Hur mycket vill du låna?

 • Kreditbelopp:
 • Lägst att betala / månad:

Välj den smidiga krediten när du jämför lån

Låna 30 000 kronor – utan att behöva jämföra lån för länge
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Varför välja Easycredit när jag jämför lån?

Easycredit är ett säkert privatlån för dig som behöver en buffert i vardagen. Med en månadsränta på under 2 procent så kan Easycredit hjälpa dig när en oväntad utgift kommer. Du betalar bara ränta när du faktiskt nyttjar beloppet som du ansökt om.

 Låna upp till 30 000 kronor

 Kreditupplysning genom Creditsafe

 Under 2 procent månadsränta

Vad är kraven för att jämföra lån?

De flesta tjänster som låter dig jämföra lån försöker vara så kravlösa som möjligt, men sedan kan de såklart behöva utesluta vissa långivare. Däremot så behöver du generellt sett vara 20 år och folkbokförd i Sverige. Detta gäller även för Easycredits privatlån.

Varför borde jag jämföra lån?

Det enkla svaret är att du alltid borde se till att du får det erbjudande som är bäst för dig. Ibland kan det vara svårt att veta hur du får de villkor som är absolut bäst för dig, särskilt då vad som anses som bra lånevillkor är individuellt: en del föredrar längre löptid med lägre månadskostnad, andra tittar på de olika kreditupplysningsalternativen. Ta in detta med det faktum att vi alla har olika förutsättningar för att betala tillbaka - inkomst, utgifter, livssituation, ekonomisk historik - så blir det lätt ett virrvarr när du ska försöka hitta lånet som är rätt för just dig. Det är då det kan vara smart att jämföra lån.

Ansök om lån upp till 30 000 kronor och få besked direkt

Vilka typer av lån kan jag jämföra?

Du kan egentligen jämföra vilken typ av lån som helst - allt från kreditkort och privatlån till bolån erbjuder jämförelsesiter, lånekalkyler och andra sätt som gör det enkelt för dig att hitta rätt erbjudande. Det enda undantaget kan vara köp som du gör på avbetalningar - delvis på grund utav det faktum att de butiker du shoppar för oftast inte erbjuder flera delbetalningsalternativ, och delvis för att planerna varierar oerhört mycket beroende på köpets storlek och avbetalningens längd.

Vilka faktorer borde jag överväga när jag jämför lån?

Det finns flera olika faktorer som du borde överväga, men från långivarens sida borde du titta lite extra på följande:

 • Belopp
  Självförklarligt, men det är ofta här anledningen till att du vill jämföra lån börjar.

 • Ränta
  Både den nominella och effektiva räntan är något du borde hålla koll på när du jämför lån. Dessa är nämligen avgörande för lånets totala kostnad. Framförallt borde du titta närmre om skillnaden mellan nominell och effektiv ränta är avsevärd - då finns det förmodligen en dold avgift någonstans som äter ett hål i din plånbok.

 • Amorteringstid
  En amortering är en avbetalning på ditt lån, och amorteringstiden är det som fastställer hur länge du kommer betala tillbaka på skulden. Värt att ta i beaktande här är att de flesta räntesatser - inklusive effektiv ränta - beräknas på årsbasis. Därför är det klokt att titta på detta innan du tar ett större privatlån, då det kan bli kostsamt över åren, särskilt om det är för något som inte är absolut nödvändigt för dig eller för din vardag att fungera.

 • Kreditupplysning
  Det finns många upplysningsalternativ på marknaden där alla har sina för- och nackdelar. Läs på vilka förmåner du har med respektive alternativ. 

Var borde jag jämföra lån?

Du kan både jämföra lån själv hos olika långivare, och gå till låneförmedlare för att få ett erbjudande från flera olika banker och långivare. Om du jämför lån och priser själv så borde du alltid att ta hänsyn till det faktum att priserna kan ändras beroende på din kreditvärdighet. Det finns nämligen både kreditgivare som har fasta räntor och kreditgivare som har individuella räntor. Detta brukar vara ganska tydligt skyltat när du ansöker, men se alltid till att läsa det finstilta - banker och långivare kommunicerar ofta en exempelränta, som inte nödvändigtvis reflekterar det erbjudande de kan ge dig.

Om du däremot använder en låneförmedlare när du jämför lån så kan du få alla individuella räntor samlade på ett ställe. De flesta låneförmedlare för större lån tar en kreditupplysning via UC, tillsammans med uppgifter som du anger, för att se vilken aktör på marknaden som kan erbjuda bäst pris. Värt att tänka på med dessa erbjudanden är att låneförmedlaren tjänar pengar genom att ta betalt av långivarna, och då kan det vara så att deras intressen går över dina egna när det gäller faktorer som pris och flexibilitet. Därför är det alltid smart att komplettera jämförelsen genom att kolla runt lite själv.

