Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Kredit utan UC-förfrågan

Ansök om kredit – snabbt, enkelt och smidigt, till en månadsränta under 2 procent och utan UC förfrågan!
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 20 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 450 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 22,9% f.n. (1,91% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 20 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 22 900 kr (1 908 kr per månad). Effektiv årsränta: 28,9%.

Så ansöker du om kredit

Easycredits kredit är väldigt enkel att ansöka om. Du gör det enklast genom att trycka på den stora gröna knappen längst upp på sidan. Då kommer du till vårt ansökningsformulär, där du väljer önskat lånebelopp och fyller i några personliga uppgifter. Efter detta så ombedes du att verifiera din identitet; enklast görs detta med Mobilt BankID. När du gjort detta så får du ditt lånebesked direkt på skärmen! Om du ansökt innan 13:30 får du dessutom pengarna på kontot samma dag.

 Fyll i ansökningsformuläret

 Verifiera med BankID

 Få pengarna på kontot samma dag när du ansöker innan 13:30

Har du ansökt efter 13:30 så kommer din kredit på kontot nästkommande bankdag. Om du är kund hos någon av de större bankerna - Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Nordea - så går det dock vanligtvis lite snabbare.

Kontokredit - en buffert i vardagen

Med Easycredits kredit så får du enkelt tillgång till en kredit som du kan använda när du än behöver den. När du ansöker om ett lånebelopp hos oss skapar vi nämligen ett kostnadsfritt konto, vilket gör det enkelt för dig att göra uttag om till exempel en oväntad utgift skulle komma. När du väl gör ett uttag så betalar du 295 kronor per månad i uttagsavgift, och en månadsränta under 2 procent. För mer exakta priser kan du besöka vår prissida, som du hittar i menyn längst upp.

Vad är kredit?

Kredit är helt enkelt ett penninglån, och kan därför liknas med andra termer som privatlån, blancolån eller kreditkort. Det finns flera detaljer som kan variera - till exempel är ett varuköp som betalas över mer än en faktura tekniskt sett en kredit - men termen är ett väldigt generellt begrepp. Den viktiga skillnaden att se är att kredit associeras med ett lån av pengar - ett bolån är alltså tekniskt sett inte en kredit, då det finns en säkerhet knuten till lånet.

Kredit med 1.91 procent i månadsränta

Kredit utan UC

Det finns många olika sorters krediter, som kan sträcka sig upp till hundratusentals kronor. Vad som kan vara viktigt att kolla på då är vilken upplysningstjänst som kreditföretaget använder. Vissa upplysningstjänster sparar nämligen dina uppgifter för nästa företag som gör en kreditupplysning, och detta blir en faktor i kreditbedömningen. Den vanligaste förekommande upplysningen, UC (eller Upplysningscentralen) gör bland annat detta. UC har använts som vedertagen standard i över 30 år, och har därmed stort förtroende bland större banker och långivare, delvis på grund av att de visar en person upplysningshistorik i detalj.

Om det är så att du vill ha en kredit eller som inte syns eller påverkar andra lån du vill ta, är det alltså bäst att använda en kreditgivare som inte använder UC. Ett par andra populära upplysningstjänster är Bisnode och Creditsafe, som inte alls påverkar din kreditvärdighet i samma utsträckning. Vi på Easycredit har valt Creditsafe som leverantör av kreditupplysningar för alla våra lån. På så sätt riskerar du inte din kreditvärdighet, men kan fortfarande ta en kredit som en buffert i vardagen.

Kan jag sänka kostnaden på min kredit?

Ja, du kan sänka din räntekostnad när du lånar hos Easycredit genom att amortera snabbare än originellt angivet. På den faktura vi skickar ut till dig månatligen kommer vi ange minimibeloppet som ska betalas, men du har alltid möjlighet att betala mer än vad som är angivet. På så sätt minskar du din räntekostnad, då räntan är en procent av det totala lånebeloppet. För att göra det lite enklare att se exakt hur mycket du sparar så har vi praktiska exempel som visualiserar denna skillnad på våra fakturor.

Kan man ansöka om Easycredits kredit trots betalningsanmärkning?

Ja, även om du har en betalningsanmärkning kan du ansöka om kredit hos oss. Tack vare vår helhetsbedömning så avgör inte eventuella betalningsanmärkningar svart på vitt om du kan få en kredit eller inte, utan vi tar fler faktorer i beaktning. För oss är det viktigt hur din ekonomiska situation ser ut idag, och hur vi kan se att din situation har ändrats sedan du fick anmärkningen. Därmed behöver inte anmärkningar vara ett automatiskt avslagsskäl, vilket det är hos många större banker och långivare.

Detta är dock vad som gäller generellt, och vi gör såklart alltid en bedömning på individen innan vi beviljar eventuella krediter. Därmed tar du enklast reda på om du kan låna hos oss genom att skicka in en ansökan - du kan alltid välja att neka erbjudandet, och kreditupplysningen vi tar syns inte hos någon annan långivare.

