Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Hur mycket får jag låna?

Undersök hur mycket du kan låna på Easycredit. Vi erbjuder lån upp till 30 000 kr och en månadsränta under 2 procent!
Lägsta månadskostnad:
950 kr

Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Kreditgräns: 30 000 kr. Lägsta månadsbelopp: 1 750 kr (amortering inkl. ränta). Årsavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Administrativ uttagsavgift: 295 kr. Årsränta: 23,9% f.n. (1,99% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 30 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala ‭34 359 kr (2 863 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,1%.

Hur mycket får jag låna hos Easycredit?

Easycredits privatlån låter dig låna upp till 30 000 kronor utan UC-förfrågan. Du fyller i vårt ansökningsformulär på ett par minuter genom att trycka på den gröna knappen ovan. Ditt lånebesked kommer direkt på skärmen, och om du ansöker innan 13:30 har du pengarna på kontot samma dag.

 Upp till 30 000 kronor 

 Ansök smidigt med BankID

 Få besked direkt på skärmen

Hur mycket får jag låna?

Vilket lånebeloppp du kan få ut när du tar ett lån är nog något många tänker på. Det kan ofta avgöra livssituationer när det gäller de större lånen i livet - bostäder ligger ofta högst upp på listan. Hur mycket du får låna avgörs då av flera olika faktorer, men innan vi tittar på dem specifikt så kan vi kolla på vilka lånetyper som kan ge vilka belopp:

Privatlån: 1000 - 600 000 kronor

Privatlån är en av de vanligaste låneformerna, och har haft många olika namn genom åren. Blancolån, lån utan säkerhet, kredit och snabblån är bara några av de benämningar som privatlånet har burit genom åren. Precis som en av termerna antyder till så är ett privatlån ett lån utan säkerhet, där du inte har ett objekt som pant när du lånar.

Lån upp till 30 000 kronor – ansök och få besked direkt!

Fördelar med privatlån

Privatlån är väldigt praktiskt när du vill gå igenom en lite smidigare process, eller inte har ett visst föremål som du kan använda för pant. I jämförelse med till exempel bolån så kan den digitala ansökningsprocessen för ett privatlån vara lite kortare, tack vare det faktum att det inte finns någon säkerhet/pant som behöver verifieras.

Generellt sett kan man säga att privatlån är flexibla och digitala. Till exempel så kan det vara enklare att amortera snabbare - något du även kan göra på många lån med säkerhet, men processen är då mer mödosam. Med Easycredits privatlån kan du amortera hur mycket du vill, och på våra fakturor ger vi förslag på hur du kan minska dina räntekostnader genom att återbetala lånet snabbare.

I och med att det inte finns någon pant, så innebär det också såklart att du kan använda pengarna till vad du vill! Även om det såklart aldrig är kul att hamna efter på betalningar, så löper du inte samma risk att banken eller långivaren kommer återta det du köpt ifall du plötsligt inte kan betala lånet.

Nackdelar med privatlån

Privatlån är trots dess versatilitet oftast ett dyrare val än ett lån med säkerhet. Detta blir en naturlig följd av att banken eller långivaren tar en större risk - de har inte ett objekt med marknadsvärde som de enkelt kan återta ifall något går fel. Därmed kan du oftast inte låna lika höga belopp, eller till lika låga räntesatser som om du skulle ta ett lån med säkerhet.

Denna nackdel brukar dock inte vara ett problem, då användningsområdet för ett privatlån/lån utan säkerhet rätt sällan överlappar med bolån eller andra lån med säkerhet. Huvudsakligen tar du som privatperson enbart lån med säkerhet för de allra största lånen här i livet, och privatlån tas vid mindre behov - till exempel resor, hemrenoveringar eller andra utgifter som inte kan användas som pant.

