan variera väldigt mycket från person till person. Vissa människor är väldigt bekväma med att ha alla möjliga typer av krediter, medan andra aldrig vill låna en krona. Det finns inget rätt eller fel här, men det är viktigt att du själv känner hur ditt förhållande är till lån innan du ansöker.

Olika benämningar på lån utan säkerhet

Det har funnits en uppsjö med olika benämningar för lån utan säkerhet genom åren. Under tidigt 2000-tal så var blancolån en populär benämning på låneformen, men på senare år är ordet ”privatlån”  blivit mer återkommande. Det finns egentligen ingen skillnad på vad dessa innebär - båda är ett lån utan säkerhet.

Något som förut ibland kunde förvirras som lån utan säkerhet var topplånet. Detta var ett lån som du tog som komplement när du köper bostad, ifall du inte hade råd med kontantinsatsen på 15 procent av bostadens värde. Topplånet existerar inte längre som konkret låneform, men vissa bostads-långivare erbjuder fortfarande liknande alternativ, men då som helt vanliga privatlån.

Snabblån och smslån är två andra termer som har fått stort fokus i media. I sin grund är även dessa en form av lån utan säkerhet, men de har ofta karaktäriseras av sina höga räntor och snabba utbetalningar. När de uppkom sades det att lånemarknaden saknade regleringar, och många såg snabb- och smslån som anledningen till många skuldberg som uppstod. Även om just smslån och snabblån aldrig haft en tydlig definition, så förde regeringen in en ny lag förra året gällande så kallade ”högkostnadskrediter”. Ett lån definieras som en högkostnadskredit bland annat om det har en effektiv räntesats på över 40 procent, och måste då tydligt kommunicera detta gentemot sina kunder.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...