Låna upp till 20 000 kronor utan UC

Vilken typ av kredit är Easycredit?

Easycredit erbjuder en så kallad kontokredit, vilket på många sätt är likt ett kreditkort. När du först ansöker hos oss är det samma procedur som för ett privatlån - du fyller i några personliga ekonomiska uppgifter, och vi kompletterar det genom att göra en kreditupplysning. När du sedan blivit godkänd för beloppet, så kan du välja om du vill göra uttag direkt eller om du bara vill ha en buffert tillgänglig. Om du väljer att nyttja din kredit direkt, så får du pengarna på kontot och vi sätter upp en avbetalningsplan.

När du betalat tillbaka beloppet så kan du då nyttja det igen - utan att behöva gå igenom ansökningsprocessen, och vi behöver inte göra en ny kreditupplysning. Dessutom får du din kredit utbetald snabbare när du väl har ett konto - så länge du ber om ett nytt uttag under våra öppettider, så kommer du att få pengarna insatta samma dag.

Själva kontot kostar dock inget för dig som kund att ha - du betalar bara när du använder det, och då är det den nominella räntan och en uttagsavgift på 295 kronor som läggs på.

Hur amorterar jag på min kredit?

Enklast amorterar du på krediten genom att betala fakturan som skickas till din e-post varje månad. Du kan även hitta fakturan på Mina Sidor, eller så kan du få en fysisk variant hemskickad för en avgift. På varje faktura står minimibeloppet som du behöver betala, men vi visar även hur du kan amortera snabbare med enkla visualiseringar. Då kan du enkelt se hur mycket pengar du sparar varje månad om du återbetalar krediten i raskare takt.Kan jag ta en kredit hos Easycredit utan inkomst?

Ja, i vissa fall godkänner vi även krediter för sökanden som inte har en deklarerad inkomst. Detta för att vi vet att din livssituation kan ändras väldigt mycket på ett år, och då vill vi ge dig chansen att visa din återbetalningsförmåga, istället för att direkt neka dig. För att vi ska kunna godkänna din ansökan behöver vi dock någon typ av bevis på att du kan betala alla dina utgifter varje månad - detta är enklast att visa genom att bifoga en lönespecifikation eller ett arbetsgivarintyg efter att vi kontaktat dig.

Vad kan jag köpa med en kredit?

Easycredits kontokredit är en form av lån utan säkerhet - vilket betyder att du kan använda pengarna till vad du vill! Snarare än att hålla ett särskilt föremål som pant så grundas vår bedömning på din personliga kreditvärdighet.

Fördelar med kredit

En av de största fördelarna med att ha en kredit är den buffert som du konstant har tillgänglig. Med Easycredit så får du enkelt tillgång till 20 000 kronor, som du kan få utbetalt snabbt och smidigt när du behöver det. Även om du inte planerar att konsumera något särskilt för pengarna, så kan det vara en skön trygghet i vardagen - ifall bilen skulle gå sönder eller du får en oväntad faktura med potentiellt dryga förseningsavgifter, så har du en kredit med låg månadsränta till ditt befogade direkt i mobilen.

Easycredit tar heller inte UC på sina lån, så du behöver inte heller oroa dig för att din kredit hos oss ska påverka din övergripande kreditvärdighet. Vi använder istället Creditsafe som leverantör för alla kreditupplysningar. Då får vi all information vi behöver, och du behöver inte oroa dig nästa gång du tar ett privatlån.

Gentemot lån med säkerhet så är även krediter generellt sett mer lättillgängliga - du kan ansöka om en kredit hos Easycredit på några minuter, och får alltid svar direkt på skärmen. Du behöver vanligtvis inte bifoga några andra dokument, utan när vi har verifierat dig via BankID så har vi den information vi behöver. I jämförelse så har lån med säkerhet ofta väldigt utdragna processer - allt från anställningsbevis, bevis på säkerhetens värde, medlånetagare, UC-kollar och mer kan krävas, ibland flera gånger om. I vissa fall kan detta vara helt logiskt, då banken eller långivaren behöver mer information om dig - men det är onekligen en krångligare process.

Nackdelar med kredit

Precis som med alla typer av lån eller skulder, så kan krediter vara en risk för dig som ofta känner att du har problem med nyttjandet av lånade pengar. Även om alla långivare, Easycredit inkluderat, gör en grundlig kreditbedömning innan en låneansökan beviljas, så är det ofta fallet att du som person känner till ditt förhållande gentemot krediter bäst. Detta är något som alltid är värt att ha i åtanke innan du tar på dig en ny skuld.

I och med att kredit syftar på penninglån, vilket oftast är ett lån utan säkerhet, så kan du i vissa fall få en bättre ränta om du ska köpa ett specifikt föremål - till exempel en bil eller hus. Om du tar ett lån med säkerhet så går du igenom en längre process, men kan beviljas både högre belopp och lägre räntor. Det kan vara rätt beslut i vissa fall, och vad du borde välja beror helt enkelt på din individuella situation.