Lån med säkerhet: 600 000 kronor och uppåt

Säkrade lån är något som de flesta av oss bara rör vid för de allra största inköpen i liven, oftast vid köp av hus och eventuellt vid köp av fordon. Då nyttjas, utöver din personliga kreditvärdighet, det föremål du ska köpa som pant. På så sätt har banken ett säkert sätt att få tillbaka pengarna om det skulle bli problem vid återbetalning.

Låna upp till 30 000 kronor hos Easycredit

Fördelar för lån med säkerhet

Den absolut största fördelen med att ta ett lån som har säkerhet är de villkor du kan få. Tack vare att en stor del av banken eller långivarens risk tas bort i och med möjligheten att återta säkerheten, så kan du ofta få betydligt högre lånebelopp med lägre ränta än du får med privatlån. Det möjliggör såklart helt andra typer av köp - både de belopp och räntor som gäller för privatlån hade inte varit särskilt användbara eller kostnadseffektiva om du funderar på att skaffa hus.

Då beloppen är högre och processen längre så kan du även oftast känna mer trygghet när du tar lån med säkerhet än lån utan säkerhet. Även om det såklart är fantastiskt hur snabbt en säker identitetsverifikation kan göras idag, så är det naturligt att vara skeptisk första gången man får ett privatlån godkänt på några minuter. Lån med säkerhet, däremot, kräver fortfarande oftast flera rundor fram och tillbaka mellan bank och långivare innan det bestäms hur mycket du får låna. Anställningsbevis, verifiering av säkerhetens värde, ibland flera kreditkollar och mera är bara några av de saker som kan behövas innan allt är godkänt. Det kan såklart kännas mödosamt när man är i processen, men kan också tydligare ge en känsla av trygghet för att långivaren tar dig som kund på allvar.

Nackdelar för lån med säkerhet

Trots att digitalisering har snabbat upp processen för att ansöka om lån med säkerhet en aning, så är det fortfarande en ganska utdragen process. Många banker och långivare har insett detta, och försöker göra de första stegen enklare - oftast brukar det gå ganska snabbt att få ett lånelöfte för till exempel en bostad, men för att du ska kunna nyttja detta fullt ut så kommer du fortfarande behöva gå igenom många steg av verifieringar.

I och med att långivaren alltid vill göra en noggrann koll på sin kund, så kommer de flesta svenska bank/långivare ta en UC för att verifiera din kreditvärdighet. Det kan potentiellt påverka din förmåga att få andra lån framöver, men det behöver inte nödvändigtvis göra någon skillnad - bolån är ju de största lånen många av oss tar, så när det väl blir godkänt finns det inte många orosmoln kvar.Vad är det som avgör hur mycket jag får låna?

Det finns en hel del faktorer som spelar in i hur mycket en bank eller långivare kan erbjuda dig. Som vi tidigare nämnt om vilka typer av lån som finns - med och utan säkerhet - så kan det också finnas olika faktorer som avgör beroende på vilken låneform du väljer. Ett privatlån och ett bolån kan skilja sig väldigt mycket, men så även mindre gentemot större privatlån. Det kan röra sig om att vissa har krav på en säkerhet värt ett viss belopp, men det kan också vara olika kreditupplysnings-tjänster används, som hämtar olika typer av information.

Gemensamt för alla lån är dock att kreditgivaren kommer göra en kreditupplysning på dig. Detta är kravställt enligt lag och sätter grunden för en god kreditbedömning. Även om vad som exakt hämtas kan skilja sig mellan olika upplysningstjänster, så finns det några gemensamma nämnare:

Deklarerad inkomst

Grunden för din återbetalningsförmåga ligger i hur mycket pengar du får in varje månad, och därför är din årliga skattedeklaration en viktig komponent för att göra en god kreditbedömning.

Betalningsanmärkningar

Något som ofta anses som ett svart får av större banker och långivare är potentiella kunder som har en betalningsanmärkning hos Kronofogden. Det är alltså viktigt för dig som potentiell låntagare att känna till om du har någon betalningsanmärkning. Värt att nämna här att du inte nödvändigtvis har en betalningsanmärkning bara för att du har en skuld hos Kronofogden - om du fått den väldigt nyligen så kan du fortfarande ha en chans att betala innan det fastnar i kreditupplysarnas register.