Låna upp till 30 000 kronor hos Easycredit

Vad borde jag tänka på när jag jämför lån?

Det är alltid relevant att titta på de totala kostnaderna för lånet; nominell ränta samt eventuella administrationsavgifter. Speciellt avgifter kan bli en större utgift än vad de verkar vid största anblick, särskilt när det kommer till månatliga eller på annat sätt återkommande kostnader. Därför är det såklart klokt att kolla på den effektiva räntan, som alltid kalkylerar lånets totala kostnad per år.

Det är också värt att tänka på lånets löptid - desto längre lånet är, desto större chans finns det att du inte räknar in lånets fullständiga kostnad. I och med att ränta dras kontinuerligt, och räntekostnaden är kalkylerad enligt en utbetalning på ett år, så kan det ibland vara svårt att förstå exakt hur mycket ett fem, sju eller tio år lån faktiskt kommer att kosta. I vissa fall är det kanske inte lika väsentligt - till exempel köper du kanske en bostad som du förväntar dig betala av de kommande 50 åren, och då är en sådan kalkyl mindre relevant, då du ändå måste bo någonstans. Men gäller det ett privatlån, en avbetalning eller liknande är det en bra idé att jämföra löptiden.

Också värt att tänka på är att många långivare, särskilt när det kommer till större lån, tar en kreditupplysning via UC. Detta kan påverka din kreditvärdighet om den som begär upplysningen ser att du har haft väldigt många förfrågningar under en kort tid - det kan nämligen tyda på en instabil ekonomi eller en oklar ekonomisk situation.

Kan jag undvika UC när jag jämför lån?

UC är en smidig tjänst för lånegivare och du bör inte hänga upp dig kring UC för mycket. Kreditupplysningar är ett lagligt krav och går inte att undvika, däremot används olika upplysningstjänster av olika företag. UC har funnits sedan 70-talet och förlitas av Sveriges största banker och långivare. Bland de andra aktörerna finns bla. Creditsafe och Bisnode. På Easycredit använder vi oss primärt av Creditsafe. 

Kostar det något när jag jämför lån?

Nej, det gör det inte. Tack vare digitaliserade processer så kan de flesta aktörer idag göra en jämförelse åt dig helt gratis. Även de bolåne-kalkyler och tillhörande lånelöften brukar vara helt kostnadsfria.

Däremot finns en indirekt kostnad i och med de flesta banker och långivare använder UC som upplysningstjänst. Det kan göra det svårare för dig som låntagare att få bättre villkor - långivare ser nämligen flera upprepade UC-förfrågningar som en risk. Därför är det bra att tänka efter lite extra innan du ansöker för flera olika lån. Tänk också på att förfrågningar via företag som använder andra upplysningskällor kan rapportera in dessa till UC. 

Vad får långivaren upp om mig när jag jämför lån?

Som en del av kreditbedömnings-processen brukar två källor av information tas: den information du som kund direkt anger i ansökningsformulären, och en kreditupplysning. Detta sätter grunden för god kreditgivningsed, då alla långivare enligt lag är skyldiga att ta en kreditupplysning på alla nya kunder. Några av de uppgifter som syns i kreditupplysningen är:

Inkomst

Din deklarerade årsinkomst som skickas till Skatteverket är en av de uppgifter som alla kreditupplysningar samlar, då det lägger grunden för din återbetalningsförmåga. Beroende på vilken tjänst som används så kan mer än det senaste året samlas in - UC tar till exempel de senaste två åren. I många fall så kan din inkomst ha ändrats sedan dess, så det finns långivare som har överseende och kan be dig om bevis för aktuell inkomst. Om du vet att din lön är avvikande från det som är senast deklarerat, så kan det alltså vara en bra idé att ha lönespec eller arbetsgivarintyg redo.

Aktuella skulder

Alla långivare som tar upplysningar via UC är även skyldiga att rapportera till denne när de får en kund, och hur mycket den kunden är skyldig. Därmed kan den som begär upplysningen se hur många existerande krediter du har, samt hur stort det totala beloppet är. Detta behöver absolut inte vara något alarmerande, då det finns många som har bolån eller andra typer av skulder värda höga belopp - men samtidigt säger det en del om din ekonomiska situation. Om du till exempel har många mindre krediter kan det tydas från långivaren som att du inte har förmåga att betala dina vardagliga ekonomiska utgifter, vilket kan vara ett stort varningstecken.

Betalningsanmärkningar

Om du någonsin haft en skuld som tagit sig till Kronofogden som du inte kunnat betala i tid, så kommer du att få en betalningsanmärkning. Denna betalningsanmärkning stannar kvar i tre år, och bidrar till bedömning av en persons återbetalningsförmåga. Hur långivaren relaterar till detta är olika, men många storbanker och traditionella långivare accepterar inte kunder med betalningsanmärkningar överhuvudtaget. Andra aktörer, till exempel vi på Easycredit, gör en helhetsbedömning, och då kan kunder i vissa fall beviljas lån trots betalningsanmärkningar.