Vad gör jag om jag inte kan betala min kredit?

I första hand borde du alltid kontakta din kreditgivare och se om ni på något sätt kan hitta en ny avbetalningsplan, eller på annat sätt hitta villkor som fungerar för dig. Men det finns andra stödfunktioner ifall du känner dig nervös eller obekväm i din ekonomiska sits. Till exempel kan du ta kontakt med din kommuns budget- och skuldrådgivning; det är nämligen något alla Sveriges kommuner är skyldiga att erbjuda. Läs mer om detta på din kommuns hemsida.

Vad är en kontokredit?

En kontokredit är ett form av penninglån som du kan använda flera gånger om, och är något som erbjuds alla Easycredits kunder. När du ansöker första gången så skapar vi ett konto åt dig med en beloppsgräns. När du har blivit beviljad ditt belopp så kan du sedan välja om du vill göra ett uttag direkt, eller om du helt enkelt vill ha pengarna tillgängliga som en buffert.

Vill du bara låna en gång så kan du kontakta oss så fort lånet är återbetalt, så stänger vi ned kontot åt dig.

Kan jag ta en kredit hos Easycredit om jag har en aktiv skuld hos Kronofogden?

Nej, om du har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden kan vi inte erbjuda dig en kredit. Även om vi kan godkänna betalningsanmärkningar, så finns det en stor risk för överskuldsättning om du beviljas mer kredit när du redan har skulder som du inte kan betala. Därför råder vi dig i första hand att ta kontakt med Kronofogden i sådana situationer, så ni kan komma fram till en lösning som tar dig ur din skuld.

Vem kan få en kredit?

Vi på Easycredit har två krav för alla våra kunder: du måste vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Det finns betydligt fler faktorer än dessa som avgör vilket belopp vi kan erbjuda dig, men dessa är förutsättningarna för att vi ska kunna erbjuda dig ett lån. Om du vill veta exakt hur mycket du kan låna så är det enklast att skicka in en ansökan. Det är kostnadsfritt, syns inte för någon annan långivare, och du kan alltid välja att säga nej till ett eventuellt låneerbjudande.

Kan jag ta en kredit med mobilt BankID hos Easycredit?

Ja! Vår enklaste metod för att verifiera din identitet när du ansöker om kredit är via mobilt BankID. Efter att du har fyllt i din ansökan kommer vi be dig verifiera via denna app i din mobil. Så fort du gjort detta kan vi ge ditt lånebesked direkt på skärmen. Om du har ansökt innan 13:30 har du dessutom pengarna på kontot samma dag - oftast inom en timme om du är kund hos någon av de större bankerna.

Hur mycket kan jag låna från Easycredit?

Du kan låna upp till 20 000 kronor när du tar lån hos oss. Hur mycket du får låna beror på din ekonomiska situation, bland annat historik samt nuvarande inkomst och utgifter. Du tar enklast reda på hur mycket du får låna genom att skicka in en ansökan - vi ger alltid svar direkt på skärmen, och det tar bara några minuter att fylla i vårt ansökningsformulär.

Vad är en högkostnadskredit?

Efter en ny lag sattes den första september 2018 så har regeringen lagt en tydligare stämpel på dyra krediter, som ofta liknats mot smslån eller snabblån. Enligt dessa lagar ska alla lån som har en effektiv räntesats över 40 procent kommuniceras som högkostnadskrediter, och därmed göra det enklare för konsumenten.

Vad skiljer en kredit från ett lån?

Det behöver inte finnas någon skillnad alls, utan i många fall så används termerna utbytbart. När någon ansöker om ett penninglån, det vill säga, att någon ingår i ett avtal för att ta emot pengar (så kallad ”gäldenär”) från en person eller organisation (så kallad ”borgenär”), så kan man även kalla det för kredit. Detta är väldigt förekommande i svensk lag att använda ordet kredit för penninglån.

Vad kan en kredit vara?

I och med att ordet har en så flytande betydelse kan det vara bra att klargöra vad som faktiskt är en kredit. Om du tar en kredit innebär det helt enkelt att du tar emot något som har ett värde, som du lovar att betala tillbaka vid ett senare tillfälle. Beroende på avtalsformen och villkoren kan faktorer som t.ex. ränta eller olika tidsfrister tillämpas. Några av de vanligaste typerna av krediter är:

  • Kreditkort, som låter dig nyttja ett pengabelopp på förhand genom ett betalkort
  • Fakturor med avbetalningsplaner
  • Privatlån

Vad är skillnaden mellan ett debet- och kreditkort?

När det kommer till kort så säger man ofta i folkmun att man har ett kreditkort, även om man syftar på ett debetkort. Detta kan bero på att kreditkort var det första alternativet som kom till, och var betydligt vanligare för 20-30 år sedan, särskilt i USA. Men de flesta bankkort som utfärdas i Sverige idag är debetkort, vilket är kort som drar pengar direkt från ditt disponibla bankkonto.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...