Easycredit kan bevilja lån trots betalningsanmärkningar - vi gör alltid en helhetsbedömning av våra kunder, och kan då se att vissa har tillräcklig återbetalningsförmåga idag. Om du vill ta reda på huruvida vi kan erbjuda just dig ett lån så är det enklast att skicka in en ansökan - det tar bara ett par minuter, och vår kreditupplysning syns inte hos några andra företag.

Skuldsaldo hos Kronofogden

Om du fortfarande aktivt har en skuld hos Kronofogden som inte betalades innan förfallodatum så kallas det för ett aktivt skuldsaldo. Om du sitter i denna situation kommer det vara väldigt svårt att få ett lån. I första hand råder vi dig då att ta direkt kontakt med Kronofogden, så dem kan hitta en lösning för just din situation.

Skuldsanering

Om du hamnat i en situation som är ekonomisk ohållbar med stora skuldberg, så kan du ansöka om skuldsanering. Detta innebär att du får sälja av det mesta av värde och leva enligt existensminimum under ett antal år. Detta är såklart en situation som ingen vill hamna i, men kan ofta vara den enda vägen ut för dig som helt enkelt inte kan hantera enorma skulder. Baksidan av detta är såklart att det ses som en allvarlig konsekvens för potentiella nya långivare, och kan göra det betydligt svårare för dig att få lån.

Utmätningsförsök

Om Kronofogden försökt göra en utmätning för att återta en skuld, så kan resultatet av detta ses här.

Allmänna uppgifter

Din fullständiga namn, personnummer, civilstånd, nuvarande folkbokförda adress och historiska adresser kan visas här.

På vilket sätt avgör kreditupplysningen hur mycket jag får låna?

Om du har varit ärlig med din långivare i ansökningsprocessen så kan det mesta anses som formalia; möjligtvis med undantaget av inkomst som ofta kan ha ändrats sedan tidigare år. Men om du av någon anledning haft kontakt med Kronofogden å dina egna vägnar kan det påverka hur mycket en bank eller långivare kan erbjuda dig. Easycredit kan bevilja dig trots betalningsanmärkningar, men långt ifrån alla aktörer tänker likadant. Om du haft ännu mer allvarliga problem med Kronofogden kan det bli mycket svårt att ta nya skulder, och då kan det vara klokt att se över andra alternativ. Kanske behöver du inte ta just det lånet trots allt?

Vilka kreditupplysningar bestämmer hur mycket jag får låna?

Särskilt när det kommer till privatlån så är kreditupplysningens uppgifter ofta avgörande för huruvida ett lån kan ges ut - även om vi på Easycredit kan ge dig möjlighet att rätta information i efterhand om något inte skulle stämma. Men i dagsläget finns det tre olika kreditupplysnings-tjänster som det kan vara värt att hålla koll på:

Upplysningscentralen (UC)

Upplysningscentralen är en av Sveriges äldsta kreditupplysnings-tjänster, och den mest populära bland större banker och långivare för både bolån och privatlån. Tack vare dess status som etablerad standard använder även många nya långivare UC för sina privatlån.

Anledningen till att UC kan ses negativt för dig som kund är att de sparar alla upplysningar som görs via tjänsten i 12 månader, och delar denna data med alla andra som gör en upplysning på dig under den tiden. Många banker och långivare använder detta som underlag för sina kreditbeslut, och därför kan det vara en potentiell risk om du har många förfrågningar i ditt register.

Bisnode

Likt UC så sparar Bisnode dina upplysningar, vilket kan synas av andra företag, i tolv månader. Däremot är upplysningstjänsten mer nischad än UC, och därför har detta oftast ingen större inverkan om du behöver ta till exempel bolån eller billån.

