Hur mycket vill du låna?

  • Kreditbelopp:
  • Lägst att betala / månad:

Allt du behöver veta om blancolån

På den här sidan kan du både välja att ansöka eller läsa mer om blancolån. Vad vill du göra?

Ansök direkt

Läs om blancolån

Blancolån upp till 20 000 kr

Easycredit erbjuder blancolån från 1000 kr till 20 000 kr. Alla våra blancolån har avbetalningsplaner på minst 12 månader, men det går såklart att betala hela beloppet tidigare

Vad är blancolån?

Blancolån är lån utan säkerhet som ges ut av banker, finansbolag och kreditinstitut. När du ansöker om blancolån görs en kreditupplysning samt kreditprövning på dig. Där använder sig långivaren av ett kreditupplysningsföretag för att kunna bedöma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Därefter bedöms ditt maximala låneutrymme. 

Vad är skillnaden i jämförelse med ett bolån? 

Jämför man blancolån med bostadslån är den stora skillnaden att du lånar med ditt hus som säkerhet när du tar ett bostadslån. Att låna med ditt hus som säkerhet har som syfte att banken som lånar ut pengar till dig ska känna trygghet även om du inte kan betala tillbaka ditt lån, eftersom banken i princip äger din bostad och har rätt att sälja det om du inte kan betala tillbaka ditt lån. 

När du lånar med ditt hus som säkerhet får du inte låna mer än 85 % av fastighetens värde. Det betyder att 15 % av alla bostadsköp måste finansieras med eget kapital alternativt genom att ta ett lån utan säkerhet, alltså ett blancolån. Blancolånet blir i det fallet ett topplån på ditt bolån.

Storbanker erbjuder blancolån

Storbanker som exempelvis Nordea, Swedbank och Handelsbanken erbjuder också blancolån. Kraven för att kunna ansöka om ett blancolån kan variera. Eftersom att blancolån är ett lån utan säkerhet, kommer banken inte kräva någon säkerhet av dig.

Innan du blir beviljad ett blancolån gör banken en kreditprövning med syftet att bedöma din återbetalningsförmåga. 

Det finns flera fördelar med att ta ett blancolån hos ett kreditinstitut istället för hos en storbank. På grund av vår teknik och flexibilitet har vi möjlighet att bevilja fler kunder, bland annat kunder med betalningsanmärkningar. 

 Banker säger nej till fler kunder på grund av låg kreditvärdighet  

 Easycredit beviljar kunder trots betalningsanmärkning

 Vi kollar på kundens nuvarande betalningsförmåga

Lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet gör ansökningsprocessen enklare och mer effektiv. Du som låntagare (gäldenär) behöver inte pantsätta någonting (till skillnad från bolån/hypotekslån) eller förklara för långivaren (borgenären) vad du ska använda pengarna till.

För att långivaren ska få en så klar bild som möjligt över dina ekonomiska förutsättningar används såväl externa kreditupplysningar som interna prövningar.

 Enkel och effektiv ansökningsprocess 

Vi behandlar din ansökan,
vänligen vänta...