Skuldsaldo

Om du fortfarande har ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden, det vill säga en skuld med betalningsanmärkning som inte har betalats, så kan detta också synas. I denna situation finns det i princip ingen långivare som kan erbjuda dig kredit, utan i första hand borde du vända dig till Kronofogden för att försöka lösa skulden.

Skuldsanering

Skuldsanering finns till för att vara en sista utväg för den som har överskuldsatta sig själv. Ifall du har svårt att betala av alla skulder du tagit dig an, även efter att du gjort dig av med alla onödiga utgifter, så kan du ansöka om skuldsanering. Det finns ganska hårda krav för att detta ska godkännas - för utfallet är nämligen att staten tar sig an dina kvarvarande skulder, och låter dig endast betala en andel av skulden under några år. Under dessa år så kräver dock regeringen att du lever enligt existensminimum, och överskott av inkomst under denna tid kommer oavkortat gå till att betala av dina skulder.

När din skuldsanering är över kommer även din betalningsanmärkning försvinna, så efter processen är över behöver detta inte påverka din kreditvärdighet. Under dess löptid så kan det dock vara väldigt svårt att få nya krediter.

Offentliga uppgifter

Befintlig och historiska adresser, fullständigt namn, civilstånd och andra uppgifter som är tillgängliga för allmänheten kommer även synas.

Hur ofta borde jag jämföra lån?

Om du själv jämför lån kan du göra det så ofta du vill, så länge du inte faktiskt skickar in en ansökan. Men om du använder en jämförelse-site eller låneförmedlare kan det vara en bra idé att kolla upp hur ofta de gör en kreditupplysning på dig. Första gången du jämför brukar nämligen de flesta jämförelsetjänster ta en UC, och då brukar de även spara dina uppgifter ett tag, ofta runt en eller två veckor. Men samma villkor gäller inte för alla, så det kan vara bra att kolla upp innan hur länge din info sparas, så du vet när en ny upplysning kommer tas - särskilt om du använder flera olika låneförmedlare när du jämför lån. En eller två UC-upplysningar brukar de flesta banker och långivare kunna ha överseende för, men ett överdrivet högt antal under en kort period kan väcka misstankar om din ekonomiska stabilitet.

När kan jag få pengarna utbetalda när jag jämför lån?

Det beror på vilken bank eller långivare som i slutändan ger dig lånet. Om du använder en låneförmedlare, så är dem i slutändan en mellanhand mellan dig och kreditgivaren, och kreditgivarens villkor för utbetalningar. Dessa villkor brukar vara identiska för direkta kunder och kunder som kommer via låneförmedlare. Därmed är det enklast att kolla direkt på bankens eller långivarens hemsida för rätt information om utbetalningar.

Hos Easycredit har du pengarna på kontot oftast samma dag, under förutsättning att vi har öppet och att du är ditt konto är hos någon av de svenska storbankerna. Har du en mindre bank kan det, men behöver inte, ta lite längre tid. Avvikelser kan således förekomma under helg- och röda dagar. Vid frågor om utbetalningstiderna hänvisas du kontakta kundtjänsten.

Har jag fri amorteringsrätt när jag jämför lån?

Fri amorteringsrätt innebär att du kan betala tillbaka mer än minimibeloppet varje månad, och därmed skära ner på kostnader för ränta och andra utgifter. Om du kan göra detta hos just din låneförmedlare är något du kan hitta information om på dess hemsida.

Binder jag upp mig för något när jag jämför lån?

Det kan bero på vilken låneförmedlare du använder, men i de flesta fallen så binder du inte upp dig när du begär om en jämförelse av lån.

Fördelar och nackdelar när du jämför lån

Den självklara fördelen med att jämföra lån innan du tecknar upp dig är att du gör ett mer informerat val. Du håller bättre koll på vilka räntor, vilka belopp och vilka andra villkor som är tillgängligt för dig. Oftast kan du hitta informationen på individuella hemsidor, men med jämförelsetjänster och andra verktyg så kan det bli betydligt mycket enklare att få en överblick.

Nackdelen med att jämföra lån är att det oftast är svårt att få en fullständig bild av alla de låneerbjudanden du kan få. Hos låneförmedlare deltar inte alla långivare, och för att få en komplett bild av de som saknas kan du behöva göra fler UC-upplysningar. Och för många UC-förfrågningar kan i sig leda till en sämre kreditvärdighet. Därmed är det svårt att få en överblick för precis alla alternativ.

Överlag så väger ändå fördelarna tyngre, och vi på Easycredit tycker alltid att du ska göra så informerade val som möjligt innan du väljer ett lån.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...