Creditsafe

Creditsafe kom till 1997 och har en lite annorlunda modell än de andra två upplysningstjänster. Easycredit använder sig av Creditsafes tjänster.

Vad kan jag göra om jag vill låna mer?

Det kan vara väldigt frustrerande att bli nekad ett lån som man verkligen behöver, särskilt om det beror på en faktor som man anser vara felaktig eller irrelevant. Även om många av de uppgifter som hämtas gällande din ekonomiska situation står fast, så finns det ett par saker du kan göra:

Ta fram lönespecifikationer och anställningsbevis

Ifall du blir felaktigt nekad på grund av för låg inkomst eller brist på anställning, så är det enklaste sättet att motbevisa detta genom att ta fram dokumentation. Nya lönespecar och anställningsbevis brukar vara de vanligaste formerna av verifikation, och gör det enkelt för långivaren att kunna tro på det du anger. Om du har varit anställd på deltid, för vissa projekt, eller konsultbasis och därmed har en varierande månatlig inkomst, så kan det vara en bra idé att spara alla de lönespecifikationer du fått. På så sätt är det lättare för långivaren att göra en samlad bedömning.

Undvik upprepade UC-upplysningar

De flesta banker och långivare kan ha överseende för en eller två upplysningar det senaste året, men desto fler du har, desto mer misstänksamma kommer de vara angående din ekonomiska situation. Om du vet att du har flera upplysningar som börjar bli ganska gamla - kanske 9-11 månader - så kan det vara en god idé att vänta tills dessa upplysningar har gått ur systemet innan du ansöker om ett lån igen. På så sätt slipper du riskera att bli nekad, eller få sämre villkor än du förtjänar.

Visa andra inkomster

I samband med att en kreditbedömning görs brukar långivaren göra en uträkning på hur mycket en person har kvar att leva på efter alla utgifter är betalade. Denna siffra sammanställs från faktorer som den ansökande anger ihop med offentligt tillgänglig information. Om du däremot kan uppvisa andra inkomster - till exempel genom att du har en inneboende som står för en del av hyran - så kan det såklart stärka din förmåga att få ett lån godkänt.

Hur mycket får jag låna för en bostad?

En av de största finansiella transaktionerna som många av oss gör är vår bostad - ett köp som oftast kostar över miljonen, eller till och med flera miljoner, som vi betalar av för resten av våra liv. Därför är det såklart intressant att veta hur mycket man faktiskt kan få låna för en bostad.

Svaret är inte helt svartvitt, utan hur mycket du kan låna kommer bero på ett antal olika faktorer. En av de mest standardiserade faktorerna är handpenningen; de femton procent av bostadens värde som du måste betala ur egen ficka. Det betyder att om du köper en bostad för 1 miljon kronor, så måste du betala 150 000 kronor på förhand, så står banken för resten. Här finns dock lite av en gråzon, då det finns vissa bolånegivare som kan erbjuda ett privatlån för att täcka en viss del av handpenningen.

Utöver den fasta summan på 15 procent så finns det mer individuella faktorer. Anställningsform är en sådan; det är inte ett krav att du har heltidsanställning tillsvidare för att få ett bolån, men det kommer ge dig bättre villkor. Samma kan gälla inkomst, och hur många ni är i hushållet - om ni är två eller fler som stadigt får in pengar, så går bankens risk ner, och ni kan få en lägre kostnad.

Ett enkelt sätt för dig att ta reda på hur mycket du kan låna, är genom respektive bank och långivares bolånekalkyl. Dessa finns nästan alltid tillgängliga online, och är tänkta att finnas som stöd för dig innan du köper en bostad. När du har fyllt i dina uppgifter får du sedan preliminärt besked på hur mycket du kan låna. När banken eller långivaren har fått dina uppgifter bekräftade, så kan du sedan börja titta dig runt efter en bostad med ett lånelöfte.

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...